Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Fi Setinde Show TV Krizi Çıktı!

Fi Setinde Show TV Krizi Çıktı!
 

Yaz sezonunun geride kalmasının hemen ardından gözler yeni sezonda ne olacağına çevrildi. Ulusal kanallar onlarca programı ve diziyi ekrana getirmenin hazırlığını yapadursun, bir başka noktada ise yazın başlayan işlerin hangilerinin devam edeceğine dair verilecek olan kararlar merak edilir durumda. Tüm bu yeni-eski yapım hadiselerinin arasında basında ya da sosyal medyada transfer haberleri de yer alıyor.

Bahsi geçen bu transferlerden bir tanesi geçtiğimiz sezon Puhu TV platformunda internet üzerinden yayınlanan Fi dizisi ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde çıkmıştı. Yapımın yeni sezonda Show TV ekranlarında yayınlanması beklenirken, bu konu ile ilgili yeni haberler ve iddialar gelmeye devam ediyor. Senaryo içerisinde yer alan sevişme sahnelerinin ve ürün yerleştirmelerin bol olduğu yapımın RTÜK engeline maruz kalması çok muhtemel olan bir ekranda yayınlanmasının nasıl mümkün olacağına dair tartışmalar devam ederken, bunlara bir de senarist krizi eklendi.

Yeni sezonda ekrana gelebilmesi için büyük çaba harcanan, bu yüzden hızlı bir çalışma içerisine giren ekibin canını sıkacak bir gelişme yaşandığı iddia edildi. Bu iddiaya göre ; hızlı çalışma ve dizinin RTÜK'e uygun hale getirilmesi konusu ile ilgili sıkıntılar yaşayan yapımın senaristi diziyi bıraktı. Bu gelişmenin ardından yapım şirketinin tecrübeli ve hızlı şekilde adapte olabilecek bir senarist arayışlarına başladığı ifade edildi.

Bildiğiniz gibi Blu TV'de yayınlanan Masum dizisi de Kanal D'ye geçmişti. Ardından Fi'nin de Show TV'ye geçmesi ile olay iyice karmaşık bir hal aldı. İnternet üzerinden yayınlanan işlerin ilgi görmesi ile yapımların sansürsüz, özgür bir ortama taşındığını savunan insanların laflarının boşa gitmesini sağlayan hamleler oldu bunlar. Bir anlamda kaçınılmaz son da diyebiliriz.

Show TV'nin Fi'den iyi reyting ve reklam alması muhtemel. Ama yapımın ilk sezondaki havasını sürdürmesi, aynı şekilde konuşulması çok mümkün olmayacak gibi duruyor. Reklamları, görüntü kalitesi, ürün yerleştirmeleri, sevişme ve öpüşme sahneleri derken yapımın birçok konuda müdahale gerektirdiği biliniyor. Bir de şu altın makas hadisesi var tabi. O da ayrı bir saçmalık ya neyse.

 

Sonuç olarak ; yeni senaristi ve daha ''uslu ve düz'' haliyle Fi yeni sezonda Show TV'de olacak.

Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..