Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Şampiyon Gibi

Galatasaray Şampiyon Gibi
 

 

Derbide Beşiktaş’ı 2-0 mağlup eden Galatasaray, şampiyonluğa çok yaklaştı.

Hamza Hamzaoğlu, maça farklı bir dizilişle çıktı. Her zamankinin aksine dörtlü savunmanın önünde Hamit ve Melo oynarken onların önünde Selçuk yer aldı. Solda Sneijder, sağda ise Yasin’e yer veren Hamzaoğlu, Burak’ı da forvette tek oynattı.

Bilic’in de Gökhan Töre’nin yokluğunda Olcay’a yine şans vermediği ve tercihini Kerim’den yana kullandığı görüldü.

Maça Galatasaray çok hızlı başladı ve 11.dakikada Yasin’in golüyle de 1-0 öne geçti.

Galatasaray bu golden sonra skoru koruma içgüdüsüyle geriye yaslanırken Beşiktaş rakip sahada daha çok görülmeye başladı. Dakikalar ilerledikçe de Beşiktaş baskısı arttı. Fakat siyah- beyazlılar yakaladıkları şansları gole çeviremediler. Demba Ba’nın direkten dönen kafası ve hemen ardından yaşanan pozisyon Beşiktaş adına ilk yarıda akıllarda kalanlardı.

Bilic, ikinci yarıya Serdar- Oğuzhan değişikliğiyle başladı. Böylece Atiba sağ beke geçti.

İkinci yarı Beşiktaş baskısı daha da arttı. Hatta siyah- beyazlılar devrenin ortalarına doğru oyunu tamamen Galatasaray yarı sahasına yıktılar. Uygun pozisyonlar da buldular. Ancak bu pozisyonlarda sahneye Galatasaray adına sezonun kahramanı olan Muslera çıktı ve Beşiktaş’a gol izni vermedi.

Beşiktaş iyice Galatasaray kalesine yaslanınca Hamza Hamzaoğlu Burak Yılmaz’ı Umut Bulut’la değiştirdi. Böylece ileride daha çok top tutmak istedi. Burak Yılmaz’ın bu değişikliğe tavır göstermesi çok yanlıştı.

Umut, Burak Yılmaz gibi kırılgan bir futbolcu olmadığı için ileride iyi mücadele etti ve top tuttu.

80.dakikada Sneijder güzel bir vuruşla takımı adına galibiyeti garantiledi.

Açık konuşmak gerekirse sahadaki oyunla ortaya çıkan sonuç ters orantılı oldu. Beşiktaş mağlubiyeti hak eden bir oyun oynamadı. Ama Galatasaray’ı ön plana çıkaran kadro kalitesi oldu.

Öncelikle Muslera kesinlikle maçın kaderini değiştirdi. Onun yerinde başka bir isim olsaydı şimdi daha farklı şeyler konuşuyor olacaktık.

Aynı şekilde Sneijder de müthiş bir futbolcu. Her an skoru değiştirebilecek bir yapıya sahip. Bu maçta da müthiş mücadele etti. Oyundan hiç düşmedi. 80.dakikada da bence vuruş için iyi bir pozisyonda olmamasına rağmen çok güzel bir gol attı.

Hakan Balta’ya da ayrı bir sayfa açmak gerekiyor. Semih de gayet iyi oynadı ama Hakan Balta’nın pozisyon bilgisinin dışında topu oyuna sokma becerisi de var.

Hamit öne çıkan bir diğer isim oldu.

Beşiktaş’ta ise en beğendiğim futbolcu Sosa idi. İkinci yarı Kerim de biraz hareketlenince Kartal daha güçlü uçmaya başladı. Atınç genç olmasına rağmen maçı kaldırdı. Necip her zamanki gibi iyiydi. Ancak Opare bu takımda zorlanıyor.

Slaven Bilic, yine skor 1-0 iken oyuna Mustafa Pektemek’i soktu. Nedense Hırvat Hoca asla ilk anda Cenk Tosun’u düşünmüyor. Oysa herkes biliyor ki, Mustafa gol becerisi çok yüksek bir futbolcu değil. Fakat Cenk Tosun bildiğin golcü. Ama Slaven Bilic, Cenk Tosun’u ancak 83.dakikada oyuna aldı. Hem de skor 2-0 iken Demba Ba’nın yerine. İnanın bu değişiklikleri anlamak mümkün değil. Olcay gibi hareketli bir ismin bu maçta hiç düşünülmemesi ise ayrı bir handikap. Bilic ‘i çok seviyorum. Çok iyi bir insan. Ancak teknik adamlık ayrı bir olay ve Bilic, doğru hamleler yapamıyor.

Artık Galatasaray şampiyonluğa çok yakın. Hatta Pazartesi akşamı Fenerbahçe’nin olası bir puan kaybında bile şampiyonluğunu ilan edecek. Elbette futbolda son ana kadar konuşmak doğru değildir. Ancak Galatasaray’ın bu noktadan sonra şampiyonluğu vermesi zor gibi gözüküyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..