Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ferace nedir?

Ferace nedir?
 

ferace


Merhabalar bugünkü konumuz ferace. Sizlerle ferace üzerine bilgiler ve tarihsel akışını paylaşacağız. Ferace eskiden daha çok Osmanlı Devleti'nde sadece bayanların değil, dervişlerin de giydiği bir giyim tarzıdır. Model olarak tek renk tonu olan siyah tonlar da ve ayak bileklerine kadar uzanan bir uzunluğu bulunmaktadır. Ferace ile kara çarşaf dediğimiz giyim modelleri birbirine çok yakın olmakla birlikte, ferace daha çok günümüz tesettür giyim ve eski kara çarşaf giyimin ortasında kalmaktadır.


Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana kara çarşaf giyimli bayanların azalması ile günümüz tesettür modelleri çıkmaya yeni yeni eşarp, türban ve benzeri giyimler çoğalmaya başladı. Bir çok İslam alimi ve müftülük günümüzdeki giyilen tesettür giyimin İslam ile bağdaşmadığını belirtmektedir. Çünkü bir çok tesettür giyim markalarının çıkardıkları rengarenk başörtüleri, dar giyimli tunik modelleri ve benzeri elbiselerin bidat olduğunu ve İslam ile hiç bir şekilde örtüşmediğini belirtmektedir. Hatta bu konu ile ilgili alimler, baş örtülerini yukarı doğru örten bayanların hakkında bu hadisi şerifi vurgulamaktadırlar. Gün gelecek ümmetimden bazı kadınlar türeyecek. Bunların başları deve hörgücü gibidir. Bunlar cennetin kokusunu dahi alamayacaklardır. Bu hadisi şerifin sahih olduğunu düşünür isek, şu an tesettürü moda niyeti ile giyinen bayanların cennete bayağı uzak olduğu görülmektedir.


O yüzdendir ki ferace tesettür giyimin en garantili tarafıdır. Çünkü bakıldığında ferace modelleri genellikle sade renklere sahip ve vücut hatlarını da kapatmaktadır. O yüzden bir çok dindar kesim kara çarşaf giymeyen veya giyemeyen bayanlar için ferace giyimi öneriyor. Biz konumuza burada yavaştan son verelim. Konu gerçekten geniş ve tartışmaya açık bir konu ben sadece genel hatları ile ele aldım. İsteyenler yazıya yorum yazıp, yorumlar altında da tartışabiliriz.

 
Toplam blog
: 17
: 1642
Kayıt tarihi
: 29.06.14
 
 

Merhaba, Vatanımı seven biriyim. Boş zamanlarımı siyasi yazıları okuyarak veya yorumlayarak g..