Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Geçmişten Günümüze Türk Ekonomisi

Geçmişten Günümüze Türk Ekonomisi
 

Türkiyenin uygulamış olduğu politikalar ve izlenen yollar doğrultusunda Türk ekonomisi istihdam seviyelerine doğru yol almıştır.Günümüzde enflasyon ve cari açık gibi konular oldukça önemli konulardır.
1970’lerden günümüze doğru bakıldığında Türk ekonomisinde ciddi bir değişim gözlenmiştir. Yapılan çalışmalar,atlatılan krizler,siyasi gelişmeler derken bu değişim gözle görülür hale gelmiştir.Enflasyon 1980’lerde %140 dayanmış siyasi krizler ve sağ sol çatışmaları yaşanmıştır.Cari açık son 35 yılda %50 civarında fazlalık vermiştir.
Enflasyonda ilk gözle görülür azalma da 1980 yıllarında olmasına rağmen,istikrarlı bir şekilde azalmaya başlaması 2002 yıllarında meydana gelmiştir.Cari açık ise 1981-2002 yıllarında kapatılmaya çalışılmışsada yine istikrarlı bir şekilde kapanmaya başlaması 2002 yılından sonra görülmeye başlanmıştır.
Bilindiği gibi şuan ki Türk ekonomisi liberal çizgide yol almakta,serbest piyasa ekonomisi desteklenmekte ara arada piyasaya müdehale edilmektedir. 2017 Ocak ayında İran Türkiye’ye doğalgazda %13 civarında indirim yapmış,Türkiye ve Rusya arasındada ticarette her iki ülkenin para cinsi kullanılmaya başlanılması üzere görüşmeler başlamıştır.Türkiye’nin tüm bu yaşadığı şeyler göz önüne alındığında,doların artışının yanında da bir tarafta Türk ekonomisi için çalışmaların yapıldığı görülmektedir.

 
Toplam blog
: 27
: 342
Kayıt tarihi
: 16.05.17
 
 

Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisat (ekonomi) bölümü mezunu olan İsmail Polat Karadağ, iktisat eği..