Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Geçmişten Geleceğe Hilenin Zaferi

Geçmişten Geleceğe Hilenin Zaferi
 

Aldatma savaşların en önemli ilkelerinden biridir. Aynı aldatma ve hile sanatını profesyonelce yapmayı, bunu sanat olarak yapmayı öğrenen insanların hayatları boyunca çalışmalarına gerek olmadığı gibi dünyadaki kuralları belirliyorlar. Hile ve aldatma sanatı kazanmanın ilk ve önemli kuralıdır. İşin ilginç yanı bu konuda onlarca eser veren doğu kültürü nasıl olmuştur da yüzlerce yıl batı kültürünün tahakkümü altısında yaşamaya çalışmıştır. Bilgelikle ilgili birçok eserin doğu kültürünün en önemli parçası olmasına rağmen Batı, uzun zamandır doğuya galip geldiği gibi; asıl zenginliği doğunun batıya ayak uydurmamamsı nedeniyle hile yoluyla doğudan yolduğudur. Batının doğuya en büyük kazığı sağa yatırıp soldan, sola geçirip sağdan öne yatırım arkadan, arakaya yatırıp önden alacağını almasıdır. Hile en büyük sanattır. Hile araçları, çeşitli, çok çeşitlidir.

Zamanı olumlu veya olumsuz değerlendirmeye gerek yok. Her zaman kendi zamanı içerisinde değerlidir.  Anlamlıdır.  Bundan elli yıl önce, köyler değerliydi, insanlar gece gündüz demeden çocukları için tarla alıyor, bahçe alıyor, toplum çiftçi toplumuydu. Emeklilik kültürü yoktu. Sigorta bilinmezdi. Elli yıl kadar önce Türk aile yapısı çok farklıydı. Yüz yıl önce okullar yoktu. Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet yok, Türkler var olma, yok olmama savaşı veriyorlardı. Durumu tersten okursak sıradan insanların, çoğunlukların değerli sandıkları değerler el değiştirdiğinde, güç sahibi oyunun kuralını ansızın değiştirip çoğunlukları kontrol altına alabildiğinde ki bu şu zamana kadar asla güç olmadı; oyunu tekrar lehine kazanmış olacak. Değer verdiğiniz şeyler değerlenmeyecek, sabırsızlıktan ve elinizdekilerden umudu kestiğinizde ya da tamamen elinizden alındığında o elinizden alınanın altından değerli olduğunu, hayat olduğunu anlayacağız. Bazı bölgelerin özellikle boşaltılmasının Türkiye’de insanların birkaç bölge veya şehirlere nakledilmelerinin sebebi de benzer nedenlerden olmalıdır. Farzı misal Karadenizliler ve Doğu ve Güneydoğu’dan çeşitli sebeplerle göç eden insanlar; söz konusu bölgelerde binlerce dönüm arazileri olsa da terk ettikleri araziler dönme imkânı bulamazlar. Gittikleri bölgeler onlar ve çocukları için umuttur.  Ankara; Çorum, Yozgat, Kırşehir, Çankırılılar için umut, İzmir, Bursa, Adana başka şehirlerden gelenler için İstanbul tüm Türkiye için umuttur. Umut birçokları için gözyaşı ve hayal kırıklığına neden olsa da yola çıkınca geri de dönemezler. Köyleri sessiz sedasız alınmıştır. Sesleri çıkamaz, eskiden olsa bunun için kan dökülür vatan toprağı terk edilemezdi. Ama şartlar kanı, canı pahasına vermeyeceği değerlerin değersizleştirilip, insanların elinden alınmasından ibarettir.

Bugün sistemler de düşünceler de hileler üzerinedir. Bundan önce de böyleydi, gelecekte de böyle olacak. Azların çok kazanabilmesi için, çokların daha çok kaybetmesi gerekir. Bugün canı ve kanı ile uğruna mücadele ettiği, uğruna canını feda ettiği şeyler çoğunluklardan bedelsiz ve hilelerle alınacaktır. Vermeyenler çoğunluklara sopalatılacak, kötü adamlar, anarşistler olarak ilan edilecek, bazı boş hareketler kendiliğinden bir ülkü adına o anarşistlerin düşmanı olacak, kutsallar sürekli değişecek, değişecektir. Toplumları toplumların içinden seçilmiş kişilerler ve şüphe çekmeden bir çobanın sürüsünü güttüğü gibi güttürecek, gerektiğinde sağacak, gerektiğinde kırpacak, gerektiğinde kesip yiyeceklerdir. Dünyada aslında bu kural herdaim geçerliydi, biz farkında değildik. Hile sanatına sahip olanlar, diğerlerine binecektir. Belki de çoğunluklara ihtiyaç da kalmayacaktır. Aslında bu dünya tek kişiye dahi yetmez…

Mücadeleye devam! kurallar "oyun kurucu" tarafından değiştirilmezse zafer çok çalışanların olacaktır!

Daima!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..