Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (16 - 22 Nisan 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (16 - 22 Nisan 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 16 - 22 Nisan 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 30 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Yasak Elma, Siyah Beyaz Aşk, 8.Gün, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Mehmed 'Bir Cihan Fatihi', Diriliş Ertuğrul, Sen Anlat Karadeniz, Bizim Hikaye, Avlu, Mehmetcik Kut'ül Amare, Servet, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Payitaht Abdülhamid, Bir Mucize Olsun (Final), Yeni Gelin, Kalk Gidelim, İnsanlık Suçu, Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete, Tehlikeli Karım ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz dizisinden Diriliş Ertuğrul, tekrar birinciliği aldı. 115.bölümünde aldığı 14,99 reyting puanı ile bu hafta ilk sırada yer aldı. Total'in 10.sırasında Star Tv'nin yeni dizisi  "Avlu" 4.bölümünde aldığı 6,26 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta "Diriliş Ertuğrul" 115.bölümünde aldığı 18,45 reyting puanı ile AB'nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. TRT1'in "Payitaht Abdülhamid" dizisi AB'de aldığı 6,09 puanla 10.sırada bu yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul  115.Bölüm (TRT1)..............................14,99 - 31,00

2.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 13.Bölüm...........................14,76 - 31,31

3.Kadın 25.Bölüm (Fox Tv).............................................11,82 - 27,69

4.Söz 42.Bölüm (Star Tv).................................................9,13 - 20,68

5.Çukur 25.Bölüm (Show Tv)..........................................8,29 - 18,83

6.Arka Sokaklar 477.Bölüm (Kanal D)............................8,07 - 18,50

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 99.Bölüm (Atv)....7,98 - 17,84

8.Savaşçı 41.Bölüm (Fox Tv)...........................................7,53 - 18,42

9.Bizim Hikaye 30.Bölüm (Fox Tv).................................6,36 - 14,90

10.Avlu 4.Bölüm (Star Tv)................................................6,26 - 14,07

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 115.Bölüm (TRT1)...............................18,45 - 36,72

2.Kadın 25.Bölüm (Fox Tv).............................................11,25 - 25,53

3.Çukur 25.Bölüm (Show Tv)..........................................11.10 - 26,09

4.Sen Anlat Karadeniz 13.Bölüm (Atv)............................10,76 - 22,01

5.İstanbullu Gelin 46.Bölüm (Star Tv).............................9,07 - 20,82

6.Ufak Tefek Cinayetler 25.Bölüm (Star Tv)....................8,46 - 19,27

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 99.Bölüm (Atv).....6,91 - 15,16

8.Söz 42.Bölüm (Star Tv).................................................6,82 - 16,00

9.Mehmet 'Bir Cihan Fatihi' 5.Bölüm (Kanal D).............6,38 - 14,24

10. Payittaht Abdülhamid 47.Bölüm (TRT1)..................6,09 - 14,14

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in sevilen dizisi 115.bölümünde AB'de aldığı 18,27 reyting puanı ile bu hafta yine  1.sırada yer alıyor.

Köpek’in zulmüne maruz kalmamak için saraydan ayrılan Gıyaseddin ve Mahperi, Ertuğrul’un tavsiyesi üzerine Kayı Obası’na gelmişti. Ertuğrul ise, Köpek’in askerlerinin ele geçirdiği Kamyeri’yi kurtarmayı başarmıştı. Sonrasında Ertuğrul’un planı sayesinde Hüsameddin Karaca ve Togan, Köpek’in güvenini kazanmıştı. Obada ise Hafsa, gebeliğinden ötürü rahatsızlanmış ve Mahperi’nin önerisiyle Konya’ya şifahaneye gönderilmişti. Ahmet, imparatorun ordu vereceği haberini Kritos’a vermişti. Kamyeri’nin Ertuğrul tarafından kurtarıldığını öğrenen Köpek, öfkeden deliye dönmüştü. Marya ise Aydoğmuş’a gönderilecek bilgiyi verdiği sırada, Ahmet onun casusluk yaptığını öğrenmişti. Aydoğmuş, Günalp’ın gidişiyle meydanı boş bulmuş ve sultanla anasını öldürmek için, askerleriyle obaya saldırmıştı. Ertuğrul ise ulak kılığında Köpek’in otağına girmeyi başarmış ancak karşısında Günalp’ı bulmuştu…

Ertuğrul’un Günalp ve Köpek’le olan hesaplaşmasında neler yaşanacak? Ertuğrul ve alplar, hedeflerine ulaşıp Köpek’in ordugâhından sağ salim çıkabilecekler mi? Ahmet, Tekfur Kritos’u obaya saldırmamak hususunda oyalayabilecek mi? Obaya yapılan saldırı bertaraf edilebilecek mi? Mahperi ile Hayme ve Halime arasında neler yaşanacak? Gıyaseddin ve Mahperi, saraya dönebilecekler mi?

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv'nin iddialı dizisi  bu hafta da 12.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total'de aldığı 15,00 puanla bu hafta da 2.sırada yer alıyor.

''Ben o Deli Tahir'e ölürüm...''

