Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (19 - 25 Eylül 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (19 - 25 Eylül 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 19 - 25 Eylül 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta devam eden yaz dizilerinin yanında, eski sezon dizileri de yeni sezonlarına başladılar. Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hayat Sevince güzel, Kara Sevda,Kördüğüm, Yeter, Arka Sokaklar, Kertenkele, Seksenler ve O Hayat Benim yeni dönemlerine başladılar. Önümüzdeki günlerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Poyraz Karayel, Diriliş Ertuğrul gibi diziler de yarışa dahil olacaktır. Yeni diziler de yayına dahil olacaklardır. Show Tv'nin İçerde ve Kanal D'nin Babam ve Ailesi yeni diziler olarak başladı.

Haftanın dizilerinde Total'de ilk onun 1. sırasında, Kanal D'nin uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar 7,29 puan ile ilk sırada yer aldı. Total'ın 10.sırasında da Fox Tv'nin O Hayat Benim 4,59 puanla yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında da, Star Tv'nin sevilen dizisi Kiralık Aşk 6,81 reyting puanı ile yer aldı. 10.sırasında ise, Show Tv'nin Gülümse Yeter dizisi 4,77 puan ile yer almıştır.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Arka Sokaklar 409.Bölüm (Kanal D).............7,29 - 21,21

2.No:309 14.Bölüm (Fox Tv)...........................7,17 - 19,38

3.Kırgın Çiçekler 51.Bölüm (Atv).....................7,04 - 20,30

4.Kiralık Aşk 53.Bölüm (Star Tv)....................6,06 - 17,26

5.Bodrum Masalı 5.Bölüm (Kanal D)..............5,47 - 16,44

6.Kara Sevda 36.Bölüm (Star Tv)...................5,08 - 14,73

7.Hayat Şarkısı 22.Bölüm (Kanal D)...............4,89 - 15,19

8.Yüksek Sosyete 13.Bölüm (Star Tv)............4,67 - 13,57

9.Seviyor Sevmiyor 11.Bölüm (Atv).................4,62 - 13,44

10.O Hayat Benim 102.Bölüm (Fox Tv)...........4,59 - 13,72

 

AB’de ilk 10 :

1.Kiralık Aşk 53.Bölüm (Star Tv).....................6,81 - 20,86

2.Bodrum Masalı 5.Bölüm (Kanal D)...............6,19 - 18,41

3.No:309 14.Bölüm (Fox Tv)...........................6,02 - 16,75

4.Hayat Şarkısı 22.Bölüm (Kanal D)...............5,85 - 17,04

5.Kara Sevda 36.Bölüm (Star Tv)....................5,31 - 15,54

6.Arka Sokaklar 409.Bölüm (Kanal D)............5,25 - 16,45

7.Kırgın Çiçekler 51.Bölüm (Atv)....................5,10 - 15,23

8.İçerde 1.Bölüm (Show Tv)..........................5,03 - 15,02

9.Seviyor Sevmiyor 11.Bölüm (Atv)................4,93 - 14,34

10.Gülümse Yeter 9.Bölüm (Show Tv)............4,77 - 13,50

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.ARKA SOKAKLAR : Kanal D'nin sevilen dizisi Arka Sokaklar yine yeni sezonda liderliğini sürdürüyor. 409.Bölümünde, Total grubunda aldığı 7,29 reyting puanı ile 1.sırada yer almıştır.

57e27bba67b0a921e4139224

Rıza babanın gözlerini açıp, uyanmasına sevinirken Erdal’ın hastaneye gelip bavuldaki bombanın patlamasıyla hastane binası patlamıştır. Ekip molozlar arasında kalmış, ışıklar sönmüş ve herkes sarsılmıştır. Pınar patlayan bombanın etkisinden kurtulmaya çalışıp Ayla ile birlikte Rıza’nın yanına koşar. Bu sırada hastane adeta yerle bir olmuş, hastane personeli, hastalar, oradaki herkes canını kurtarma derdine düşmüştür. Ekibe bu suikastı düzenleyen Azmi’nin ölü veya diri olarak etkisiz hale getirilmesi farz olmuştur.
 

