Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (25 Nisan - 01 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (25 Nisan - 01 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 25 Nisan - 1 Mayıs 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

TRT1'in Diriliş Ertuğrul haftalardır her iki kategoride ilk sırada en yüksek puanla yer alıyordu. Ancak bu hafta Total'deki ilk sıradaki yerini yılların gedikli dizisi Arka Sokaklar'a kaptırdı. Total'de aldığı 9,53 reyting puanı ile 1.sırada yer aldı.

Total'nin 10.sırasında ise, Kanal D'nin Tatlı İntikam dizisi 4,71 reyting yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında 12,38 ile Diriliş Ertuğrul yer almıştır. AB'de 1o. Sırasında ise, 4,97 ile Atv'nin Kırgın Çiçekler dizisi yer almıştır.

Star Tv'nin dizisi "Göç Zamanı" bu hafta salı gecesi ekranlara geldi. Yeni günü de Göç Zamanı'na yaramadı. Total'de 26.sırada, AB'de 35.sırada yer aldı. Sanki final yolu gözüküyor gibi.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü'yü bu hafta 2.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Romantik komedi türündeki eğlenceli dizi tuttu. Total'de Tatlı İntikam'ın hemen ardından 4,12 ile 4.sırada yerini aldı. AB'de ise 7.sıradaydı. Yaz dizisi olarak devam edecek olan Gold Filmin yeni dizisi oldukça sevilmişe benziyor. Konusu daha önce yayınlanan Ege dizisi Güzel Köylü ile aynı paralelde. Baş rolü oynayan Yusuf Çim ile Gülsim Ali'nin dışında neredeyse aynı oyuncular yer alıyor. İnşallah bu kadar benzerlik izleyiciyi kanıksatmaz.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D'nin Hayat Şarkısı 12.bölümü ile ilgiyi devam ettiriyor. Salı kendi gününde Total'de 4,96 ile 5.sırada, AB'de 5,76 ile gene 3.sırada yer almıştır.

Show Tv'nin iddialı dizisi Kış Güneşi 10. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük gidiyor. Total 33.sırada, AB'de 35.sırada yer almıştır.

Cumartesi gecesi "Tatlı İntikam" iyi gidiyor. Bunun da tesadüf olamadığını gösterdi. Survıvor'un ardından 5.Bölümü ile bu hafta da her iki grupta dizilerde ilk sırada yer aldı. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç iyi bir ikili oldular. Bu haftaki bölümde bir köy evinde romantik anlar yaşadılar. Ama sonu şokla bitti. Sinan'ın annesinin söylediği acı sözler Pelin'e dokundu, göz yaşı döktürdü.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Arka Sokaklar 399.Bölüm (Kanal D)............................9,53 - 23,96

2.Diriliş Ertuğrul 56.Bölüm (TRT1)..................................9,34 - 23,11

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 33.Bölüm (Atv)..7,90 - 21,07

4.Kırgın Çiçekler 43.Bölüm (Atv).....................................7,25 - 18,74

5.Kara Sevda 28.Bölüm (Star Tv)...................................6,14 - 15,71

6.Kurtlar Vadisi Pusu 292.Bölüm (Kanal D).................5,79 - 14,85

7.Paramparça 63.Bölüm (Star Tv).................................5,75 - 14,71

8.Karagül 119.Bölüm (Fox Tv).......................................5,43 - 13,96

9.O Hayat Benim 93.Bölüm (Fox Tv)............................5,36 - 14,30

10.Tatlı İntikam 6.Bölüm (Kanal D)...............................4,98 - 13,81

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 56.Bölüm (TRT1)...............................12,38 - 29,41

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 33.Bölüm (Atv)...7,31 - 19,96

3.Arka Sokaklar 399.Bölüm (Kanal D)..........................7,18 - 19,30

4.Kara Sevda 28.Bölüm (Star Tv)...................................6,29 - 15,55

5.Hayat Şarkısı 12.Bölüm (Kanal D)...............................5,76 - 15,77

6.Paramparça 63.Bölüm (Star Tv)..................................5,50 - 14,03

7.Yeşil Deniz 70.Bölüm (TRT1)......................................5,26 - 13,02

8.Poyraz Karayel 55.Bölüm (Kanal D)..........................5,26 - 12,96

9.Kiralık Aşk 44.Bölüm (Star).........................................5,09 - 13,96

