Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Genç Girişimci Destek Kredisi Nedir?

Genç Girişimci Destek Kredisi Nedir?
 

Genç Girişimci


 

Bankalar tarafından gelecek vadeden genç girişimcilere verilen kredi Genç Girişimci Destek Kredisi olarak adlandırılır. Bankalar genç girişimcileri desteklemek amacıyla kredi verseler de öncesinde kendilerini güvence altına almak için teminat istemektedirler. Özellikle yeni işletmelerden bu şekilde sağlam teminat beklentisi içindedirler. Bunun sebebi ise işletmenin henüz yeni olması ve bu işletmenin ticari referansının henüz yetersiz olmasıdır. Kredi almak istiyorsanız bankaların işletme yaşına ve referans konusuna fazlasıyla önem verdiğini göz ardı etmemelisiniz. Genç girişimciler kendi projelerini hayata geçirmek için ihtiyaçları olan krediyi temin etmek için neler yapabilir?


Kredi Garanti Fonu (KGF)
Başarılı olma olasılığı yüksek olarak görülen projelere teminat desteği sağlayan bir kuruluş olarak ön plana çıkmaktadır. Kredi alınacağı zaman teminat yetersizliği sorunu yaşayan genç girişimciler arkasına KGF'yi alarak teminat sağlamış oluyor ve de krediyi kolay bir şekilde almış oluyorlar.


Süreç işleyişi
Dilediğiniz bankadan kredi başvurusunda bulunmalısınız. Tabiki devlet banklarını bu tür krediler için öncelikli olarak seçmenizde fayda bulunmaktadır. Kredi alım süreci uzasa bile sonunda gülen taraf olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Banka tarafınızdan işletmenize ait tüm evrakları talep edip kredi girişinizi yapacaktır. KGF'yi arkanıza alarak teminat sorununu aşabilirseniz bu durumda kredi alma aşamasında sorun yaşamazsınız. KGF yerine kendinizde teminatınızın yeterli olduğunu düşünüyorsanız direk başvuru yapabilirsiniz.

Kredi Garanti Fonu'na dosyanızı göndermeye kara verdiyseniz bu durumda bu kurum sizden daha önceden belirlenmiş bir dosya masrafı talep edecektir. Başvurunuz uygun bulunursa KGF çekeceğiniz kredi üzerinden %1 ile %2 arasında komisyon alacaktır.

Kredi Garanti Fonu'nun değerlendirme ölçütleri nelerdir?
Gerçekten bu fona ihtiyacınız olduğuna yetkilileri inandırabilmelisiniz. KGF bünyesinde iş yerinin lokasyon değişikliği, ihracat ve ithalat finansmanı, yeni teknoloji edinimi, işletmenin geliştirilmesi vb. şartlarda destek vermektedir.

KGF'deki yetkilileri, projenizin genişleyebilir bir proje olduğuna, projeyi başarabilecek mesleki bilgi ve alanında uzman kadroya sahip olduğunuza, projenin kar getirecek bir proje olacağına inandırabilirseniz buradan olumlu bir sonuç almanız olasıdır.

KGF ilgili kredi riskinin maksimum %80'ine kadar kefil olmaktadır.

_______________________________________________

  1. http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/1231/girisimcilik-destek-programi
  2. http://www.kredivepara.com/genc-girisimci-destek-kredisi-nedir/
 
Toplam blog
: 4
: 577
Kayıt tarihi
: 15.11.17
 
 

1991 yılında Ankara'da doğdum. 2000 yılında tanıştığım internet ve bilgisayar ile aramda güçlü bi..