Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '14

 
Kategori
TV Programları
 

Gönül İşleri ” Gönülden İşler ve Sezai Aydın “

Hepimizin yaşadığı gönül ilişkileriydi. Sevdik bir kadını yada bir erkeği ama hayatta ama vefat etmiş, yada hayatımızdan uzaklaşıp gitmiş olan bir anne ve babamız vardı. Bu ailedede üç kız babası Muzaffer rolündeki ” Sezai Aydın ” ustam, kızları azarlaman bir harikaydı. ” bacaklarınızı kırarım ” ne harika bir soylev, babanın kırarım deyipte kiramayacağı sayılı tehditlerdendir. Adam iskele babası değil tabi kız babası.

Kızlar ne kadar korkarlarsada, babaları tarafından korunmak onları içten içe çok mutlu eder. Geleceğin eşlerini hanımlar genelde babadan örnek alarak seçerler. Onun gibi tavırları olsun isterler. ” tabi ben iyi karakterli babalar için bir örnek veriyorum. ” sahiplenilme her kızın, istemiyorum desede!  içten içe hoşnut kaldığı bir durumdur. ” fazla baskı olmadan tabi, fazla baskı yaparsanız o baskı degil boğmaktir.

Bence bu role Sezai Aydin gibi bir oyuncuyu seçmeleri harika olmuş. Birde o azarlamaları, küsmesi, bağrinmasi her hali yakışıyor. Dizide baba kızların diyalogları diziye ciddi bir komiklik katıyor. Bence bir aile kendi içinde mutlu ise hayatının komedilerini o ailede yaşar, ilk şakaları orada yapılır, ilk gülücük orada atılır, orada sever orada küser o evde nazlanırsınız. O evde prenses olur kanatlanırsınız. Baba ocacağıdır orası, açık-koyu ailede bu diyaloglar gecmedigi için izleyenler geçmişini hatırlıyor yada genç nesil ne güzel anlatıyorlar deyip izliyorlar. Geçen haftalar dahil bölümleri izleyenler bilir !

” Baba cay !

İstemiyorum,

peki,

koy oraya koy! ”

Saadet safımızdan ekmek istemesi kapı önü babanın yaptığı  plan, sonra Saadetimin yine sona kaldım diye sızlanmasi, bizim evde ekmek elle değil gözle seçilir sözleri, geçtiğimiz hafta pasta kavgaları, tam üç kızı olan bir babanın kızları hizaya çekişi, gidin yatın çabuk demesi ve kendinin dolaptaki sakladığı keki mideye indirişi, biliyorum dostlar içinizden bazıları okurken ” keşke yaşasada babam yine böyle yapsa, yada benim babamda böyle yapardı diyen, hatta telefon açıp hatır soran çoktur. Çünkü içten yapım bir dizi, bir aile dizisi. Ustanın verdiği her tepki güldürüp eğlendiriyor.

Konusu, sıcaklığı ile bence istenen tepkiyi çok güzel almış bir dizi, bir babanın üç kızı ile hayat mücadelesini çok iyi işlemiş.

Hele sen yokmusun Timuçin Esen sana haftaya uzun uzun  değineceğim. Tek kötü yanı Şeref Meselesi  ile aynı yayın gününde olması, bence ikiside yayında kalmayı hakeden diziler. Son söz olarak;

Gönül İşleri tam bir gönül işi ile yazılmış bir dizidir. Yayın hayatının uzun soluklu olması dileğiyle, iyi seyirler.

 

Murat Sari

Muratsari8084@hotmail.com

Https:// twitter.com/muratsari8084

14.12.2014

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..