Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (11 - 17 Haziran 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (11 - 17 Haziran 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

Geçen hafta sadece 6 dizi yayınlandı. Önceki hafta neredeyse bütün diziler sezon finali yapmıştı. Aslında kalan 6 dizi arasında geçen reytingi yarış denemez.

TNS ölçümlerine göre 11 - 17 Haziran 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 6 dizi arasında, Total’de ve AB’de öne çıkan dizilerin durumunu anlatacağım.

GEÇEN HAFTA
GÖSTERİMDEKİ DİZİLER:

Çukur (Show), Söz (Star), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Kalbimin Sultanı (Star) ve Fazilet Hanım ve Kızları (Star) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

BU HAFTA EN ÇOK DİZİLERİ GÖZ ATALIM!
Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA TOTAL'DE EN ÇOK İZLENEN DİZİLER:
1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 21.Bölüm…………………...11,35 - 33,28
2.Söz 50.Bölüm (Star Tv)…………………………………...6,37 -  18,56
3.Çukur 33.Bölüm (Show Tv)…………………………….....6,19 - 18,04
4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 107.Bölüm (Atv)…..5,25 - 16,04
5- Cennetin Göz Yaşları 36.Bölüm (Atv)............................2,71 - 8,21
6-Kalbimin Sultanı  1.Bölüm (Star Tv.)..............................1,72 - 5,21

AB’de sıralama:
1.Sen Anlat Karadeniz 21.Bölüm (Atv)……………………….8,08 - 26,79
2.Çukur 33.Bölüm (Show Tv)………………………………….7,40 - 22,26
3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 107.Bölüm (Atv).........4,66 - 15,01
4.Söz 50.Bölüm (Star Tv)………………………………………4,30 - 12,96
5.Cennetin Göz Yaşları 36.Bölüm (Atv).................................1,98 - 9,64
6.Kalbimin Sultanı 1.Bölüm (Star Tv).....................................1,83 - 6,36

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 4 sıralaması :

1.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’nin sevilen iddialı dizisi  bu haftaki sezon finali bölümünde haftanın dizileri arasında Total’de aldığı 11,35 puanla birinci sıradaki liderliğini sürdürdürüyor.

Karadeniz'e veda etme zamanı gelmiştir. Deli Tahir ruhundan, canından bağlı olduğu memleketine, Nefes ve Yiğit'le kalabilmek için hasret kalmaya razıdır. Nefes en başından beri bu fikre karşı çıksa da artık onun da yapabileceği bir şey kalmamıştır.

Ceylan ile Nefes'i kavuşturamayan yüreği buruk Tahir, Mustafa'nın, Vedat'ın oyunuyla hapse düştüğünü öğrendiğinde her şey arapsaçına döner. Bir yanda dağılma tehlikesiyle karşı karşıya olan, başsız kalmış Kaleliler diğer yandaysa Nefes ve Yiğit vardır. Tahir için tercih yapmak ölümden beterdir.

Bir yandan abisinin suçsuzluğunu ispatlamaya çalışırken diğer yandan kaçıp gittiğini düşündüğü Vedat, en tehlikeli haliyle yanı başındadır.

Her şeyini kaybetmiş Vedat için tek bir savaş vardır; olanların suçlusu olarak gördüğü Tahir'in canını almak.

Deli Tahir ailesi ve sevdiği kadın arasında tercih yapabilecek midir? Tahir ve Nefes yanı başlarındaki Vedat tehlikesinden kurtulabilecekler midir? Yoksa Tahir ve Nefes'in sevda destanı, başladığı gibi Karadeniz'de mi son bulacaktır?

 

2.ÇUKUR : Show Tv'nin fenomen dizisi Çukur, sezon finali olan 33.bölümünde AB'de aldığı 7,40 puanla 2.sırada yer almıştır.

Çukur’un sezon finalinde; Çukur, Koçovalı ile Vartolu tarafının tam ortasında kalacak. Oğlu Selim’in ihanetiyle hayatının en büyük yıkımını yaşayan İdris Koçovalı,

bu mücadelede mağlubiyetini ilan ederek Çukur’u Vartolu’ya bırakacak.

Diğer taraftan Yamaç karısı Sena'yı sahte doktor il kandıran kayınbiraderi Emrah ile kıyasiye bir kavgaya tutuşur.

Yamaç, savaşmaya devam ederken Akşın ve Celasun’un düğünü Koçovalılar için bir nefes olacak.