2.NO:309 : Fox Tv'nin yaz dizisi gerçekten tutuldu ve ilk beşte yer alan diziler arasına girdi. 14.bölümünde Total'de aldığı 7,17 reyting puanı ile 2.sırada yer almaya başardı.

hqdefault-no-309

14'üncü yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkan No:309'da olaylar şöyle gelişti: Lale’nin yaşadığı stres düğünün ertelenmesine sebep olur. Herkes Lale için endişelenmektedir. Lale’nin Onur’a soğuk davranmasının sebebini herkes yaşadığı strese bağlasa da, asıl neden farklıdır. Lale yaşadığı olayı doktor Onur’la paylaşır ve ondan destek alır. Bu arkadaşça yakınlaşmaları Onur cephesinde yanlış anlaşılmalara yol açar.. Özellikle Lale’nin evlenmekten vazgeçmesi, Onur’un Doktor Onur’a karşı iyice hırslanmasına sebep olur..

 

3.KIRGIN ÇİÇEKLER : Kanal D'nin drama dizisi yeni sezonda da iddiasını devam ettiriyor. Bu hafta, 51.bölümünde Total'de aldığı 7,04 puanla 3.sırada yer aldı.

maxresdefault-kirgin-cicekler

Kan kaybından ölmek üzere olan kızlar, acil müdahale ile hastaneye götürülür. Neşe içinde evlerine dönen Toprak ve Feride kızları o halde görünce şok yaşarlar. Kan kaybından ölmek üzere olan kızlar, acil müdahale ile hastaneye götürülür. Serkan, Güney ve Cenk haberi alıp hastaneye koşar. Doktorlar pek ümitli konuşmaz. Kader ve Eylül'ün annelerine haber vermek gerekmektedir. Serkan, Mesude'nin ne tepki vereceğini bilemediğinden kararsız kalır. Polis her yerde suçluları ararken, Güney intikam almak ister. Kemal ise, hapishanede durumu öğrenince, onu kimse suçlamasın diye bir plan yapar. Herkes birbirinden hiç ayrılmayan Kırgın Çiçekler'in yaşam mücadelesini kazanmalarını beklemektedir…

 

4.KİRALIK AŞK : Star Tv'nin sevilen dizisi yeni sezon ilk bölümünde AB'de aldığı 6,81 puanla 4.sırada yer almıştır.

kiralik-ask-53-bolum

Ömer aşk, gurur ve prensip üçlüsünün arasında gidip geldi. Fakat bunlardan birisini seçmek zorundaydı. İşte bu kararı öğrenmenin vakti geldi. Defne yükselişte, başı dik ve kararlı duruşunu sürdürmeye devam etti. Neriman, yeniden sahneye çıktı ve kartları yeniden dağıtmaya başladı. Sinan artık başka bir yerde. Üstelik hayatlarını karmakarışık edecek bir Pamir Marden var artık. Seda Berensel sahneye çıkıyor. Yepyeni, sürpriz aşklar başlıyor. Sinyor İplikçi aşkıyla kavrulmuş, daha büyük daha çarpıcı, daha karanlık olarak dönüyor.

 

5.BODRUM MASALI : Kanal D'nin iddialı dizisi, genç kuşağın ilgisini çekti. AB'de aldığı 6,19 reyting puanı ile 5.sırada yer almayı başardı.

