Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Fitch mi "Fitneci" mi: Türkiye'ye Ekonomik Savaş Açanlar, İzmir'e Neden Bu Kadar Bonkör Davranıyor?

Fitch mi "Fitneci" mi: Türkiye'ye Ekonomik Savaş Açanlar, İzmir'e Neden Bu Kadar Bonkör Davranıyor?
 

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fich, İzmirin notunu AAA yaparak büyük jest yapıyor... Türkiye'yi yatırımcı nezdinde olumsuz göstermek için, bin dereden su getiren bu kuruluşlar bu "ayrıcalığı" İzmire neden yapıyor?

Dahası buna ayrıcalık mı diyeceğiz yoksa "ayrımcılık" mı?

Ekonomik olarak her fırsatta notunu düşürdükleri Türkiye'nin bir şehri olan İzmir'in hangi özelliği, hangi fevkalede altyapısı bunu hak ediyor, İzmirde yaşayan biri olarak merak etmemek mümkün değil...

İzmir'in yatırımcı nezdindeki itibarının dünyada sayılı bir kaç şehirle aynı ayara getirilmesi, İzmire yapılan bir jest mi yoksa Türkiye'ye yapılan bir "test" mi?

Şunu söylemek istiyorum: Aslında hiç de iyi niyetli olmadıklarını defalarca isbat eden bu Kredi Derecelendirme Kuruluşları, neden Türkiyede sadece İzmir'i seçip bu kadar bonkör davranıyorlar?

Bunu sorgulamak boynumuzun borcu... Çünkü, İzmirin siyaseten İktidara muhalif bir yapısı olduğunu biliyoruz, bu global yapılar da Türkiyedeki İktidara muhalif olduğuna göre, buradan bir "ittifak" mı çıkarmak istiyorlar?

Hani, İzmir'in Belediyecelik hizmetlerini bilmeyen, burada yaşamayan biri olsak belki de Fitch'in bu bonkörlüğünü doğal sayacağız ...Ama kazın ayağının hiç öyle olmadığını biz biliyoruz.

Her yağmurda sele tutulan, ulaşımda geçen yüzyılın trendleriyle boğuşan biz olmasak, bu sayın Fitch'lerin şehrimize verdiği AAA notundan gurur duyacağız...

Ancak, Türkiye'yi batırmak için bunca gayret içerisindeyken İzmir'e böylesine cömert davranmasını Fitch'çilik olarak değil, "fitnecilik" olarak görüyoruz.

Türkiye'yi batırmak için her defasında düşük notlar veren, bazan bu verdikleri notu düzeltmek zorunda kalan bu uluslararası sömürü çarkının işleyen dişlileri, hiç biri şi amaçsız yapmazlar.

Anlaşılan o ki, Türkiye'nin bölünmüş haritalarını yayınlayan, bu haritada İzmir'i de ayır renge boyuyan bu uluslararası ihanet yapıları, işin "ekonomik bölünmüşlük" le de desteklemek istiyorlar.

Ben, İzmir Büyük Şehir Belediye'sinin yerinde olsam, bu tür provakatif gayretlere pirim vermem... Bunu bir övünç aracı olarak görmem ve buna itibar etmem...

İzmir, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biridir... Ama en çok sorunu olan şehirlerinden de biridir...

Ne var ki, öyle veya böyle biz bütün bir Türkiyeyiz... Kalkınacaksak da birlikte kalkınırız; zorluklara düşecekse de birlikte düşeriz...

Şu günlerde Türkiye'ye Dolar üzerinden operasyon çeken beynelmilel emperyalizmin "Ekonomik Tetikçileri" Türkiye'yi yıkmak isterken İzmir'i kalkındırmak(!) istemeyeceğini adımız gibi biliyoruz.

Fitch gibi "fitneci"lerin gazına gelmeyelim... Siyaseten ne kadar muhalif olursak olalım, biz birlikte Türkiye'yiz...

Nitekim, NATO, Norveç'te yaptığı tatbikatta sadece mevcut Cumhurbaşkanımızı değil, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü de hedefe koyarak niyetini belli etti...

NATO, Dünya Bankası, İMF, Fitch, Moddys....Bunlar birbirinden ayrı değil... Hepsi aynı emperyalist gücün farklı alanlarda görev yapan kolları...

Bu tuzaklara düşmedik, düşmeyeceğiz inşallah!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..