10.Kırgın Çiçekler 43.Bölüm (Atv)................................4,97 - 12,99

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1'in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 56.Bölümünde de AB'de aldığı 12,38 tam puan ile ilk sırada yer aldı. Diriliş “Ertuğrul”un 56.Bölümünde Noyan, Saadettin Köpek’in kendisine verdiği bilgiyle, Dündar ve Yiğit’i yakalamıştır. Ertuğrul ve alpları, Noyan’a engel olamamıştır. Ertuğrul’un bütün çabalarına rağmen Noyan, bir kez daha kurtulmayı başarmıştır. Boğaç ise Saadettin Köpek’e, bilgi taşımaya devam etmektedir. Diğer yandan Gündoğdu’dan boşalan alp başı görevine Sungur Tekin, getirilmiştir. Sungur Tekin, alplarla, alp başı olarak yeni dönemde neler yapacaklarını konuşur. Toyda Ertuğrul’un Bizans sınırına göç etme fikrine sıcak bakmayan Tuğtekin, bu meseleyi Sungur Tekin’le baş başa konuşarak çekincelerini anlatır. Ertuğrul obaya dönerek Yiğit ve Dündar’ın kaçırıldığını haber vermiştir. Yiğit’in Noyan tarafından kaçırıldığını öğrenen Halime, fenalaşarak bayılır. Bu durum doğumu tetikleyerek Halime’nin erken doğum yapmasına neden olur. Ertuğrul ve Halime’nin bir erkek evlatları olmuştur. Ertuğrul oğlunun adını Gündüz koyar. Saadetin Köpek, Boğaç’ın getirdiği bilgilerle yeni planlar kurar.

DİRİLİŞ 56.BÖLÜM

 

2.Arka Sokaklar: Kanal D'nin gedikli dizisi Arka Sokaklar uzun bir aradan sonra tekrar ilk beşe girmekle kalmadı, 2.sırada yerini aldı. Total'de aldığı 9,53 puanla 2.sırada yer aldı. Arka Sokaklar 399. Bölüm 29 Nisan Cuma akşamı saat 20.00'de Kanal D'de ekrana geldi. Hüsnü yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgideydi. 10 yıldır ekranları kasıp kavuran Arka Sokaklar dizisi çok konuşulan bir bölüm ile sevenleriyle buluştu. Arka Sokaklar son bölümde Hüsnü'nün ailesi ve ekip perişan haldedir. Suat, Metin, Tekin, Zeliha Rıza babadan gelen haber üzerine fırlayıp evden çıkarlar. Hüsnü ambulansa bindirilir. Sağlık ekibi ilk müdahaleyi yapmakta, Mesut ise ambulansta konuşulanlar üzerine çıldırmaktadır. Kanal D 'de yayınlanan Türk yapımı polisiye televizyon dizisi olan Arka Sokaklar İstanbul sokaklarında suçluların peşinde koşan bir ekibin sıra dışı maceraları ve aile yaşamları konu alınıyor.

husnu-arkasokaklar 399.BÖLÜM

 

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca'nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da Total'de aldığı 9,53 ile 3.sırada yer alıyor. Arkasından çevrilen oyunlara Hızır Çakırbeyli'nin tahammülü kalmamıştır. Büyük bir hesabı kapatma vakti gelmiş de geçiyordur. Masadaki ellerin bu kez Ünal Kaplan'ın infazına kalkması gerekmektedir. Bunu sağlamak için kollarını sıvayan Çakırbeyli'nin kafasındaki en büyük soru işareti ise Özer'in hangi tarafta yer alacağıdır. Diğer yandan Ünal Kaplan'la yeni uzlaşmış olan devletin, bu karara vereceği tepki de oldukça büyük önem taşır. Nazlı'nın elinde bebeğiyle tüm ailenin bir arada olduğu anda çıkagelmesi, işleri iyice karıştırır. Kendi ve çocuğunun akıbetini herkesin içinde öğrenmek isteyen Nazlı'ya en büyük tepki ise hiç beklemediği yerden gelecektir...

eşkıya dünyaya 33.bölüm

 

