Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '16

 
Kategori
Haber
 

Gazeteci Barış Selçuk'u bir kere daha andık.

Gazeteci Barış Selçuk'u bir kere daha andık.
 

Barış Selçuk. Genç yaşta kaybettik.


1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Barış Selçuk,’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri yetiştirmek amacıyla İzmir B..Şehir Belediyesinin bu yıl 17. düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

Barış Selçuk’un kardeşi Dr. Savaş Selçuk, aile olarak katıldıkları bu anma etkinliklerinden  çok duygulu anlar yaşandığını ve şükranlarını bildirerek herkese teşekkür etti.

Başkan Kocaoğlu da, “bizden sonra gelecek olanlar da, bu ulvi görevi devam ettirirler umarım” diyerek, günün mana ve önemini teyit etti.

Bu özel güne İzmir Milletvekilleri ve bir kısım belediye başkanları da katılmıştı. Şiddetli yağmur altında, korunaklı platform altında gerçekleştirilen anma gününde yağmurun yağması,  çok kimseyi o gün ayrıca duygulandırdı.

Seçici kurul 6 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bakanı Turgay Olcayto,  İGS Başkanı Misket Dikmen, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç,  Öcal Uluç, Dr. Oğuzhan Kavaklı, Ahmet Abakay, Mehmet Karabel, Merih Ak, Foto Muhabiri Aykut Fırat, Mehmet Uralın katılımlarıyla toplandı.

Fuar Atlas Pavyonu çimlerinde özel hazırlanan platformda derece alan gazeteciler açıklandı. İzmir kent haberi dalında Haber Türk’ten Meliz Apaydın İde fotoğraf kertmesi haberi ile birinci oldu. Bu dalsa Hande Mumcu özendirme ödülünü, 9 Eylül Gazetesinde yayınlanan “Devlet, memurunu ilanla arıyor başlıklı haberi ile Aydın Çetinkaya kazandı.

İzmir Kent TV. Haberi dalında İhlas Haber Ajansında Mihrap Düzöz , Sinan Yeniçerinin “Ölüm yolculuğuna çıkarken, hayatları değişti” haberi birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu özendirme ödülünü İHA’dan Ali Gözeten “Futbolculara  kızdı, sahaya çocukları çıkardı” haberi ile kazandı.

Ulusal haber dalında  Haber Türk Gazetesinden Neşet Dişkayanın “Antepten deport resmi” haberi, birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu özendirme ödülünü Hürriyet Gazetesinden Nurettin Kurt’un “ Gerçeği çetede, sahtesi poliste” haberi aldı. 

Haber fotoğrafı dalında AA dan Emin Mengüaslan’ın “Güvenden sığınmacılara hayat veren dokunuş” fotoğrafı, birinciliğe değer görüldü. Buydalda Hande Mumcu özendireme ödülünü ise “ Göçmenlere canlı köprü” başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafı ile Haber Türk Gazetesinden Mehmet İnmez kazandı.

Daha sonra kokteylli bu özel günde  davetliler uzun uzun gazetecilik ve onların çektikleri  sıkıntıları dile getirdi..

BARIŞ SELÇUK'UN AİLESİNDEN BİR KISMI

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..