Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (02 - 08 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (02 - 08 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 01 - 08 Mayıs 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

TRT1'in Diriliş Ertuğrul bu hafta bir haftalığına kaptırdığı 1.liği Arka Sokaklar'dan geri aldı. Total'de aldığı 9,06 reyting puanı ile 1.sırada yer aldı. Total'nin 10.sırasında ise, Star Tv'nin Paramparça dizisi 5,26 reyting puanı ile yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında 13,55 ile Diriliş Ertuğrul yer almıştır. AB'de 1o. sırasında ise, 4,79 ile Fox Tv'nin Kördüğüm dizisi yer almıştır.

Star Tv'nin dizisi "Göç Zamanı" bu hafta yeni gününde salı gecesi ekranlara geldi. Ama reyting getirmedi. Göç Zamanı'na yaramadı. Total'de 39.sırada, AB'de 53.sırada yer aldı. Ve yarın akşam (10 Mayıs 2016) final bölümü yayınlanacak.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü'yü bu hafta 3.bölümünde atak yaptı ve kendi gününde Total grubunda 5,35 reyting puanı ile Tatlı İntikam'ı geçti 2.sırada yer aldı. Romantik komedi türündeki eğlenceli dizi tuttu. Yaz dizisi olarak devam edecektir. Konusu daha önce yayınlanan Ege dizisi Güzel Köylü ile aynı çizgide. İzmir Seferihisar Saklıköy'de çekiliyor. Baş rolü Yusuf Çim ile Gülsim Ali oynuyor.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D'nin Hayat Şarkısı 13.bölümü ile ilgiyi devam ettiriyor. Salı kendi gününde Total'de 4,34 ile 4.sırada, AB'de 5,02 ile gene 4.sırada yer almıştır.

Show Tv'nin iddialı dizisi Kış Güneşi 11. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük gidiyor. Total 36.sırada, AB'de 27.sırada yer almıştır.

Cumartesi gecesi "Tatlı İntikam" oldukça sevildi. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç iyi de uyum sağladılar. Leyla Lydia Tuğutlu'nun Çağatay Ulusoy ile oynadığı Delibal sinema filminden sonra şansı açıldı. Önce Kiralık Aşk dizisinde birkaç bölüm konuk oyuncu olarak gözüktükten sonra, ilk baş rol dizisi olan Tatlı İntikam'a başladı. Ayrıca Sinan'ın annesini oynayan usta karakter oyuncusu Ayşenil Şamlıoğlu geçen hafta sette düşüp bacağını kırmıştı. Kendisini buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 57.Bölüm (TRT1)...............................9,06 - 22,76

2.Kırgın Çiçekler 44.Bölüm (Atv)..................................7,09 - 18,39

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 34.Bölüm (Atv)..6,64 - 17,47

4.Arka Sokaklar 400.Bölüm (Kanal D).........................6,52 - 16,45

5.Kara Sevda 29.Bölüm (Star Tv)..................................6,47 - 16,92

6.Kurtlar Vadisi Pusu 293.Bölüm (Kanal D)................6,03 - 15,81

7.O Hayat Benim 94.Bölüm (Fox Tv)...........................5,51 - 14,99

8.Kiralık Aşk 45.Bölüm (Star Tv)..................................5,38 - 13,83

9.Hanım Köylü 3.Bölüm (Star Tv)................................5,35 - 14,91

10.Paramparça 64.Bölüm (Star Tv)...............................5,26 - 13,51

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 57.Bölüm (TRT1)...............................13,55 - 33,07

2.Arka Sokaklar 400.Bölüm (Kanal D).........................10,15 - 25,08

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 34.Bölüm (Atv)...6,59 - 17,88

4.Tatlı İntikam 7.Bölüm (Kanal D)................................5,50 - 16,58

5.Karagül 120.Bölüm (Fox Tv)......................................5,32 - 13,36

6.Kara Sevda 29.Bölüm (Star Tv)..................................5,23 - 13,26

7.Hayat Şarkısı 13.Bölüm (Kanal D)..............................5,02 - 13,67

8.Kırgın Çiçekler 44.Bölüm (Atv)..................................5,02 - 13,37

9.Yeşil Deniz 71.Bölüm (TRT1)......................................5,00 - 12,89

10.Kördüğüm 18.Bölüm (Fox).......................................4,79 - 13,02

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1'in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 57.Bölümünde de AB'de aldığı 13,55 tam puan ile ilk sırada yer aldı. TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul”un 57.Bölümünde Saadettin Köpek, Sultan’a mektup yazarak yaşanan durumu bildirmiştir. Mektubunda Şehzade Yiğit’in Türkmen beylerini arkasına alarak, sultanlığını ilan ettiğini yazar. Ayrıca Yiğit’in en büyük destekçisinin Ertuğrul olduğuna dair olan şüphelerinin, güçlendiğini de eklemiştir. Noyan’ın eline düşen Turgut, tam öldürüleceği anda Şehzade Yiğit’in araya girmesiyle kurtulmuştur. Noyan, Yiğit’ten emir almayı her ne kadar kabullenmese de Goncagül’ün de kendisini teskin etmesiyle katlanmak zorunda kalır.

diriliş 57.bölüm

 

2.Arka Sokaklar: Kanal D'nin gedikli dizisi Arka Sokaklar bu hafta da ilk beşte, 2.sırada yer aldı. AB'de aldığı çift haneli reyting 10,15 ile 2.sırada yer aldı.