4.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircisini kağıt mendille ekran başına oturtan, bol acılı Kırgın Çiçekler bu hafta Total'de aldığı 7,25 reyting puanı ile bu hafta 4.sırada yer aldı. Seher'in ölümü herkesi üzüntüye boğar. Meral, annesinin intikamını almak için plan yapmaktadır. Banu ve Selin arasında ipler gerilir. Selin, Banu'ya reddedemeyeceği bir teklif yapar. Nazan, mahkemeyi kandırarak beraat kararı almak istemektedir. Mesude ile boşanmayı kabul eden Kemal, yeni gözdesi Nezihe'nin peşindedir. Güney, Songül'ü ailesine sevdirmek için akşam yemeğine çağırır. Kızlar günden güne depresyona giren Cemre için endişelenmektedir. Emel, Cemre'yi tamamen etkisiz hale getirmek için korkunç bir plan yapar...

kırgın çiçekler 43.bölüm

 

5.Kara Sevda : Bu hafta da 5.sırayı tekrar yer aldı. AB'de aldığı 6,29 puanla 5.sırada yerini korudu. Emir, Nihan’ın karşısına çıktığında, Nihan korkularının yersiz olmadığını anlar. Emir, bu aşkın karası olmaktan vazgeçmeyecektir. Elindeki kozları tek tek masaya dizer. Çaresizlik, Nihan’ın boynundan bir ilmek gibi geçer. Seçimini yapmak zorundadır. Aşkı, vuslattan büyüktür. Ancak tek bir şartı vardır. Kemal eve geri döndüğünde, Nihan’ı bıraktığı gibi bulamaz. Nihan’ın yüzündeki mutsuzluktan yokluğunda geçen dakikaların izini sürer. Nihan saklamaya çalışsa da, Kemal’in Emir’den şüphelenmesine engel olamaz. Kemal, Nihan’ın yüzündeki bulutları dağıtmak için elinden geleni yaparken, Emir hayatının en zor saatlerini bekleyerek geçirecektir. Öte yandan Nihan Kemal’le birlikte ömrünün sonuna kadar unutamayacağı bir gün geçirir.

Kara Sevda 28.Böl.

 

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan diziler:

Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Arka Sokaklar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total grubunda: Kanal D 3 dizi. Star, Atv ve Fox 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D ve Star 3'er dizi. TRT1 ve Atv 2'er dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB'de 3 dizi ve Total'de de 3 dizi ile Kanal D olmuştur. Star Tv. AB'de 3 dizi ile 2. sırada yer almıştır.

Bu hafta, Star Tv'nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB'de kendi gününde 3,82 ile gecenin 3.sırasında yer alırken, Total'de 22.sırada yer aldı. Bu tarihi dizi 12 Mayıs 26.Bölüm Star Tv'de final yapacağı koşulsa da, kesinlik kazanmış değil. Diziye yeni katılımlar devam ediyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni perdesinde Dilruba’yı Öykü Karayel, Kara Davut’u Mustafa Üstündağ, Şehzade Mustafa’yı Boran Kuzum canlandıracak. Kösem Sultan ise kızları Ayşe Sultan, Fatma Sultan, Gevherhan Sultan ve Atike Sultan yanı sıra dört şehzadesi ve Taner Ölmez’in canlandırdığı manevi oğlu Şehzade Osman ile gücüne güç katacak. Kösem Sultan’ın en büyük oğlu Şehzade Mehmed’i ise Burak Dakak canlandırıyor. Safiye Sultan, İskenderin oğlu olduğunu öğrenmesi ile kaybetmesi bir olur. Aultan Ahmet bu defa İskender'i af etmez, onu üzmeden ölüm fermanını verir. Görev yerine giderken, iple boğulur, hazırlanan mezara defnedilir. Tims Productions-Timur Savcı dizinin devamından yana. Sultan Ahmed'i oynayan Ekin Koç Kösem'in kollarında öldü ve diziden ayrılmış oldu. Yeni sezonda, Ahmed'in yerine geçecek kardeşi Mustafa karakterini Engin Akyürek canlandıracağı konusu henüz netlik kazanmış değil.

2016 yılında yeni yayına giren dizilerden nedense, sadece tutulan dizi Kanal D'nin Tatlı İntikam dizisi oldu. Yaz dizisi olarak şimdiden ekranlara gelen Star Tv'nin Hanım Köylü de tutulacak diziler arasında yerini alıyor.

Sizin seyrettiğiniz dizi, sizin birincinizdir.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..