Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (06 - 12 Kasım 2017) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (06 - 12 Kasım 2017) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 06 - 12 Kasım 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Tutsak,  Kadın, Ufak Tefek Cinayetler, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Seven Ne Yapmaz, Hayat Sırları, Nerdesin Birader (yeni), Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar,  Siyah İnci, Aşk ve Mavi, Şevkat Yerimdar, Arka Sokaklar, Kalp Atışı, İstanbullu Gelin, Payitaht Abdülhamit, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Yeni Gelin, Yalaza, İsimsizler, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Dolunay, Klavye Delikanlıları, Aslan Ailem ve Bahtiyar Ölmez (Yeni) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’in Diriliş Ertuğrul, 13,66 reyting puanı ile bu hafta yeni sezondaki 94. bölümünde birinci sırada yer aldı.Total’in 10.sırasında Fox Tv'nin ‘Bizim Hikaye’ 9.bölümünde aldığı 6,45 puanla 1o. sırada yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi  bu hafta 94 bölümde aldığı 17,07 gibi yüksek bir puanla birinci sırada yer almıştır. Fox Tv’nin Bizim Hikaye Total'de 0lduğu gibi 9.haftasında AB’de de aldığı 5,39 puanla 10.sırada yer aldı.

TUTSAK FİNAL YAPIYOR :

Kanal D'nin yen,i dizilerinden Tutsak 9.bölümünde (14 Kasım akşamı) final yapıyor. İlginç bir dizi olmasına rağmen, reytinglerde başarılı olamadı ve finale gidiyor.

Hayata umutla bakan, neşeli, masum, gururlu ve güzel bir genç kız olan Elif, ailesinin ölümüyle amcası tarafından kendisinden 30 yaş büyük bir adamla zorla evlendirilmiştir. Elif, kocası Sadullah’ın tehdidi altında evden dışarı bile çıkamadığı bir “tutsak” hayatı yaşamaktadır. Gürhan Ailesi’nin karanlık sırlarını kullanarak aileye şantaj yapan Sadullah’ın ortadan kaybolmasıyla, Elif tamamen yabancı olduğu bir dünyada yapayalnız kalır. Gürhan Ailesi’nin yanında şoförlük yapan Bahadır’ın ona uzattığı yardım eli, Elif’in bilinmezliklerle dolu bir dünyaya adım atmasına neden olur. Ailenin ihtişamlı konağında çalışmaya başlayan Elif, çevresini saran sırlarla ve bu sırları korumak için her şeyi yapabilecek aile üyeleri ve çalışanlarla karşı karşıyadır. Ailenin büyük oğlu Kenan’ın ona karşı ilgisi ve ilk günden beri ona yardım eden Bahadır’ın onu koruma çabası bütün okların Elif’e dönmesine yol açar.

KAYIT DIŞI (Fox) :

Erkan Petekkaya'nın yeni dizisi 2 haftadır yayınlanmıyor. Uluslararası bağlantıları olan bir suç organizasyonunu çökertmekle görevlendirilmiş bir istihbarat ajanının hikayesi. Beklenen ilgiyi görmeyen dizi final yapacak gibi duruyor.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 94.Bölüm (TRT1)..............................13,66 - 31,36

2.Söz 20.Bölüm (Star Tv)...............................................11,20 - 26,22

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 79.Bölüm (Atv)....8,97 - 20,47

4.Kadın 3.Bölüm (Fox Tv)................................................7,35 - 16,42

5.Yeni Gelin 24.Bölüm (Show Tv)...................................6,90 - 16,95

6.Savaşçı 20.Bölüm (Fox Tv)...........................................8,89 - 16,47

7.Kanatsız Kuşlar 21.Bölüm (Atv)....................................6,70 - 16,23

8.Arka Sokaklar 456.Bölüm (Kanal D)............................6,67 - 15,59

9.Çukur 3.Bölüm (Show Tv)............................................6,53 - 14,56

10.Bizim Hikaye 9.Bölüm (Fox Tv)..................................6,45 - 16,74

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 94.Bölüm (TRT1)..............................17,07 - 38,96

2.Vatanım Sensin 32.Bölüm (Kanal D)..........................9,35 - 23,41

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 79.Bölüm (Atv)....8,98 - 21,75

4.Söz 20.Bölüm (Star Tv).................................................8,71 - 21,88

5.İstanbullu Gelin 24.Bölüm (Star Tv)............................8,29 - 20,74

6.Ufak Tefek Tefek Cinayetler 3.Bölüm (Star Tv)...........8,13 - 19,39

7.Çukur 3.Bölüm (Show Tv)............................................7,17 - 17,39

8.Payitaht Abdülhamit 24.bölüm TRT1).......................6,22 - 15,45

9.Kadın 3.Bölüm (Fox Tv)..............................................5,64 - 13,43

10.Bizim Hikaye 9.Bölüm (Fox Tv).................................5,39 - 13,31

 

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in reyting rekortmeni dizisi yeni sezonunun 2. haftasındaki 94. bölümünde, haftanın dizileri arasında tekrar 17,07 puanla birinci sıradan devam ediyor.

