Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ALİ GALİP AKYILDIRIM

http://blog.milliyet.com.tr/aligalip

20 Nisan '15

 
Kategori
İnançlar
 

Gel, bir daha gel. gör ümmetin halini…

Gel,  bir daha gel. gör ümmetin halini…
 

Gel Ey Resulallah; Gel de ümmetin halini gör. Gel bir kere daha gel ve bir daha anlat bize bu güzel dinin emirlerini. Bir daha anlat bize”Komşusu aç yatarken tok yatanın bizden olmadığını.


Öncelikle Selam ve Salât Sana Olsun Ey İki Cihanın Nuru!

Ben aciz ve günahkâr bir kul olarak seni övecek söz söylememin haddim olmadığını biliyorum.

Seni öven övmüş, yücelten yüceltmiş seni bize müjde olarak gönderen göndermiş, seni bize Âlemlerin Rabbi anlatmıştır. Bundan dolayıdır ki seni anlatmaya ne gücüm yeter nede sözüm yeter. Ne de kâğıtlarım, kalemlerim…

Bana düşen seni övenin övmesini başım üstünde gezdirmektir.

Ey Allah’ın Resulü; sana bu mektubumu yazarken, hiç kimse adına şikâyette bulunmuyor, sadece içimden geldiği gibi yazıyorum. Çünkü bizler sensiz kalmışız.

Sensizlik yetimlik demektir. Sensizlik yoksulluk demektir. Sensizlik cahillik demektir. Sensizlik yolumuzu şaşırmak demektir. Sensizlik zalimlere boyun eğmek demektir. Sensizlik helal ve haramın bir birine karışması demektir. Sensizlik senle gelen güzelliklerin kaybolması demektir. Sensizlik acıların, yoksullukların, varlıkların paylaşılmaması demektir. Sensizlik her geçen gün kendimizden uzaklaşmamız demektir.

Ey Allah’ın Resulü; Tüm bunlara rağmen, bilemiyorum bizi affedebilecek misin? Firavun mezarları gibi her gün yükselen evleri görünce, o evlerin yapılması için kesilen ağaçları görünce, o inşaatlarda boğaz tokluğuna çalıştırılan insanları görünce yine bize kucak açar mısın? “Ümmetim” der misin? Biz kollarımızı açarak sana koşsak sen kollarını açarak bizi bağrına basar mısın?

Senin hadislerin sadece “Hat Sanatı” olarak duvarlarımızı süsülüyor. Hadislerin siyasete alet ediliyor. Senin Sahabelerine anlattıkların ve öğrettiklerin gibi bir İslam yaşanmıyor artık günümüzde. Güçlü olan her zaman haklı olmuştur. Sen, yetimlere baba oldun, sen kimsesizlere dost oldun.  Günümüzde düşenin elinden tutan bile yok. Senin garip gurebanın babası olduğunu bilenler garip gurebanın yüzüne bile bakmıyorlar. Ramazan ayında iftar yemeklerinde zenginler başköşelere oturtuluyorlar. Fakir fukara o sofraların yanından bile geçemiyor.

Ey... Allah’ın Resulü; sen ki hiçbir zaman karnı tok sırtı pek gezmedin. Fakir fukarayı koruyup gözettin.”Çalışanın hakkını alın teri kurumadan veriniz” diye buyurdun. Şimdi karnı tok sırtı pek olanlar yoksulların yüzüne bile bakmıyorlar.  Günümüzde emekçiler hakkını almak için coplanıyorlar, biber gazı yiyorlar.

Kendilerini muktedir olarak görenler, sıradan insanları adam yerine bile koymuyorlar.  Yani yukarıdakiler aşağıdakileri sömürmekten, onları ezmekten, onları yok saymaktan, onları köle kabul etmekten, mutlu oluyorlar.

Ey… Allah’ın Resulü; Sen  siyah köle Bilal’i Medine’nin efendisi yaparken, günümüzde güç sahipleri senin ümmetinin yoksullarını, köle görmekten ve onlara köle muamelesi yapmaktan ve bunu din diye bize yutturmaktan mutlu oluyorlar. Kurban Bayramları “Et Bayramı” oldu. Kurban kestiğini söyleyenler buzdolaplarını tıka basa dolduruyorlar. Kavurma küpleri doldurularak bekletiliyor. Sucuklar kangal kangal balkonlara asılıyor. Senin yetimin, öksüzün, fakirin sadece bakıyorlar. Ramazan ayı neredeyse “diyet ayı” olmuş. İbadetten ziyade kilo vermek isteyenler oruç tutar olmuşlar. Hangi birini anlatsam. Bankalar cahiliye dönemimdeki zalim zenginleri hatırlatıyor. Senin ayakların altına aldığın ve yasakladığın faiz insanları inim inim inletiyor hem de devlet eliyle.

Gül mevsimi olmasını bende çok isterdim, ama sanki kan mevsimi Ya Resulallah.

Gel Ey Resulallah; Gel de ümmetin halini gör. Gel bir kere daha gel ve bir daha anlat bize bu güzel dinin emirlerini. Bir daha anlat bize”Komşusu aç yatarken tok yatanın bizden olmadığını. Gel Ey Resulallah; Faizi bir daha ayaklarının altına al. İnsanları özgürlüğe kavuştur. Yeniden anlat kutsal kitabımızı bize.

Yeni bir yazıda buluşmak dileği ile…

 
Toplam blog
: 264
: 396
Kayıt tarihi
: 28.07.14
 
 

1959'da doğdu. Sınıf Öğretmenliği okudu.1979'da Öğretmenlik görevine başladı. Hayatın; okumak, ya..