Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Göğüslerinizi daha küçük gösterecek 7 ipucu

Göğüslerinizi daha küçük gösterecek 7 ipucu
 

Yaz boyunca mükemmel bir silüetle dolaşmak için doğru moda parçalarını seçmelisiniz.


Göğüslerinizin büyüklüğünden mi şikayetçisiniz? Şikayet etmeyin… Çünkü hem rahat hem de vücut ölçülerinize rağmen modaya uygun tarzınızı yaratmanıza yardımcı olacak 7 ipucuyla mükemmel bir yaz geçireceksiniz…

Yaz sezonu daracık elbiseler, kısa üstler ve seksi bikiniler eşliğinde açıldı. Vücuduna güvenenler için tümü mükemmel trendi parçalar. Ancak dümdüz bir karın, upuzun bacaklar ya da küçük göğüsler gerektiren yani gerçek hayattan biraz da olsa kopuk bir modanın bu trendleriyle pek çoğumuzun yol alması mümkün değil. Peki, ne yapmalı? Modacıların ve stil danışmanlarının bir araya getirdiği bazı ipuçlarını sizinle paylaşmak istiyorum. Özellikle de göğüslerinizin büyük olması dolayısıyla uzak kaldığınız moda parçaları nasıl giymeniz gerektiği konusunda yararlı bilgilerden faydalanabilirsiniz.

1. Doğru kesimi bulun:
Kusursuz toparlayan bir sutyenle doğru kesimi de kolaylıkla yakalamak mümkün. İri göğüslere sahip olanların giysi satın alırken dikkat etmesi gereken en önemli detay olarak dekolte önem kazanıyor. Dekolte ne kadar derin olursa, boyun da optik olarak o kadar uzun görünüyor. Bu yüzden özellikle üst giyimde balıkçı, kalkık ve U kesimli yakalardan uzak durmak gerekiyor. Minik bir uyarı daha, fazla dekolte de kıyafeti ucuzlaştırabilir. O yüzden dozu iyi ayarlamak gerekiyor.

2. Boyuna çizgilere yönelin:
XL bir üst bedende daha zayıf gösterecek dik çizgilerle  silüetlerin vurgulanması her zaman daha etkili. Yaz sezonunda çok fazla var olan yatay çizgilerden ise kesinlikle kaçınmanız gerekiyor. Çünkü yatay çizgiler hem boyunuzu olduğundan kısa gösterecektir, hem de daha kilolu görünmenize sebep olacaktır.

3. Kıyafetinizde başka bir odak noktası belirleyin:
Kıyafetinizde yüzünüze yakın detaylar dikkati göğüsten uzaklaştıracaktır. Özellikle ciddi iş toplantılarında rahatsız edici gözleri bu şekilde önleyebilmek mümkün. Örneğin, iri halka küpeler, boyunda şık bir kolye, ışıltılı bileklikler, renkli bir çanta ya da ayakkabılar sizin bu amacınıza hizmet edecek akkesuarlar olabilir.  

4. Makyajınızla farklılaşın:
Büyük göğüslü iseniz, bakışlardan rahatsız olmamak için amacınız karşınızdaki kişinin dikkatini dağıtmak olmalı. Bunu en rahat makyajınızla yapabilirsiniz. Kullandığınız renkler bu konudaki en büşük yardımcılarınız olacaktır. Örneğin, kırmızı ruj bakışları anında yüze çeken önemli bir detay olabilir.

5. Uzun kolyeler takın:

Aynı zamanda çok da trend olan uzun kolyeler takmak, büyük göğüsleri sahneden indirmek için iyi bir yöntem olabilir. Örneğin, farklı uzunluklardaki birkaç kolyeyi aynı anda kullanabilirsiniz. Ya da değişik renklerde de olabilirler. Önemli olan kolyelerin dekolte bölgesinde sonlanmamaları ve bakışları göğüslerden uzaklaştırmaları.

6. Üst bedende volüme izin vermeyin:
Üst bedeniniz zaten göğüslerinizden dolayı dolgun göründüğü için o bölgeyi kıyafetlerle daha da volümlü göstermenin bir manası yok. Bu yüzden seçimlerinizi daha sade kesimler ve ince dökümlü kumaşlardan yana yapmalısınız. Fırfırlı, karpuz kollu ve dikkat çekici desenli modeler size göre değil. Örneğin, daha düz, rafine kesimli siyah bir tulumla mükemmel görünebilirsiniz. Bu seçiminizi şık bir manto ya da bir blazer’le elegan hale getirmeniz mümkün.

7. Ton-sür-ton renkleri tercih edin
Özellikle minyon kadınlarda iri bir üst beden, silüetin de bütünlüğünü bozabiliyor. Kıyafetinizin üzerinizde daha gergin, tabiri caiz ise kalıp gibi görünmesini istiyorsanız, altınıza seçtiğiniz parçanın da üst ile tamamlanması önem taşıyor. Yani renginin uyumlu olması gerekiyor. Kıyafetin geri kalan detaylarında ayakkabılar dikkat çekici olabilir. Çünkü burada önemli olan bakışları göğüs dekoltesinden uzaklaştırması…

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..