Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Fazilet Hanım ve Kızları TV Dizisi Hakkında Kısa İzlenimler

Fazilet Hanım ve Kızları TV Dizisi Hakkında Kısa İzlenimler
 

Bir dizi furyasıdır gidiyor bakalım nereye kadar gidecek. Fazilet Hanım Ve Kızları dizisinde fakir bir aile ile zengin ve yalıda oturan bir ailenin ilişkileri konu ediliyor. Dul bir kadının iki güzel kızı var. Normalde zor şartlar altında kızlarını okutup, iş sahibi olmaları ve hayırlı bir kısmet bulmaları olması gerekir. Dizide öyle olmuyor. Fazilet hanım kızlarını ünlü biri tabi ki zengin olmaları için var gücüyle çalışıyor. Olaylar bu yönde şekilleniyor. Zengin ailenin firması reklamcılık yapıyor, kızlardan biri de reklam yıldızı olmak için müracaat ediyor,ilişkiler böyle başlıyor.

Hatırlayan olur mu bilmiyorun, yıllar önce ses yarışmaları yeni başlamıştı. Bir anne 15 yaşındaki kızını yarışmaya sokmuştu. Kızının sesinin çok güzel olduğuna inanıyordu. Kızının sesi fazlasıyla tiz idi. Haliyle yarışmayı kazanamadı. Kızın annesi itiraz etti, olay çıkardı, medyaya da yansıdı.Yaşanmış bir olay olduğu için yazıyorum.

Fazilet hanım da böyle biri. Acaba çevremizde de Fazilet hanımlar vardır diye düşünüyorum. Dizide Fazilet hanımın güzel kızı Ece üniversite öğrencisi. Kendi mahallesinde fakir genç Yasin'i seviyor. Yasin de kızı seviyor. Ancak anne bu aşka şiddetle karşı çıkıyor. Yasin için ' at hırsızı' diyerek küçümsüyor. Aslında yakışıklı, ekmeğini taştan çıkartacak bir delikanlı ama Fazilet hanımın gözünü para hırsı bürümüş. Ece uysal bir kız, aşkını sahip çıkamıyor, anne baskısına boyun eğiyor. Ece gençlik hatası yapıyor,Yasin'den hamile kalıyor. Yalı sahibi zengin Hazım bey Ece'ye evlenme teklifinde bulunuyor, önce tereddüt ediyor, sonra annesinin de teşvikiyle Hazım beyle evleniyor. İzlerken içimden senaryoyu deiğştirmek geldi. Ece annesina baş kaldırıp Yasin'le kaçacak, kendi yuvalarını kuracaklar. Aşk galip gelecekti.

Yalıda Hazım bey ve çocukları oturuyor. Daha önce ablası da oturuyordu. Sapasağlam kadın birden öldü. Büyük oğlu evli, karısı da var İki oğlu bir kızı var. Birbirleriyle olan ilişkileri zaten evlere şenlik. Küçük kız Selin Yasin'le evleniyor. Çocukları devamlı stres, kavga içerisinde.Babalarına karşı da saygısızlar, bağıra çağıra konuşuyorlar. İnsan izlerken bu nasıl zengin evi diye düşünüyor. Hazım beyin baba otoritesi zayıf. Güzel kızla evleniyor, kızı yaşında. Ece evde devamlı sataşmaya maruz kalıyor, eziliyor. Yine senaryo değişikliğ düşünüyorum. Ece, zengin kocasından desteği tam alacak, maddi yönden de rahatlayacak.Yalının tek hakimi olacak, böyle ezik, uysal olmayacak. Hizmetçiler bile arkasından dalga geçiyorlar. Yazık kıza ya.

Fazilet hanımın öbür kızı da firmada çekimlere katılıyor. Hazım Beyin oğlu Snan'la duygusal ilişki yaşıyorlar ama, kaprisler,nazlar bir türlü ilişkilerini rayına oturtamıyorlar. Gözel kız Hazal diğer kardeş Yağızla da iş gereği görüşmelerde bulunuyor. Böyle karışık işler işte.

Bu dizide baş karakter Fazilet Hanım oluyor. Bakalım gelişmeler ne yönde olacak,bekleyip göreceğiz. Bu senaryo tabi, gerçek hayatta bir fakir zenginin yalısının kapısına bile yaklaşamaz. Fazilet hanım sanki yalıyı kendi evi yaptı. Bu hikayede bir gariplik var aslında. Fazilet hanım yalıda damadı Hazım beyle bağıra çağıra konuşabiliyor. Bir fakir, biri zengin, olacak şey değil. İnsan zengin adama üzülüyor ya.

Rol açısından da değerlendirmek gerekirse, Fazilet Hanım rolünü oynayan bayan oyuncu dört dörtlük rolünün hakkını veriyor. Bu oyuncuyu çıkaramadım asıl ismini ama çok başarılı buluyorum. Diziyi izlettiriyor desem abartmış olmam

Geçekte her anne, baba kızlarının varlıklı birisiyle evlenmesini ister. Tabi normal prosedürle. Dizimizdeki olay ise anormal bir durum sergiliyor.

Geçmiş bölümlerden birinde Hazım Bey bir trafik kazasında ölüyor, medyada haber oluyor. Ölen bir insanı yakınları niye görmüyor, teşhis etmiyor anlamadım. Sonra baktık Hazım Bey canlı canlı yalıya geliyor. Sert miras tartışmaları yapılıyor. Demek ki üç oğlu da babalarının cesedini teşhis etmemişler. Böyle bir durum olabilir mi? Senaryoda oluyor işte.

Liberal sistemde tek güç para ve maddiyat oluyor. Diğer insani değerler ikinci plana atılıyor.Medyada görmüşsünüzdür. Büyük ve tanınmış bir müteahhit üç genç sevgilisiyle poz veriyordu. Zaten camia dedikleri ünlüler dünyası kendine özgü bir dünya. Kim kimle şey etmiş magazin sayfalarında.

Emeğiyle kazanıp yaşam süren insanlara saygılarımla.

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..