Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Gelir belgesiz kredi alabilmenin yolları nelerdir?

Gelir belgesiz kredi alabilmenin yolları nelerdir?
 

gelir belgesiz kredi


Para sıkıntısı içerisinde iseniz ve bankadan para çekmek istiyorsanız her resmi işlemde olduğu gibi kredi çekme konusunda da belli konularda belgeler sunmalısınız. Bu belgelerin başında ise banka için önemli olan kredi ödemesinin düzenli olması adına gelir belgenizin olmasıdır. Eğer düzenli bir geliriniz yoksa ve bankadan gelir belgesiz kredi çekmek istiyorsanız bunun için de bir kefile ihtiyacınız vardır. Ancak günümüzde oluşan güvensizlikten dolayı kredi borcu için bir kefil bulmak oldukça zordur. Eğer bir gelir belgeniz yoksa ve bir kefil de bulamıyorsanız gelir belgesiz kredi çekmek imkânsız değildir ancak bunun içinde belirli kurallar vardır.
 
Gelir belgesiz kredi çekmek istiyorsanız ve bir kefilde bulamıyorsanız bazı bankalar belirli araştırmalardan sonra sizlere kredi imkânı sunabilmektedir. Şöyle eğer o bankadan daha önceden de kredi çektiyseniz banka önceki kredinizin ödeme geçmişini kontrol edecektir. Düzenli bir ödeme geçmişiniz varsa o bankadan gelir belgesiz kredi çekme şansınız artmış olacaktır. Bunun dışında önceden kredi çekmediyseniz banka kredi kartı kullanıp kullanmadığınıza ve kullanıyorsanız kredi kartınızın borçlarını ödeme geçmişinizi kontrol edecektir. Kredi kartı borcunuzun asgari ücretini bile yatırmanız bankaların size kredi vermesini sağlayacaktır. Eğer bu kriterlerden hiçbirine sahip değilseniz yani gelir belgeniz, kredi kartınız ve kefiliniz yoksa kredi almanız çok zordur.
 
Bir gelir belgeniz yoksa ve gelir belgesiz kredi çekmek istiyorsanız bu iş çok da kolay olmayacaktır. Şöyle ki; bankalar ödeme konusunda çok titizdirler ve ödemeyi garanti edecek müşterilerle para alışverişi yapmak isterler. Bu nedenle düzenli bir geliriniz ve kefiliniz yok ise bazı bankalar dışında kredi almanız oldukça zordur. Bu gibi şartlarda kredi veren bankalar ise kredi faiz oranlarını normalden daha yüksek sunmaktadırlar. Gelir belgesiz kredi almak isteyen kişiler belirli bankaların bu gibi şartlarını kabul ettikten sonra başvuru yapabilirler. Bankalar kişiden kimlik fotokopisi, bir adet fatura gibi birkaç evrak isteyebilir. Bankalar istediğiniz miktarı vereceklerini veya vermeyeceklerini değerlendirdikten sonra size dönüş yapacaklardır.
 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..