Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Yeni Sezon Takım Planlaması

Fenerbahçe Yeni Sezon Takım Planlaması
 

Fenerbahçe


Sportif direktör seçimi isabetli olmuş. Teknik direktör seçimi ise tercih meselesi portekizli hocalar genellikle ağırlıklı bir hücüm futbolu benimserler. Fenerbahçe bu oyun stiline uygun transferler yapması gerekiyor.
 
Daha sonraki işlem takımın yaş ortalamasını düşürmek. Yaşı artık geçmiş isimler ile yollar ayrılmalıdır. Kuyt zaten kendisi gitmiş iyi olmuş bunun haricinde Webo, Egemen, Bekir, Emre, Selçuk yaş haddinden gittiler. Diego ve Emenike kötü performans ve yüksek maliyetten gönderilmelidir. 7 isim takımdan ayrıldıktan sonra kaliteli transfer hamleleri yapmak gerekiyor. Kjaer, Şener ve Fernandao güzel transferler, Nani transferi için ise  başarılı bir transfer olmuş yönetimi tebrik etmek gerekir ve bunun devam etmesi gerekiyor. Porto'dan kiralan kalecisi Fabiano ve stoper Abdoulaye ise kadro derinliği için yapılan transferler olarak düşünüyorum. Bu transferlerin dışında Fenerbahçe'nin bir ofansif orta saha ve bir kanat oyuncu en öncelikli transfer girişimleri olmalıdır. Fenerbahçe bu sene oldukça fazla para harcadığı ve harcayacığı bilinen bir gerçekti çünkü neredeyse 3 senedir aynı yaşlı kadro ile ittire ittire mücadele ettiler. Bu değişimin seneler içinde yapılması gerekirken bu sezon birden yapmaya karar verdiler. Ama olsun genede yapılması gereken hamlelerdi diye bakmak lazım. Nani gibi isimlerin transfer edilmesini ben çok önemsiyorum. Diğer takımlarımız içinde benzer transferlerin yapılması için bir emsal oluşturacaktır. Tüm kulüpler olarak çıtayı yükseltmemiz gerekiyor artık çünkü basketbolda ve voleybol da dünya çapında mücadele ederken futbolda çok geride kaldık. Bu hem kulüpler bazında hemde milli takım bazında geçerli.
 
Fenerbahçe'ye dönecek olursak yaş ortalaması bu kadar yüksek bir takımın sürekli bir başarı elde etmesi mümkün değildir. O yüzden bu sene yapılan transferler önemli. Yani ilk on birin kemik isimlerini saymam gerekirse Volkan, Caner, Gökhan, Alves, Kjaer, Mehmet Topal, Sow ve Nani  bunların haricindeki her mevkiye transfer yapılabilir. Yabancı sınırının da kalktığını düşünürsek kaliteli transfer hamleleri ile uluslararası bir futbol takımı oluşturulabilir.
 
Yazar: Uğur Büyük
 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..