Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '14

 
Kategori
İnançlar
 

Geleceğin İslam'ı ve Dindarı farklı olacak (4)

Geleceğin İslam'ı ve Dindarı farklı olacak (4)
 

Din günü ve ölümden sonraki yaşam hakkındaki bilgimiz artacak: İnsanlar daha dürüst, güvenilir olacak

Allah insanların aklından geçenleri ve hafızasında saklı olanları bilen, yakarış ve çağrıları duymada hiç bir aracıya gerek bırakmayandır.

Evrende var olan hiçbir bilginin kaybolmadığı, yakılan bir kitabın bilgisinin bile kalıcı olduğu söyleniyor.

Max Planck Instituts für Physik in München” direktörü Hans-Peter Dürr’e göre:
“Bu dünya dediğimiz, elle tutabileceğimiz, madde olandır. Öbür dünya dediğimiz ise, tüm geri kalan, şimdiki zamanı içine alan büyük gerçekliktir. Ayrıca bu dünyadaki yaşam yalnız kendi hard diskime/kişisel belleğime işlenmiyor. Bunun aynı zamanda ruhsal kuant alanında da kaydolduğunu, bir anlamda benim ölümümle yok olmayacak olan evrensel internetin gerçekliğine de kaydolduğunu düşünüyorum”

Uyku sırasında beynin uyumadığı, ölüme yakın bir durum olarak nitelenen derin uyku sırasında beyinde bir çeşit arşivleme ve ayıklama çalışması yapıldığı, ayıklanan bilgilerin belleğe kaydedildiği artık biliniyor.

Buna göre, uyku sırasında gün içinde bilinçli olarak görülen, dokunulan, işitilen (kulak, göz, deri) beş duyu ile algılanan, yapılan, düşünülen, konuşulan, hissedilen her şey kayda geçer.

Kur’an bunu doğrular. “O, odur ki, geceleyin sizi öldürür. Gün boyunca neler yapıp neler kazandığınızı bilir. Sonra, belirlenmiş bir süre işletilip tamamlansın diye, gün içinde sizi diriltir.”(En’am, 60-61)

 “Yemin ederim akşamın kızıllığına, Geceye ve derlediğine, Toparlandığı zaman Ay’a, Ki siz boyuttan boyuta/halden hale mutlaka geçeceksiniz.”(İnşıkak, 16-20)

 “Nihayet oraya geldiklerinde kulakları, gözleri, derileri yapıp ettikleri hakkında onlar aleyhine tanıklık edecektir. (Fussilet, 20)

Ölümden sonraki yaşamı belirleyecek olan da “rakamlanmış” olarak nitelendirilen, kaybolmadan ve karışmadan saklanan bu kayıtlardır. Buna göre negatif duygu ve davranışların da (günahlar), pozitif duygu ve davranışların da (sevaplar) farklı değerleri vardır.

“ Rezilliğe batmışların kitabı, karanlık ve piş bir çukurun, Siccin’in ta içindedir. Siccin’in ne olduğunu sana gösteren nedir? Rakamlandırılmış bir kitaptır o.”(Mutaffifin, 7-9)

“İyilik sergileyenlerin kitabı İlliyyun’da, en yüce burçlardadır. İlliyyun’un ne olduğunu sana bildiren nedir? Rakamlanmış bir kitaptır o.” (Mutaffifin,18-20)

Sonuçta, bir insan başkaları bilse de, bilmese de, görse de görmese de ne yapıyorsa kendisi için yapıyor. Yaptığı, düşündüğü kendi hanesine yazılıyor.

Onun için kimse görmese ve bilmese de iyilik, kötülük, dedikodu, yalan, riya, zina her yaptığının karşılığını bulacak olan insanlar daha dürüst, daha iyi olmaya çalışacaklar.

Unutmamak gerekir ki, aldatılmak, düzene uymak, şeytana uymak bile Allah’a karşı mazeret değildir.

Allah herkese akıl vermiştir. Marifet pisliğe karışmak değil, pisin içinde temiz kalabilmektir.

"Pisin çokluğu seni hayrete düşürse de pisle temiz bir olmaz. " (Maide, 100)

“ne biçim kitap bu! Ne küçük bırakmış ne büyük. Hepsini sayıp dökmüş!’ Yapıp ettiklerini hazır bulmuşlardır. Rabbin hiç kimseye zulmetmiyor.”(Kehf,  49)

“Verdiği nimetlerle sizi denemek için kiminizi kiminiz üzerine derecelerle yükseltmiştir.”(En’am, 165)

 

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..