94.Bölümün kısaca özeti: Köle tüccarı Simko’nun elinde esir olan Ertuğrul, Pitho ve diğer kölelerle birlik olup Simko’nun elinden kurtulmayı başarmıştır. Bu sırada Ares’in Hanlı Pazara gelen kervanları yağmalaması için görevlendirdiği eşkıya başı Mihalis de tesadüfen Simko ve Ertuğrul arasındaki kovalamacaya şahit olmuş ve durumu Ares’e bildirmiştir. Uzun bir kovalamacadan sonra Simko ve adamları, Ertuğrul ve kölelerin önünü kesmiş, Ertuğrul tam Simko ve adamlarını alt edecekken eşkıya başı Mihalis de adamlarıyla baskın yapmıştır. Şimdi iki düşman arasında sıkışan Ertuğrul ne yapacak? Onları bertaraf edip obasına varabilecek mi? Diğer taraftan Kayı obası karışmış, Dündar’ın Hanlı Pazar’ı satıp Gündoğdu ve Sungur Tekin’in yanına göçme kararı obada infial yaratmıştı. Bu karara karşı gelen Artuk Bey de Dündar’ın töreye karşı geldiğini, bu durumda beyliğinin meşru sayılamayacağını söyleyip beyliğe aday olmuştu. Bundan sonra Kayı obasında olaylar nasıl gelişecek? Yeniden beylik toyu yapılacak mı? Yoksa Dündar’ın kararına uyulup Hanlı Pazar satılacak ve göç mü edilecek? Ertuğrul’un yaşadığını öğrenen Ares’in bundan sonraki planı ne olacak? Ertuğrul obaya varmadan öldürebilecek mi? Dündar’ı Hanlı Pazar’ı satması ve göç etmesi için teşvik eden Emir Saadeddin, Hanlı Pazar’ı alması için de Bahadır Bey’e bir sandık altın vermişti. Emir Saadeddin bu emeline ulaşabilecek mi? Bahadır Bey, Hanlı Pazar’ı da satın alıp Çavdar beyliğini ele geçirebilecek

 

2.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 20.bölümünde Total’de aldığı 11,20 gibi yüksek bir puanla haftanın dizileri arasında bu hafta yine 2.sırada yer aldı.

Yavuz hayati bir tercih yapmak zorunda kalır...
Yavuz yanı başındaki Agâh tehlikesinden habersizce robot resmin olduğu dosyayı istihbarata ulaştırmak ister ancak Sancar’ı kurtarmaya gelen teröristler işleri değiştirecektir.

Bu sırada karışlarında Çolak’ı bulan Tim’i ise uzun bir gece beklemektedir. Bir yanda Sancar’ı teslim etmemek ve hastanedeki sivilleri kurtarmak için uğraşan Yavuz, diğer yanda Çolak’ın restorandan yarattığı tehlikeyi önlemek için mücadele edecektir.
Yavuz ve Tim’dekilere ulaşamayan Bahar, Güler’in evinde geldiğinde yabancı bir misafirle karşılaşır. Yardım eli uzattıkları bu misafirin onlar için başka planları vardır. Kafasındaki kurşunun intikamını almak isteyen Çolak Yavuz’un gelmesini beklemeden yapar hamlesini. Restorandan gelen son telefon Yavuz’u hayati bir tercih yapmak zorunda bırakacaktır.

 

3.VATANIM SENSİN : Kanal D'nin Kurtuluş Savaşı yıllarında İzmir'in işgal yılları anlatılan dizide, AB'de aldığı 9,35 puanla 2.sırda yer alıyor.

