Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, üç puanı penaltıdan bulunca...

Fenerbahçe, üç puanı penaltıdan bulunca...
 

Gaziantepspor, 82. dakikaya kadar iyi dayandı!.

Maçın tek golü bu dakikada geldiği için, böyle bir yargıya varmak doğru mudur?

Maçı izleyenler, o dakikanın “dayanmak”la ilgili olmadığını, gol dakikası olduğunu bilirler. Çünkü “dayanmak”, “direnmek” sözcükleri, yenilen için kullanılan sıradan sözcüklerdir.

Fenerbahçe de, Gaziantepspor da “iyi” oynadı. Maçın havası, futbol için üç olasılıktan birinin bu maç için de her an geçerli olacağını gösterdi.

Üç olasılıktan biri, Fenerbahçe’yi güldürdü.

Bir başka “gülen” de, kuşkusuz, maçı izleyenler olmuştur.

*****

Fenerbahçe, Gaziantepspor da kendisi için oynayınca, geçen haftaya göre etkiliydi. Rakip “onsekiz”inde ve civarında daha çok olunmasına karşın, sağdan soldan yapılan ortalarla sonuca gidilemedi. “Onsekiz”e yapılan ortaların çoğu, ya kaleciyi çalıştırma biçimde oldu ya da rakibe nişanlandı.

Gaziantepspor, hızlı adamlarıyla tehlikeli oldu. Hele genç Oğulcan’ın harcadığı bir fırsat var ki, onu da gençlik heyecanına bağlama gerekir.

Gaziantepspor’un akınları az, ama oldukça tehlikeliydi.

Gaziantepspor, puan/lar almak Kadıköy’e gelmiş/ti.

Fenerbahçe, geçen hafta Avni Aker’e çıkan onbirle sahaya çıktı. Tek fark, Kuyt ile Sow’un eski yerlerinde oynamalarıydı. Her ikisi de, zamana zaman, Gaziantepspor’un akınları kesmede, gerilere kadar geldiler.

*****

Fenerbahçe’nin baskısı, topu kontrolü altında tutması, Gaziantepspor’un geri çekilmesi, kapanmasıyla ilgili değil, oyun anlayışının bir sonucuydu. Gaziantepspor, maçın genelinde baskı altında kalmasına karşın, akına kalkınca, ne kadar tehlikeli olduğunu, olacağını gösterdi.

Maç zevkliydi.

Kendisi için oynayan takımlardan biri yitirdi.

Sona doğru...

Sonucu belirleyen penaltı, maç sonrası, gürültü koparan oldu!

Penaltılar, çoğu kez tartışılır, takımına göre tartışması daha da büyük olur. Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı da öyle... Düne kadar, “açık” penaltıları verilmemiş Fenerbahçe’ye verilen bu penaltı, daha çok tartışılacağa benzer.

Son söz:

Dünkü penaltıyı daha iyi değerlendirmek için, gelecekte, özellikle “Büyükler” için çalınacak lehte/ aleyhteki penaltıların nasıl ses getireceğine, “içeri”den ve “dışarı”dan konuşanların o günlerde ne diyeceklerine bakmak gerekecek.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik



 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..