400.bölümü hayranlarını ağlattı. Arka Sokaklarduygu dolu bölümüyle ekranlara geldi. Arka Sokaklar yeni bölümünde; sırtından vurulduktan sonra fazlasıyla kan kaybeden Hüsnü Çoban'a, ambulansla kaldırıldığı hastanede müdahale edildi. Ameliyatı yapan doktor, "Hüsnü'nün hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.

Suat, Metin, Tekin, Zeliha Rıza babadan gelen haber üzerine fırlayıp evden çıkarlar. Hüsnü ambulansa bindirilir. Sağlık ekibi ilk müdahaleyi yapmakta, Mesut ise ambulansta konuşulanlar üzerine çıldırmaktadır.

arka sokaklar 400.bölüm

3.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircisinin drama dizisi Kırgın Çiçekler bu hafta Total'de aldığı 7,09 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı. Dizinin son bölümünde elinde bıçakla kanlar içinde uyanan Cemre, kendisini katil zannetmektedir. Nazan'ın kaybolduğu ortaya çıkınca bütün oklar Cemre ve Emine'yi gösterir. Polis Nazan'ı ararken herkes merak içindedir. Banu'nun bebeği aldırmadığını öğrenen Neriman, bir çocukla daha uğraşmamak için bir plan yapar. Ailesiyle bağlarını koparan Güney, tek başına hayat kurmakta zorlanmaktadır. Emel, Cemre ile kızları görüştürmemek için yalan söyler fakat Mesude'ye yakalanır. Cemre hiç kimseye gerçeği itiraf edemediği için panikle kendi sonunu hazırlamak ister.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

 

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca'nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da Total'de aldığı 6,64 ile 4.sırada yer alıyor.

Ailenin acıları her geçen gün kat be kat artar. Bu kez en büyük acının sahibi Enişte ve Civciv olacaktır. Yeni bir umut için çıkılan yolda yaşanan feci kaza tüm aileyi yasa boğar. Yıllardır bir bebek sahibi olmak için bekleyen Ayşen'le, Teyzekızı Hatice'nin ayni arabada olması da felaketin boyutunu arttırır. Tükenmek bilmeyen belalar yine masumlardan yana kullanır tercihini.

eskiya_dunyaya_hukumdar_olmaz_34bolum

 

5.Kara Sevda : Bu hafta da 5.sırayı tekrar yer aldı. Total'de aldığı 6,47 puanla 5.sırada yerini korudu. Kara Sevda’nın 29. bölümü dün akşam seyircisi ile buluştu. Kara Sevda son bölümde Emir ve Nihan’ın evlilik oyununa inanmayan Kemal, evdeki yemek sonrası Nihanların evine gidiyor. Emir’in yatak odası önünde bekleyen Kemal bir anda odada kız kardeşi Zeynep’i görünce şoke oluyor. Öte yandan Nihan ve Emir de odaya girdiklerinde karşılarında Zeynep’i görünce neye uğradıklarını şaşırıyorlar. Bakalım yeni bölümde Zeynep bu durumu nasıl izah edecek?

kara-sevda-29-bolum-fragmaninda-buyuk-he

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Arka Sokaklar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total grubunda: Star 4 dizi. Atv ve Kanal d 2 dizi. TRT1 ve Fox Tv bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D 3 dizi, TRT1. Atv ve Fox Tv 2 dizi. Star Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv Total'de 4 dizi. Kanal D AB'de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuşlardır.

 

Bu hafta, Star Tv'nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB'de kendi gününde 4,51 ile gecenin 4.sırasında yer alırken, Total'de 19.sırada yer aldı. Bu tarihi dizi 12 Mayıs 26.Bölüm Star Tv'de final yapacağı söylenmişti. Merakla önümüzdeki Perşembe akşamı bu bölümü bekliyoruz. Diziye yeni katılan Kara Davut karakteri ile Mustafa Üstündağ diziye renk kattı. Son bölümde Sultan İbrahim'in veziri rolünde izledik. Tarihte 96 gün padişah koltuğuna oturan Mustafa'nın garip tavırları dikkati çekiyor. Sultan Mustafa’yı Boran Kuzum canlandırıyor. Sonradan Safiye Sultan oğlu ve şehzade olan İskender tekrar ortaya çıktı. Genç Anastsia'yı ölümden kurtaran İskenter, şimdi de Kösem'e doğru gelen okun yönünü değiştirebilecek mi? Önümüzdeki Perşembe akşamı hep birlikte göreceğiz.

Tims Productions-Timur Savcı diziye nasıl bir yön vereceği merak konusu. Önümüzdeki yeni sezonda devam edecek mi?

2016 yılında yeni yayına giren Tatlı İntikam gibi, Hanım Köylü dizisi de tutuldu. Bu ay içinde veya Haziran'da Final yapacak, ya da sezon finali yapacak dizilerin yerine kanallar, yaz dizisini devreye sokacaktır.

Ben her hafta burada dizilerin reytinglerini sıralasam da, size keyif veren dizi, gönlünüzün birincisidir.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..