Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (05 - 11 Mart 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (05 - 11 Mart 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  04 - 11 Mart 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 32 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz Aşk, Kalbimdeki Deniz, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Alija (Final), Diriliş Ertuğrul, Börü, Meryem, Sen Anlat Karadeniz, Kanatsız Kuşlar,  Mehmetçik Küt'ül Amare, Bizim Hikaye, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar, Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz 7.bölümünde aldığı 18,45 reyting puanı ile bu haftada ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında ATV'nin "Aşk ve Mavi" dizisi aldığı 6,99 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta "Diriliş Ertuğrul" 109.bölümünde aldığı 21,24 reyting puanı ile AB'nin birinci sırada tekrar  yer aldı. TRT1'in "Mehmetçik" dizisi AB'de aldığı 7,24 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

ALİJA :

Bu hafta; TRT1'in Aliya dizisi final yaptı ve sona erdi. Zaten 6 bölüm çekilen mini dizi idi.

Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Aliya İzetbegovic'in gençlik döneminde eşi Halida Hanım ile birbirlerine âşık oldukları andan vefatına kadar geçen 1944-2003 yılları arasındaki yaşam öyküsünü anlatıyordu. Çekimleri 110 gün sürmüş. Bosna Hersek’te (Sarajevo, Mostar, Tarcin, Blagaj, Konjic ve Pocitelj) şehirlerinde çekilmiştir.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 7.Bölüm............................18,45 - 37,08

2.Diriliş Ertuğrul  109.Bölüm (TRT1)............................15,61 - 30,86

3.Kadın 19.Bölüm (Fox Tv)............................................12,13 - 26,69

4.Çukur 19.Bölüm (Show Tv).........................................10,23 - 21,16

5.Söz 36.Bölüm (Star Tv)................................................9,82 - 20,27

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 93.Bölüm (Atv)....8,93 - 18,96

7.Savaşçı 35.Bölüm (Fox Tv)...........................................8,24 - 18,24

8.Arka Sokaklar 472.Bölüm (Kanal D)............................8,01 - 17,03

9.Bizim Hikaye 24.Bölüm (Fox Tv).................................7,88 - 17,34

10.Aşk ve Mavi 56.Bölüm (Atv)........................................6,99 - 15,02

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 109.Bölüm (TRT1)..............................21,24 - 41,57

2.Kadın 19.Bölüm (Star Tv)............................................12,80 - 27,54

3.Çukur 19.Bölüm (Show Tv)..........................................12,73 - 26,66

4.Sen Anlat Karadeniz 7.Bölüm (Atv).............................11,68 - 23,48

5.Ufak Tefek Cinayetler 19.Bölüm (Star Tv)...................10,27 - 21,93

6.İstanbullu Gelin 40.Bölüm (Star Tv).............................9,04 - 20,31

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 93.Bölüm (Atv).....8,18 - 17,28

8.Payitaht Abdülhamit 41.Bölüm (TRT1)........................7,70 - 17,22

9.Vatanım Sensin 47.Bölüm (Kanal D)............................7,34 - 16,44

10.Mehmetçik 7.Bölüm (TRT1)........................................7,24 - 15,97

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

 

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in sevilen dizisi AB'de aldığı 20,07 reyting puanı ile bu hafta tekrar  1.sırada yer aldı, birinciliği Sen Anlat Karadeniz dizisinden geri aldı.

Ertuğrul, Sultan Alaeddin’in emriyle tutuklanarak huzuruna getirilmiş fakat sonra haklı olduğu anlaşılmıştı. Ertuğrul’un sultana Emir Saadeddin’in bütün oyunlarını anlattığı esnada, Saadeddin’in adamı olan çaşnigir tarafından hazırlanan zehirli eti yiyen Sultan Alaeddin zehirlenmişti. Zehirlenme sırasında içeri giren Şehzade Gıyaseddin, şüphelendiği Ertuğrul’u sorgulamak için tutuklanmıştı.

Emir Saadeddin’in tuzağına düşen Ertuğrul ne yapacak? Sultanı öldürmek suçundan aklanabilecek mi? Gıyaseddin, Ertuğrul hakkında ne hüküm verecek?

Emir Saadeddin tarafından Karacahisar Kalesi’ne gönderilen Kaledar Günalp Bey’in kaledeki icraatı ne olacak? Artuk, Turgut ve Bamsı, Kaledar Günalp Bey’e karşı ne yapacak? Ertuğrul’un tutuklanması ve Günalp Bey’in gelişi, Kayıları nasıl etkileyecek?

Ahmet ve Alplar, Ertuğrul’un başına gelenlerden sonra ne yapacak? Obaya gelen Sungur Tekin, olanlar karşısında nasıl hareket edecek? Emir Saadeddin büyük hedefine ulaşabilecek mi? Üst üste gelen felaketlerden sonra Kayı Obası’nda durum ne olacak?

 

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv'nin iddialı dizisi  bu hafta da 6.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total'de aldığı 19,25 puanla 2.sıraya geriledi.

Asiye, Mustafa’ya hayatı zehir eder.