 

3.SÖZ : Star Tv'nin iddialı dizisi Söz 50.bölümünde sezon finali yaptı. Total'de aldığı 6,37 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Yavuz, hiç beklemediği bir anda Derman’ın karşısına çıkar
Yavuz, yaralanan Bahar’ı hastaneye yetiştirmek için var gücüyle uğraşırken tim Derman’ın peşine düşmüştür.

Derman yurtdışına kaçmak için hazırlık yaparken ölümle pençeleşen Bahar’ın acısıyla Yavuz artık bambaşka bir yola gireceğini anlamıştır. Merve’nin ardından Bahar’ı da kaybetme ihtimali bile Yavuz’u kahreder. Yavuz onu bu halde gördüğünde yapmak istediği tek bir şey vardır. Derman’ı bulmak.

Derman tam kurtuldum zannederken, artık üniformasıyla birlikte hayatını da vermeye hazır olan Yavuz hiç beklemediği bir anda onun karşısına çıkar. Tam o sırada Yavuz’un aldığı haber namlunun ucundaki

 

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Star Tv'nin sevilen dizisi bu sezon 2.sezonundaydı. 107.bölümünde sezon finali yaparak 3.sezonuna Eylülde devam edecek. Total'de aldığı 5,25 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 4.sırada yer aldı.

İntikam zamanı

Yaşar'a düzenlenen suikastten sonra dostlarını bir bir ölüme yollayan Çakırbeyli'lerin tutunacağı tek şey kalmıştır; intikam... Bu ölüm kalım harbinde düşmanından bir adım önde olması gerektiğini bilen Hızır savaşa girdiği gücün de farkındadır. Bunun için silahlar kuşanılmadan önce çok iyi bir plan yapılmalıdır. Önce Hızır'ı sonra Ünal'ı bitirmek isteyen Sam de Ziya ile pazarlıklara devam eder. Gözlerinin önünde yaşanan korkunç olaydan sonra Hızır'a sarılıp, eve geri çağırması beklenen Meryem, aksine daha kararlı bir şekilde mahkemeye gitmek ister. Meryem'e yaşattıklarının ağırlığının farkında olan Hızır ise diretmekten vazgeçecektir.

Daha fazla acıyı göğüslemesini istemediği karısıyla gittikleri duruşma salonunda belki de son kez bir arada olacaklardır.

 

HER İKİ GRUPTA İLK BEŞTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta 6 dizi her iki kategoride yer aldı. Çukur (Show Tv), Söz (Star), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Kalbimin Sultanı (Star) iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:
Bu haftanın kanalı; Atv Total’de 4 ve AB’de 4 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

Geçen hafta 4 dizi daha sezon finali yapmıştır.

Söz - Star Tv. (50.Bölüm).  Çukur - Show Tv. (33.Bölüm).  Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz - Atv. (107.Bölüm). Sen Anlat Karadeniz - Atv (21.Bölüm).

Cennetin Göz Yaşları; Atv'nin dizisi 36.bölümünde final yaparak ekranlara veda etmiştir.

Sizler de farkındasınızdır. Bu 2018 yaz sezonu yaz dizileri yönünden oldukça fukara geçiyor. Bu yılki garip durumu anlamış değilim. Yapımcılar kanallarla anlaşmıyor mu? Ellerinde yeni proje yok mu? Bilemiyorum!

Tespit edebildiğim yeni diziler şöyle:

TRT1 : Kal Gidelim daha önce 29.bölümde sezon finali yapmıştı. Şimdi Temmuz ayında yaz dizisi olarak kaldığı yerden devam edecek,

ATV : Kocaman Ailem başladı. 2 bölüm oynadı, şimdi 3.bölüm ekranlara gelecek ve yaz dizisi olarak devam edecektir.

STAR TV: Kalbimin Sultanı yaz dizisi olarak yeni başladı. İlk bölüm geçen hafta Çarşamba akşamı ekranlara geldi. Yaz dizisi olarak devam edecek. Sırada "Erkenci Kuş" adlı yeniş bir yaz dizisi geliyor. Temmuz ayı içinde Star ekranlarında olacak.

SHOW TV: Show Tv'de iki yeni yaz dizisi geliyor. Darısı Başımıza ve Meleklerin Aşkı .

FOX TV : "4N1K" adlı yeni bir yaz dizisi geliyor.

Not: Yeni yaz dizilerinin geniş tanıtımlarını başka bir blog yazımda ele alacağım

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..