Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ve Hamzaoğlu Üzerine

Galatasaray ve Hamzaoğlu Üzerine
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/skorer/ adresinden alınmıştır.


Bildiğiniz gibi Galatasaray şok bir kararla Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı. Bu haberin duyulmasının ardından sosyal medya hesaplarımdan bir durum değerlendirmesi yaptım. Ancak iddialar üzerine yazı yazmanın doğru olmayacağını belirtip bir süre bekleyeceğimi ifade ettim. Ancak artık benim de birkaç söz söyleme zamanım geldi.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bana göre Hamza Hamzaoğlu başarılı bir teknik direktördü. Geçen sezon Galatasaray’ın başına geçtiğinde takımın durumu ortadaydı. Fakat o resmen enkazdan bir şampiyon yarattı ve sarı- kırmızılılar geçen sezonu üç kupayla kapattılar ve de dördüncü yıldızı taktılar.

Hataları olmadı mı? Elbette oldu. Kimi zaman bu hatalarından dolayı maç da kaybetti. Fakat diğer teknik direktörlerden farklı olarak çoğu zaman hatalarından ders çıkartmayı bildi. Hatta yaptığı hataları televizyon ekranlarından itiraf edecek kadar da samimiydi ve kendisine güveniyordu.

Bu sezona her açıdan istediği gibi başlayamadı. Hem yalnız bırakıldı, hem de transferlerde sıkıntı yaşadı. Fakat o öncelikle Galatasaraylıydı ve kulübün çıkarlarını ön planda tuttuğu için ekonomik anlamda büyük transferler yapılamamasını içine sindirdi.

Şimdi gelelim ayrılık meselesine. Ben bu kararın bir anda alındığını düşünmüyorum. Zaten sezon başından beri Hamza Hamzaoğlu ile yönetim arasında soğuk rüzgarlar esiyordu. Bence bu iş Hamza Hamzaoğlu'na yakınlığıyla bilinen Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün devre dışı bırakılmasıyla başladı. Ardından yaşanan gelişmelerle de sorunlar birikti, birikti ve en son Umut Bulut açıklamasıyla da ipler koptu.

Şu anda Mustafa Denizli ile anlaşıldığı, sadece ayrıntıların konuşulduğu söyleniyor. Bir başka iddia da Mustafa Denizli’nin Sportif Direktör ya da Futbol Direktörü olacağı, Teknik Direktör olarak ise Ümit Davala’nın görev yapacağı şeklinde. Bu iddiayı ortaya atanlar Ümit Davala’nın Twitter hesabında görevi ile ilgili yaptığı değişikliği kaynak gösteriyorlar. Ben bunun gerçekleşme olasılığını düşük görüyorum. Onun yerine Ümit Davala’nın Mustafa Denizli’nin yanına verilip tecrübe kazanıp yetişmesinin sağlanması akla daha uygun geliyor.

Elbette bir daha belirtmek istiyorum ki, bunların hepsi şu an için birer iddia. Ancak şunun bilinmesi gerekiyor. Mustafa Denizli, Hamza Hamzaoğlu gibi değildir. Yani önceliği kulübün çıkarları olmaz. Türk futbolundaki ağırlığı ve konumu gereği kariyerini ön planda tutacaktır. Eğer görevi kabul ederse devre arasında transferi şart koşar. Eğer Mustafa Denizli ile anlaşılmışsa transfer sözü de verilmiş demektir. İşte bu durumdan iki sonuç çıkartabiliriz:

1- Hamza Hamzaoğlu'na yapılmayan transferler Mustafa Denizli'ye yapılırsa kulübün içinden gelmiş olan Hamzaoğlu'na çok büyük ayıp yapılmış olur.

2- Ekonomik sorunlardan dolayı seneye UEFA Kupalarına katılamama riski taşıdığı bilinen Galatasaray yönetimi, Mustafa Denizli'ye transfer sözü vermişse UEFA'dan önümüzdeki yıl kupalara katılım için söz mü almıştır, ya da yeni bir kaynak mı bulmuştur?

Benim şu an ve şu saat itibariyle görüşlerim böyle. Yazımın başında da belirttiğim gibi konu netleşmeden bir yazı yazmak istemiyordum. Gelgelelim an itibariyle düşüncelerimi paylaşmam gerekiyordu.

Son olarak Galatasaray yönetiminin, daha doğrusu Dursun Özbek’in doğru bir iş yaptığına inanmadığımı belirtmek istiyorum. Fatih Terim, antrenmandayken görevine son verilmiş ve bunu televizyondan öğrenmişti. Hamza Hamzaoğlu ise antrenman sonrası evinden T.T. Arena’ya çağırılıp görevine son veriliyor. Bunlar Galatasaray kültüründe olmayan şeyler. (Ligin bitimine altı hafta kala Feldkamp’ın görevine son verilip futbolcularla şampiyon olunduğu yıl hariç.) Hamza Hamzaoğlu böyle bir davranışı hak etmemişti. Ancak şimdi olmasa bile yakın zamanda böyle bir ayrılık yaşanacağı yönetimin ya da Dursun Özbek’in tavrından anlaşıldı.

Hamza Hamzaoğlu'nun ileride yeniden bu takımın başına geçeceğine eminim. 10 ayda 3 kupa kaldıran ve de karakteriyle taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bırakan bu insanı Galatasaray tarihinden de, insanların zihninden de silemezsiniz. Hamza Hamzaoğlu, adını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Bakalım Dursun Özbek ve yönetimi de bunu başarabilecek mi?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari
 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..