Vedat, sistemli bir biçimde, tüm silahlarıyla Nefes'in üzerine gelmeye devam etmektedir. Berrak'tan sonra şimdi de Nefes'in karşısına babasını çıkarmıştır. Babasıyla tam da velayet mahkemesi sabahı karşılaşmak, Nefes'i çok sarsar ve kanında ilacın, ruhunda babasının zehriyle ilk duruşmaya çıkmak zorunda kalır. Üstüne bir de babasının bütün köye Nefes'in nikahlı kocasını bırakıp Tahir'e kaçtığını söylemesi, sadece Nefes'in değil ona destek olan insanların da zor duruma düşmesine neden olur. Yiğit de, bu zor durumdan nasibini alır ve çocuk kalbiyle annesinden ayrılma ihtimaliyle başa çıkmaya çalışır. Vedat, hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Ama Vedat'ın anlayamadığı bir şey vardır; inanç. Nefes'in yolculuğu çok zor bir yolculuktur ama Nefes ve onun yoluna başını koyan Tahir birbirlerine inanmaktadırlar.

Tahir, geçmişte Nefes'in yüreğinde açtığı yarayı, bu sefer başkalarının açtığı yarayı inancıyla iyileştirerek telafi edecektir. Deli Tahir'in akıllıca bir hamlesi, Nefes'i, bu zor yoldaki en önemli engellerden birinden kurtarır. Ama aynı Tahir'in Nefes'le Yiğit için yaptığı bir delilik, hiç beklemedikleri bir anda karşılarına çıkıp onları çok zor duruma sokacaktır.

 

3.KADIN : Fox Tv'nin ilgi çeken dizisi Kadın, bu hafta AB'de aldığı 11,85 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sırada yer alıyor.

Pırıl ve Suat’ın gizli gizli konuştuğunu duyan Alp’in duydukları hiç hoşuna gitmeyecektir. Artık yönlendirilmekten ve hayatına karışılmasından sıkılan Alp’in Suat ve Pırıl’a karşı bir planı vardır. Şirin ise Alp ile karşılaştıktan sonra aldığı tehditlere rağmen bu işin peşini kolay kolay bırakmayacaktır. Şirin’in iliğinin Bahar’a uyduğunu öğrenen Hatice ve Enver buna hem çok sevinir, hem de bir yandan düşüncelidir. Çünkü hem Şirin’i hem de Bahar’ı ilik nakli için ikna etmek hiç kolay olmayacaktır...

4.ÇUKUR : Show Tv'nin fenomen dizisi bu hafta 23.bölümünde 3.sıradan 4.sıraya geriledi. Haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 11,57 reyting puanı ile 4. sırada bulunuyor.

Çukur’un 25. Bölümünde; Sultan’ın vurulması, Koçovalılar ile Vartolu-Medet arasındaki mücadeleyi kızıştırır. Bacakları tutmayan Sultan’ın kararı nettir; onu bu hale getiren Medet öldürülecektir. Sultan ile Medet’in yüzleşmesinde çekilen silah, gerilimi tırmandıracak. Sultan ile Medet arasında kalan Yamaç’ın ne yapacağı ise merakla beklenecek.

Yaşanılan üzücü olaylar, Koçovalı Ailesi’ni uzun zaman sonra aynı sofrada buluşturur. Sultan’ın durumundan ötürü günah keçisi ilan edilen Vartolu ise gözünü karartır ve yeniden eski güçlü günlerine dönmek üzere adım atar. Nazım ve Emrah ile görüşen Vartolu’nun seçeceği taraf beraberinde geçmişte yaşanan mücadeleyi yeniden alevlendirir.

 

5.İSTANBULLU GELİN: Star Tv’nin aşk ve macera dizisi "İstanbullu Gelin" 46.bölümünde AB’de aldığı 9,07 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da 5.sırada yer alıyor.

Faruk ve Süreyya arasında taşlar yerinden oynuyor!
Adem duyduğu gerçekle yıkılmıştır. Faruk ve Süreyya bebeklerinin cinsiyetini öğrenirken, Fikretler’den müjdeli haber gelir; Ada tedaviye cevap vermektedir. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Adem planına odaklanır. Boranjet’in lansmanı başarılı geçse de Fikret öne çıkanın yine Faruk olmasından rahatsızdır. Fikret’i geri kazanmak isteyen İpek ise eline geçirdiği koz ile Faruk ve Süreyya arasında taşları yerinden oynatacaktır.

 

İLK BEŞTE HER İKİ GRUPTA YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta sadece 5 dizi her iki kategoride yer alabilmiştir. Çukur (Show), Söz (Star) Kadın (Fox), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv) ve Avlu (Star) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk on: Fox Tv. 3 dizi. Atv ve Star Tv 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk on: Star Tv 3 dizi. TRT1 ve Atv 2 dizi. Show Tv, Kanal D ve Fox Tv birer dizi yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv  Total'de  iki ve AB'de 3 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

 

Bu Hafta dizilerinde tek fire var. Perşembe akşamı Fox Tv'de ekranlara gelen Furkan Palalı'nın yeni dizisi "Bir Mucize Olsun" 3.bölümünde çok erkan veda etti. Bu erken final Furkan Palalı'nın sosyal medyada büyük tepkisine neden oldu. Biraz sitemkar, rol arkadaşlarından özür içeren Tweti şöyle:

Sevdiğiniz dizilerin başına böyle erken finaller gelmemesi dileklerimle...

Atamızın çocuklara armağanı 23 Nisan Çocuk Bayramı, başta çocuklarımız ve bütün halkımıza kutlu olsun.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..