Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '14

 
Kategori
Yazılım
 

Freelance yazılım geliştirenler tecrübesiz kişilerden mi oluşur?

Freelance yazılım geliştirenler tecrübesiz kişilerden mi oluşur?
 

Programlarmısın


Bu soruya verilen cevap coğrafyadan coğrafyaya farklılık gösteriyor.

Bilişim sektörünün geliştiği ülkelerde freelancer olarak çalışanlara baktığımızda çok başarılı insanların da yer aldığını görüyoruz. İşverenlerin seçim esnasında freelancer kişilerin deneyimlerini ve portföylerindeki bitmiş projelerini dikkate almasından dolayı mesleki açıdan donanımlı bir çok yazılımcıyla karşılaşmak hiç de zor değil.

Ülkemizde freelance kavramının ve hatta yazılım mühendisliğinin ve talep yönetiminin yeni gelişiyor oluşundan dolayı bizlerin bakış açısı biraz daha farklı olabiliyor. Kimileri freelancer dendiğinde piyasada tutunamadığından parça başı iş yapmaya gönülllü olan kişileri, kimileri öğrencileri, kimileri de amatörlükten öteye gidemeyen yazılımcıları aklına getiriyor.

Peki işin doğrusu ne?

Aslında yazılım dünyasına gönlünü vermiş bir profesyonel için freelancer olarak çalışmak beraberinde bir çok özgürlük getiriyor. Farklı projelerde ve konularda çalışabilme, araştırma yapabilme, farklı insanlarla ve kurumlarla ilişkiler geliştirme, derin uzmanlaşma, kendi çalışma saatlerini belirleyebilme gibi özgürlükler bu işin avantajlarından.

Dezavantajlara gelince… Gelin bunları farklı bir yazıda değerlendirelim.

 

http://www.programlarmisin.com

 
Toplam blog
: 7
: 107
Kayıt tarihi
: 07.02.14
 
 

Bundan 12 sene önce kariyerime ilk başladığım yıllarda üniversiteyi de birinci bitirmenin etkisiy..