Tahir ve Nefes, kalpleri Yiğit'te birleşmiş şekilde, tek vücut onun izini sürerler ve bulurlar. Karadeniz de Yiğit için birleşir. Asiye bir yandan Mustafa'ya hayatı zehir eder, bir yandan da herkese Vedat'ın zulmünü anlatır. Gerçekleri öğrenen herkes Vedat'a cephe almaya başlar. Vedat sıkıştığı bu durumun üstesinden gelmek için Dağdevirenleri kendi safına çeker. Babasıyla sevdiği arasında kalan Mercan ise, Tahir'i çok zor bir duruma düşürür ve ondan asla yapamayacağı bir şey ister.

Yiğit'in kayboluşu, Nefes'in geçmişte yaşadığı zulmün anılarını ateşler ve Nefes kabuslarla boğuşmaya başlar. Tahir onu Vedat'tan korur ama kabuslar karşısında çok çaresiz kalır. Bir yandan Nefes'e yardım edememenin çaresizliği, bir yandan artık kendinden bile saklayamadığı sevdası, bir yanda Mercan'a verdiği sözün ağırlığı, bir yanda ailesi. Deli Tahir'i içine düştüğü büyük çıkmazdan Osman Hoca'nın bilgelik dolu rehberliği kurtarır. Ancak, Vedat'ın zindanından kaçan Nefes'i, şimdi de dar kafaların zindanı beklemektedir.

 

3.ÇUKUR : Show Tv'nin fenomen dizisi bu hafta 19.bölümünde 3.sıradan 4.sıraya düştü. Haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 12,73 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Çukur'un 19.Bölümünde İdris Baba kendisi ile hesaplaşır. Ona büyük desteği Aliço verir. Kahrman'ın mezarına ziyarete giderler. Yaman babasını mezarlıktan alır.

Kardeşi Yamaç’ın önüne geçerek kurşunların hedefi olan Selim, yaşam savaşı vermektedir. Koçovalı ailesi, bu üzücü olayla derinden sarsılırken geçmiş peşlerini bırakmayacaktır. Sena'ya en büyük destek kocası Yamaç'tan gelir.

Emrah’ın gelişiyle hayatının en zorlu dönemini yaşayan Sena, İzmir’den büyük bir sürprizle dönecek ve bu da işlerin seyrini tamamen değiştirecektir. “Selim, yaşam savaşını kazanabilecek mi?” sorusu büyük merak yaratırken Vartolu ile Yamaç’ın yüzleşmesi her iki tarafı da derinden etkileyecek. Öfke ve üzüntüyü bir arada yaşayan Vartolu için asıl büyük yüzleşme ise ona gerçek adıyla, Salih’le hitap eden İdris ile olacaktır.

 

4.KADIN : Fox Tv'nin ilgi çeken dizisi Kadın, bir basamak yükselerek 4.sırada yer aldı. AB'de aldığı 11,90 reyting puanı ile haftanın dizileri arasına bu hafta 4.sırada yer alıyor.

Şirin’in yalanlarına daha fazla katlanamayan Hatice, Şirin ile ilgilenmemeye başlar. Bu durumdan rahatsız olan Şirin ise ne yapacağını bilemez. Her şey için Şirin’i suçlamaya başlayan Hatice, Şirin’in Bahar’a ilik vermesini ister. Bahar’dan nefret eden Şirin ise bunu asla kabul etmez. Jale, Bahar’ın hastalığının daha fazla ilerlememesi için de bir an önce bu ilik verme olayını halletmek istemektedir. Bahar’ın mahalleye dönmesi ise Arif ile Bahar’ı yakınlaştırmaya başlar...

 

 5.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin Ufak Tefek Cinayetler 19.bölümünde AB’de aldığı 10,27 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta 5.sıraya geriledi.

Sarmaşık'ta yalancılar bir bir dökülüyor

Arzu, Merve'nin yalanını, Oya da Burcu’nun oyunu çözüyor. Şimdi ikisi için de kara günler başlıyor. 5 kadın zincirleme birbirini zehirlemeye başlıyorlar. Çember git gide daralıyor. Artık biri birinden kurtulmak zorunda! Merve, Arzu ve Oya ittifakını tek hamleyle dağıtıyor. Arzu da Oya'ya düşman oluyor. Sonunda sarmaşık Oya'yı kuşatıyor.Ve Kemal Başkomiser korkunç bir sırrı öğreniyor! Görülen o ki; bu araştırdıkları, işlenen ilk cinayet değil! Kadınların savaşı aslında daha şimdiden "can alma" seviyesine geliyor.

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON'DA YER ALAN DİZİLER :

Çukur (Show), Kadın (fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Diriliş Ertuğrul (TRT1) ve Sen Anlat Karadeniz (Atv) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Atv ve Fox Tv 3 dizi. Star Tv. TRT1, Fox Tv. Show Tv  ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve TRT1 3 dizi.  Atv iki dizi. Show bir dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; ATV Total'de 3 Dizi ve AB'de 2 dizi ile  ile haftanın kanalı olmuştur.

 

Keyifli Seyirler...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..