Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Erteledi

Fenerbahçe Erteledi
 

 

Beşiktaş ile Fenerbahçe ilginç bir derbiye çıktılar. Fenerbahçe kazansa şampiyon olacak, Beşiktaş puan alırsa ikincilik yolunda önemli bir avantaj yakalayacaktı. Sonuçta maç 1-1 bitti. Yani ne şiş yandı ne kebap!

Maç beklendiği gibi heyecanlı başlamadı. İlerleyen dakikalarda Beşiktaş kadrosunun zafiyet içerisinde olduğu görüldü. Nitekim Fenerbahçe 24.dakikada Sow ile 1-0 öne geçti.

Beşiktaş’ta Jones bekleneni veremediği gibi oyundan atılmak için elinden geleni yaptı ancak Halis Özkahya O’nu oyunda tuttu.

Fenerbahçe, diğer maçlarda alışık olduğumuz pres ve önde basmayı bu maçta yapmadı. Böyle olunca da zafiyet içerisinde ve ileri çıkmakta sorun yaşayan Beşiktaş, ilk yarının son bölümlerinde Fenerbahçe sahasında baskı kurdu ve 44.dakikada da Motta ile golü buldu.

Bilic, ikinci yarıya Necip- Jones değişikliğiyle başlamayarak hata yaptı. Böyle yapsaydı sarı kartı olan etkisiz Jones’in yerine Atiba orta alana alınıp oyunda üstünlük sağlanabilirdi.

İkinci yarıda da pek bir şey değişmedi. Beşiktaş 58.dakikada Motta’nın kırmızı kart görmesiyle on kişi kaldı. Fakat Fenerbahçe bunu değerlendirecek hiçbir şey yapmadı. Hatta on kişilik Beşiktaş çok ciddi tehlikeler yarattı.

Bunun temel nedeni sarı- lacivertlilerin o alıştığımız oyunlarını oynamamalarıydı. Evet, Fenerbahçe hiçbir şey oynamadı. Kazansa şampiyon olacak ve ligi bitirecekti. Ancak sarı- lacivertliler on kişi kalmış rakipleri karşısında ileride basmadılar, pres yapmadılar, hataya zorlayacak atak denemesi bile yapmadılar. O kadar rahattılar ki, ayaklarına gelen topları bile doğru dürüst değerlendiremediler. Hatta, maçın son anlarında hakemin verdiği tartışmalı frikikte topu doğrudan dışarı attılar.

Bu sonuçla Fenerbahçe, şampiyonluk ilanını bir maç erteledi. Beşiktaş da Galatasaray’la puan farkını ikiye çıkardı.

Bu maçla ilgili bundan fazla yazabilecek bir şey yok. O kadar oyuna bu kadar yorum!

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..