57e1828018c77b1-bodrum-masali-5

Cahit, Uzay’ın yardımı ile Alara’yı bulur. Ateş’ten hesap sormak niyeti ile harekete geçer. Yıldız, Ateş’i korumak uğruna Ceyda ve Cahit ile de mücadele edecektir. Şule, Faryalı’nın Yıldız’a hala aşık olduğundan şüphelenmektedir. Kıskançlık içinde ne yapacağına karar vermeye çalışır. Faryalı ise Evren’in otelin aleyhinde çalıştığını fark eder ve Evren’e karşı tavır alır. Evren, planlarını gerçekleştirebilmek ve otelde söz sahibi olmak için çabalamaktadır. Bu uğurda herkesi ve her şeyi kullanmaya hazırdır. Kelebek, uzun zamandır boş duran bir plaja kafe açma hayali kurmaktadır. Bu hayaline Ateş, Su ve Aslı da ortak olurlar ancak bu iş zannettikleri kadar kolay olmayacaktır. Uzay ve Cenk’in de bu girişimi baltalama istekleri gençlerin masum girişimini iyice zorlaştıracaktır.

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

Kırgın Çiçekler, Hayat Şarkısı, No:309, Kara Sevda, Bodrum Masalı, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk ve Seviyor Sevmiyor her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Kanal D ve Star Tv 3'er dizi. Atv ve Fox Tv 2 dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Kanal D 3 dizi. Atv, Star ve Show Tv 2'er dizi. Fox Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total'de ve AB'de 3 dizi ile yer alan Kanal D olmuştur. Star Tv Total'de 3 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

 

cats-cuab

Show Tv'nin geçen hafta yeni başlayan dizisi "İÇERDE" iyi bir başlangıç yaptı. Pazartesi gecesinin 2.sırasında ve haftanın dizileri arasında AB grubunda ilk onda yer almayı başardı. Ay Yapım'ın yapımcısı olduğu polisiye dizide Çağatay Ulusoy yeni imajı ile dikkati çekti. Kısa saç ona yakıştı. Aras Bulut İynemli ile iyi bir ikili oldular. Usta oyuncu Çetin Tekindor da ikisi arasında tutkal gibiydi.

 

ctdknzxxyaacrj4

Geçen Sezon Star Tv ekranlarında izlediğimiz, Muhteşem Yüzyıl Kösem bu sezon yeni kadrosu ile Fox Tv ekranlarında gösterime giriyor. İlk fragman yayınlandı. Oldukça da görkemli bir tanıtım olmuş. Adı da; "Kösem Bağdat Fatihi 4.Murad" oluyor. Beren Saat'in yerine yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay giriyor. İlk bölümde Beren Saat son defa yer alacak, sonraki bölümde zaman atlaması yapılarak Nurgül Yeşilçay girecek. Oğlu Şehzade 4.Murad karakterini Metin Akdülger can verecek. Ayrıca Gevheran Sultan olarak Aslı Tandoğan, Evliya Çelebi olarak; Necip Memili. Ayrıca, Zeynep Farah Abdullah, Naz Elmas ve Burak Yamantürk diziye katılan yeni isimler oluyor.

Star Tv'nin Paramparça dizisine Mine Tugay'dan katıldı ama, Pazartesi akşamı reytinglerde ancak 3.olabildi. Kırgın Çiçekler ve yeni dizilerden İçerde'nin altında kaldı.

Seçkin Özdemir de, Kiralık Aşk'a Pamir Maden karakteri olarak katılıyor. Elçin Sangu ve Barış Arduç'un başrolü oynadıkları Kiralık Aşk, AB'de gecenin birincisi oldu.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün'ün yeni dizisi "Cesur ve Güzel"de yılın çifti olarak gösteriliyor. Ekim ayı içinde yayına girecek dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazıyor. Ayrıca Vahide Perçin ile Cansu Dere'nin yeni dizisi "Anne" Ekim ayında yayına girecek iddialı dizilerden biri olarak gösterime girecek.

Artık 2016 - 2017 dizi sezonu 19 Eylül'den itibaren açıldı. Tüm sezon dizileri ve yeni başlayacak dizilerle birlikte güzel bir sezona başlıyoruz. Kaliteli yapımlar seyretmeye hazır olun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..