Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Feyenoord 'u ezen muhteşem Fenerbahçe

Feyenoord 'u ezen muhteşem Fenerbahçe
 

Fenerbahçe  UEFA Avrupa liginde  Feyenoord’u 1-0 yenerken, oynadığı muhteşem futbolla  3 puanı sonuna kadar hak etti.

Maçtan önce kendi liginde  7 de 7 yapıp  lider bulunan Hollanda temsilcisinin, gruptaki ilk maçında Manchester United’i de  yenmiş olması, Fenerbahçe için zor bir rakip olacağı  düşüncesi yaratmıştı tüm futbol düşünürlerine ama öyle olmadı.

Lige kötü başlayan Fenerbahçe için bu maç ve bu rakip, bulunmaz bir fırsattı. Çünkü lige kötü başlarken ve hatta Avrupa Şampiyonlar liginde Monaco’ya elenirken bile bir takım faktörler ve biraz da şanssızlık içindeydiler.

Fenerbahçe’de giderek azalan olumsuz faktörler, rotayı bir takım olma özelliklerine doğru götürürken, şans veya şanssızlık faktörüne asla imkan tanımadılar.

Maç başından, maç sonuna kadar böyle bir mücadeleyi, bugün Fenerbahçe’ye methiyeler düzen spor yorumcuları da beklemiyordu belki de. Hatta ben bile..

Rakibe boş  alan bırakmadılar.  Bastılar, bastılar, pres yaptılar. Hataya zorladılar. Hata yaptırdılar, gol attılar. Kazandılar.  

Hatasız bir Volkan, harika bir Hasan Ali, ilk kez  bu kadar çok beğendiğim, havadan kuş uçurtmayan ve mutlak bir golü çıkaran Skrtel, ve rakip Emenike belasıyla uğraşırken,   Fenerbahçeli taraftarın ‘’işte aradığımız, sevdiğimiz futbolcu bu’’ dedirten mithiş bir Lens, orta saha dinamosu Ozan, rakibin dengesini bozan..

Fenerbahçe’de herkese görevleri ezberletilmiş. Kimse görevinin dışına çıkmadığı gibi, herkes o görevin fazlasını  yaptı. 86. Dakikada oyuna giren Alper Potuk bile  o uzatmalarla beraber  8 dakika içinde neredeyse yıldızlaştı.

Öyle anlaşılıyor ki Fenerbehçe’de Hollanda’lı hoca takımın en büyük eksiğinin  fizik kondisyon olduğunu çabuk tespit etmiş. Maçın son 5 dakikasına dikkatle bakınız. Feyenoord  istediği halde hücuma çıkamadı ve top o son 5 dakikada bile Feyenord alanında hatta ceza sahasında oynandı.

Bu da Fenerbahçe’nin kondisyonun kanıtıydı.

Fenerbahçe’de çok değerli oyuncular var. Bugün bunu kanıtladılar. Umarım böyle oynamaya devam ederlerse ve hoca futbolcularını bu maçta olduğu gibi doğru görevlendirirse,  Fenerbahçe’nin kötü başlangıca rağmen, ligde ve şu anda lider bulunduğu Avrupa A grubunda başarılı olmaması için hiçbir sebep kalmaz.

İşte o zaman  ’neden tribünler boş’’  sorusunun cevabı da verilmiş olacak, Tribünler dolacak ve Fenerbahçe hedeflediği başarılara daha rahat ulaşacaktır.

Feyenoord maçında takım halinde bu müthiş mücadeleyi veren ve sonuçta rakibine doğru dürüst top göstermeden kazanan Fenerbahçe’li futbolcu ve teknk heyetini alkışlıyorum.

Bunu fazlasıyla hak ettiklerin, düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..