Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '14

 
Kategori
İnançlar
 

Geleceğin İslam'ı ve Dindarı farklı olacak (3)

Geleceğin İslam'ı ve Dindarı farklı olacak (3)
 

Evrimin varlığı ve çamurdan yaratılış kabul edilecek: İnsanlar arasında eşitlik yerleşecek. Hz.İsa “yeryüzüne inecek”

Yeryüzündeki tüm canlılar, bitkiler, hayvanlar, insanlar, “çamurdan”,  yeryüzündeki maddelerden (su, kalsiyum, fosfor vd.) yaratılmıştır. Hepsi benzer hücre yapısına sahiptir.

Onun için eşitlik kimsenin kimseye verebileceği bir hak veya hediye değil yaratılış özelliğidir. Siyah- beyaz, şu veya bu ırkta sadece dış görünüm farklı, biyolojik yapı aynıdır.

Allah Rahman sıfatıyla, inanan-inanmayan ayrımı yapmaksızın dünyanın nimetlerini her birimize sunandır.

Kur’an’da kibire örnek olarak Şeytan verilmiştir. Şeytan tasvire göre “çamurdan değil” “ateşin dumansızından”, bir çeşit enerjiden yaratılmıştır. Çamurdan yaratılmış insanı küçümser. Kendince haklı bir gerekçesi olmasına karşın lanetlenir.

Her biri çamurdan yaratılmış insanların birbirine üstünlük iddiası, yerli çocuklara şeker dağıtan misyoner gibi, onların seviyesine inerek alçak gönüllük gösterisi yapması zavallılıktır.

Eşitlik göz seviyesinde eşitliktir.

Bizim bildiğimizi, bizden önce farklı görünüşte başka canlıların ve insanların yaşadığını elbette Allah da biliyor. Üstelik evrimimizde son şeklimiz de değil bu. Bir sonraki boyutta bir başka şekilde yeniden yaratılacağız.

Evrimin varlığının nedeni de zaten, geleceği göremeyen insanoğluna geçmişten örnek vermek, sonraki boyutta tekrar “öncekine benzer ama bir başka şekilde” yaratılmanın mümkün olduğunu anlamasını sağlamaktır.

Nesli tükenmiş canlılar da yaratılış olarak mükemmel, dünyaya gelen, büyüyen, üreyen canlılardır.

“Allah’ın yaratmayı nasıl başlattığını, sonra bunu nasıl tekrarladığını görmediler mi? Kuşkusuz bu Allah için kolaydır. De ki: ‘Yeryüzünde dolaşın da yaratılışın nasıl başladığına bir bakın. İleride Allah öteki oluşmaya da vücut verecektir. Allah Kadir’dir."(Ankebut, 19-20)

Hz.İsa da bir hologram, sadece üç boyutlu bir görünüm değildir. Bizim gibi çamurdan yaratılmış, etiyle, kanıyla, bir anneden doğmuş bir insandır.

Allah katında İsa’nın durumu, Adem’in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona ‘Ol!’dedi. ”(Ali İmran, 59)

Sinekle %70, maymunla %99 genetik benzer, bitkilerle, diğer canlılarla benzer hücre yapısına sahip, üstelik bir üst “modeli” daha yaratılacak insanla Allah arasında, üstelik şimdiki alt modelle benzerlik, baba-oğul, akrabalık ilişkisi olamayacağı netleşecek.

Hz.İsa, göklerdeki Allah’ın oğlu olduğu iddiasının çürümesiyle, çamurdan yaratılmış bir insan olarak, diğerleri gibi, insan peygamber olarak kabul edilecek. Böylece bir anlamda göklerden yeryüzüne inmiş olacak.

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..