Sevr Antlaşması'nın maddeleri tüm Anadolu'da yankılanıyor; Cevdet bu kabusu sonlandırabilmek için harekete geçmeye hazırlanıyor! Vatanım Sensin, heyecan dolu yeni sezonuyla başladı. Bu cenderenin içinde ayağa kalkmaya çalışan Cevdet, hem memleketi hem kendisini ölümün kıyısına getiren yeni bir komplonun ortasında kalacaktır. Sevr'i kabul etmeyen Ankara hükümetini köşeye sıkıştırmak isteyenler sinsi bir planla Türkleri teslim almaya girişirken, Cevdet çok geç olmadan bu felaketi engellemek zorundadır.

 

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 78.bölümünde Total’de aldığı 8,87 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta yeni sezonunda 3 sırada yer aldı.

Hızır Çakırbeyli, kurulan komplolar sonucunda tuzağa düşer ve kendini cezaevi kapısının önünde bulur. Herkes ya namlunun ucunda ya da cezaevi yolundayken henüz yakalanmayan Alparslan ve İlyas av olmadan düşmanlarını avlamanın peşindedirler. Mürsel'e ulaşıp daha fazla canın yanmasını önlemek için girişecekleri zor bir görev onları bekliyordur. Diğer bir zor görev ise her daim ailesini toparlamayı kendine vazife bilen Meryem'e düşer. Bu kez yapacakları Çakırbeyli hanesini ayakta tutmaya çalışmakla sınırlı kalmaz. Ailesine yöneltilen tehditlere daha fazla göz yummayacak, olanlara bir nokta koymak için büyük bir oyun kuracaktır. Dört bir yandan kötü haberler gelmeye devam ederken Ceylan da boş duramaz. Kadınların kontrolü ele aldığı günler tahmin edilenden daha hareketli geçecektir.

5.İSTANBULLU GELİN : Star Tv'nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin, AB'de aldığı 8,28 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk 4.sırada yer aldı.

Yaşanan korkunç olay sonrası Süreyya ve Faruk cehennem azabı yaşamaktadırlar. Esma, Garip’ten gelen telefonla hayatının en büyük defterini kapatmaya hazırlanırken bambaşka bir oyunun içine düşer. Başı belaya giren Murat’a ise hiç beklemediği birisi destek çıkar. Dilara, Reyhan’ın sözlerinden rahatsızdır. Küçük bir tartışma, Adem’in evinde inanılması güç olayların yaşanmasına sebep olur. Günün sonunda Fikret’in yapacağı hamle herkes için çok tehlikeli olacaktır.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Söz, Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kadın, Diriliş Ertuğrul, ve Bizim Hikaye her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox tv. 3 dizi. ATV V ve Show 2 dizi. TRt1, Star ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 3 dizi. TRT1 ve Fox Tv ikişer dizi. Atv, Kanal D ve Show Tv birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı;  Fox Tv Total'de 3 dizi ve AB'de 2 dizi ile Fox Tv. haftanın kanalı olmuşlardır.

 

HAYATİ VE DİĞERLERİ (Kanal D) : 

Yeni bir polisiye komedi dizisi başlıyor. Hayati ve Diğerleri 19 Kasım Pazar akşamı ekranlara geliyor.

Konu:  Sürgün karakolunda başkomiserlik yapan Hayati (Celil Nalçakan), ona her fırsatta gelin bulmaya çalışan annesi Şükran (Günay Karacaoğlu) ve türlü yöntemlerle kolay yoldan köşeyi dönmeye çalışan dayısı Danyal’ın (Levent Ülgen) hikayesini konu alan "Hayati ve Diğerleri" yakında Kanal D’de! Karakolun adı İkircikli... İsmi ile müstesna bir sürgün karakolu... Hakkında "İşinde iyi mi? Değil mi?" karar verilemeyenlerin "atandığı" (sürgün dense daha doğru olur) bir karakol. Başarılı polis Hayati (Celil Nalçakan), İkircikli karakoluna Başkomiser olarak atanır! Bu ona ödül müdür, ceza mıdır belli değildir. Hayati'nin işindeki başarısı orayı düzeltmek için yetecek mi? İşte orası meçhul!... Sabır!.. Sabır!... Sabır da, sabır taşı da bir noktada çatlıyor!. Başkomiser Hayati'nin annesi Şükran... Hayati'yi bir an önce evlendirmek isteyen deli dolu anne Şükran... Hayati, kendisini hala çocuk gibi görmesinden dolayı annesinden şikayetçi. Her daim Şükran'ın bunaltan hamlelerine dayanmaya çalışıyor. Azılı katillerle, mafya çeteleriyle, ünlü hırsızlarla baş eden Hayati, olay annesi Şükran'a gelince çaresiz...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..