Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '15

 
Kategori
Futbol
 

Gerçek yıldız Nani Fenerbahçe'de...

Gerçek yıldız Nani Fenerbahçe'de...
 

Nani Fenerbahçe'ye çok yakın…

Fenerbahçe Nani transferinde mutlu sona ulaştı!..

Sarı-lacivertliler Portekizli yıldızı pazar günü İstanbul'a getireceği öğrenildi. Gibi gazete manşetleri nihayet son buldu.

Nani Fenerbahçe’de!

Fenerbahçe Kulübü, Manchester United'ın tecrübeli futbolcusu Nani'nin transferi için görüşmelere başlandığını bildirdi. Portekizli futbolcunun Pazar günü İstanbul'a geleceği ve sağlık kontrolünden geçeceği açıklandı.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Fenerbahçe Futbol A.Ş, Nani'nin transferi için kulübü ve kendisi ile görüşmelere başlandığını bildirdi. Nani, 5 Temmuz Pazar günü İstanbul'a gelecek, sağlık kontrolünden geçecek ve görüşmeler İstanbul'da devam edecek."

Peki, Nani kimdir?

Luís Carlos Almeida da Cunha, kısacası Nani (17 Kasım 1986 doğumlu), Yeşil Burun Adaları, Afrika doğumlu, Portekizli kanat oyuncusudur. Sağ ayağı kuvvetli olan futbolcu genelde sol kanatta görevlendirilmektedir.

Daha küçük yaşlardayken ailesiyle birlikte Avrupa’ya göç eden ve Portekiz’de büyüyen Nani’ye futbol oynamayı abisi öğretmiştir. Nani’yi 14 yaşındayken, abisi, Real Massama futbol kulübüne götürür. Nani, futbol macerasına, çocuk yaşlarda, arkadaşı eski Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes ile birlikte başlamıştır.

Futbola Portekiz’in Sporting Lizbon takımında başlayan ve burada 3 yıl forma giyen Nani, 2007-08 sezonu başında Sporting Lizbon’dan İngiliz Manchester United FC takımına transfer olmuştur. Nani'nin Premier League’de Manchester United ile çıktığı ilk maç 12 Ağustos 2007 tarihindeki Portsmouth FC maçıdır.

1.77 m boyundaki kanat oyuncusu Nani, kariyeri boyunca (kulüp bazında) çıktığı 333 maçta 62 gol, 91 asistlik performans göstermiştir. Sporting Lizbon takımında iken 103 maçta 22 gol atan Nani, Manchester United forması ile oynadığı 230 maçta 40 gol atmıştır. 

Nani Fenerbahçe’ye hayırlı olsun…

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..