Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Çocuğu(!) İsmail Kartal

Fenerbahçe'nin Çocuğu(!) İsmail Kartal
 

Aziz Yıldırım'ın son yıllarda en çok dile getirdiği; Fenerbahçe'yi "Kurumsal" bir yapıya kavuşturma hedefidir.

Peki kurumsal bir yapı neyi gerektirir?

Kurumsal bir firma (futbol kulübü); Yönetim Kurulu ve Genel Kurul dışında; kendi içinde bağımsız bir denetim organına sahip olmalıdır. Kulübün gelirini-giderini, her türlü faaliyetini, karar organlarının baskısında kalmadan denetleyebilmelidir.

Özellikle hisseleri borsada işlem gören bir kurum için denetim ve şeffaflık önceliktir. Çünkü gerektiğinde yatırımcılarına ve kamuoyuna hesap verebilmelidir.

Oysa otokrat bir yapıya sahip olan Aziz Yıldırım'dan kurumsal anlayış beklemek, siyasilerin demokrasi yalanlarına inanmaktan farksızdır. Fenerbahçe; Aziz Yıldırım ismi dışında gerçek anlamda bir Genel Kurul ve Yönetim Kurulu'na dahi sahip olmayan bir kulüptür.

İstediğini takımın başına getirir, istemediğini kovar ve hatta gerektiğinde kadroyu dahi kendi belirler. Görevde olduğu 16 yıl boyunca kendine yakın olanları kulüpte tutup, muhalifleri kulüp üyeliğinden dahi uzaklaştırdığı için girdiği her seçimi rahatlıkla kazanır.

Yapılan transfer hataları kulüp açısından milyonlarca zarar oluşturmuş, kimse hesap soramaz. Başarı onundur, başarısızlık ise dönemin teknik adamına aittir. 

Takımın akıbetini düşünmeden öfkeyle aldığı kararlarla oturmuş takımı dahi bozmaktan çekinmedi. Arkasına aldığı taraftar desteğini de her fırsatta acite etmeyi bildi. 3 Temmuz sürecinden bu yana bu acitasyon olgusu o denli arttı ki futbolculardan teknik heyetine kadar herkese sirayet etti.

Bu acitasyon döneminin en ayrık meyvesi olan Aykut Kocamanlı yıllarda, artık göze hoş gelen futbola da hasret kalmıştık. Yeşil zeminde mücadele edemiyor ama hep bir hesaplaşma olgusunu kamuoyuna servis ediyorduk.

Taki takımda Ersun Yanal etkisini izleyene dek. Aziz Yıldırım, şampiyonluktaki hakkını vermemiş olsun ya da hocayı istifaya zorladıktan sonra arkasından istediği kadar atıp tutsun, gerçek, ayan beyan ortadaydı. Halen de ortada...

Ersun Yanal'ın özel yaşantısı zerre kadar umrumda değil. Önemli olan bu takıma kazandırdıklarıdır. Aykut Kocaman'ın sahada yürüyen kadrosunu kısa zamanda şahlandırmasıdır. 

Ersun Yanal'ın görevde olduğu dönemde her fırsatta söylediği "Biz saha içine bakacağız" sözüdür. Çünkü bir futbol kulübü mücadelesini yeşil zeminde vermek zorundadır, gerisi bahanedir, acitasyondur.

Çalışmayı, koşmayı sevmeyen ve başkana yakın olan bazı oyuncuların katkısıyla Ersun Yanal takımdan uzaklaştırıldı. Son 3-4 yılda kadro hemen hemen aynı olduğuna göre, rahatlıkla kıyaslama yapabiliriz. Eğer ki Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal dönemlerindeki bariz farkları görebiliyorsanız; geçen yılki şampiyonlukta Ersun Yanal'ın katkısı yoktur yalanına siz de inanmazsınız.

Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'ı gönderip, yerine İsmail Kartal'ı getirerek ciddi bir risk aldı demiştik. Geçen yıl kazanılan şampiyonluğun yanı sıra, takımın ortaya koyduğu performans ve taraftarın bu güzel futboldan memnuniyeti ortada. İsmail Kartal'ın tepki görmemesi için en azından bu grafiği sürdürmesi gerekir ki pek mümkün görünmüyor.

Özellikle İsmail Kartal'ın maç sonlarında verdiği anlamsız demeçler, bu tepkilere benzin döküyor. Derbi maçından sonra "Haddimizi bilerek oynadık" sözünden sonra Aziz Yıldırım'dan da gerekli uyarıyı alınca, "Ben Fenerbahçe'nin çocuğuyum" diyerek o da işin en kolayı olan acitasyona başvurdu. Aykut Kocaman döneminden bu yana samimiyetsiz destek tavırlarına alışkın olan futbolcularımız da hocalarına bu konuda destek olmakta gecikmedi.

Taraftarın Ersun Yanal tezahüratlarının adresi muhakkak ki İsmail Kartal'dan ziyade Aziz Yıldırım'dır. Ancak Sayın İsmail Kartal'ın da bilmesi gereken şudur ki;

Taraftarın beklentisi en azından geçen yılki performanstır, güzel futboldur, saha içi mücadeledir.

Senin Fenerbahçe'nin çocuğu olmanın geçmişteki hizmetlerine olan minnetin dışında hiçbir önemi yoktur. Önemli olan Fenerbahçe gibi profesyonel bir kulübe profesyonel bir teknik adam olarak ne verebileceğindir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..