Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe’den Kritik Galibiyet

Göztepe’den Kritik Galibiyet
 

Fotoğraf http://www.goztepe.org.tr/default3.asp?id=4275 adresinden alınmıştır.


Ligde iki maçtır kaybeden Göztepe, Manisa’da karşılaştığı lider Samsunspor’u 2-0 yenerek kritik bir galibiyet aldı. Eğer Göztepe bu maçtan olumsuz bir sonuçla ayrılsaydı hem zirveden uzaklaşacaktı, hem de Metin Diyadin iyice tartışılır duruma gelecekti.

Metin Diyadin’in Manisa tercihi ilginçti. Maç rahatlıkla Atatürk’te oynanabilirdi. Metin Diyadin büyük bir ihtimalle Manisa’ya daha az taraftar geleceğini düşündü. Böylece taraftar baskısından kurtulmayı düşündü. Oysa Göztepe taraftarları takımları için itici bir güç oluşturuyorlar. Fakat son iki haftada alınan yenilgiler ve kötü futbol Metin Diyadin’i korkutmuş olmalı.

Diğer yandan Manisa’nın bozuk zemini Göztepe gibi pas oynamaya müsait iyi bir takım için uygun değil. Burada aklıma gelen tek olumlu fikir, Metin Diyadin’in kaliteli bir takım olan Samsunspor’un Manisa’nın bozuk zemininde oynayamayacağını düşünmesi.

Metin Diyadin’in kadro tercihleri de yine tartışmaya açıktı. Takımın suçlusu gözüken Fuchs kadro dışıyken kanat oyuncusu Emre sağ bek oynadı. Erkan Sekman stoper oynamak zorunda kaldı. Vleminckx ise yine yedekti.

Göztepe beklediğim gibi maça iyi başlayamadı. Her ne kadar lider Samsunspor da çok etkili gözükmese de oyunun kontrolünü eline almayı başardı. Nitekim kırmızı- beyazlılar bu devrede 3 net pozisyona girdiler.

Göztepe ancak devrenin son dakikalarında biraz kendisine geldi ve rakip kalede baskı kurdu.

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Özat, maçı kazanmak adına iki etkili ismi Ersel ve Ofoedu’yu oyuna aldı. Her ne kadar bu değişiklikler başlangıçta saman alevi gibi bir etki yapsa da ilerleyen dakikalarda hiçbir fayda vermedi. Yani Samsunspor, bu değişikliklerden beklediği verimi alamadı. Mehmet Çakır gibi bir ismin sağ beke çekilmesi ise çok tartışılacak bir karardı. Bu arada Ümit Özat 66.dakikada son değişiklik hakkını da kullanarak büyük bir risk aldı.

Ancak şunu belirtmek gerekir ki, Göztepe de ikinci yarıya iyi başlayamadı. Sarı- kırmızılılar adına ortada umut verici bir futbol yoktu. Ta ki, penaltıya kadar. 52.dakikada Leroy’la gelen penaltı golü bütün dengeleri değiştirdi. Bu arada her ne kadar bu maçta kötü bir yönetim gösterse de, bu pozisyona çok yakın olduğu için hakemin verdiği penaltı kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

Samsunspor bu golden sonra oyundan düştü. Göztepe ise sahanın tek hakimi durumuna geldi. Sarı- kırmızılılar arka arkaya pozisyonlar bulmaya başladılar. Geçen haftaların bence başarısız ismi Gökhan Karadeniz, 62’de vurdu, kaleci çıkardı. 72.dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldı, yine kaçırdı. 75’de Mirkan’ın kaçırdığı pozisyonun ardından 80.dakikada Gökhan Karadeniz bu sefer golü atmayı başardı.

Bu arada Mirkan’ın 76.dakikada çıkıp Vleminckx’in oyuna girmesinin Göz Göz’e olumlu etki yaptığını da belirtmek istiyorum. Çünkü Vleminckx’in sahadaki varlığı bile rakip takımlar için bir tehlike. En az iki adam onun peşinden koşmak zorunda kalıyorlar. Üstelik neredeyse bütün hava toplarını indiriyor. Golde de yaptığı boş koşuyla Gökhan Karadeniz’in yalnız kalıp topa rahat vurmasını sağladı. Mirkan ise oyunda kaldığı süre boyunca topla çok az buluşabildi. İşte ben bu nedenle Vleminckx’in yerinin her zaman ilk on bir olduğunu düşünüyorum.

Son dakikalarda Gökhan Karadeniz’in de içinde bulunduğu bazı Göztepeli futbolcuların acemice hareketleri Samsunspor’un gol şansı bulmasına neden oldu. Ancak kırmızı- beyazlılar bu pozisyonlardan yararlanamayınca maç 2-0 Göztepe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

Yazımın başında da belirttiğim gibi bu galibiyet hem Göztepe, hem de Metin Diyadin için çok büyük önem taşıyor. Sarı- kırmızılı futbolcular bu galibiyetle rahat bir nefes alıp güven tazelerlerken, Metin Diyadin de kredisini uzattı. Fakat Göztepe’nin zirve iddiasını sürdürebilmesi için futbolunu geliştirmesi gerekiyor. Samsunspor maçında 52.dakikadan sonra rakibin oyundan düşmesi sonucu ortaya konan futbolun maçın geneline yayılması gerekiyor. Burada da en büyük iş Metin Diyadin’e düşüyor. Umarım Göztepeli taraftarların hayalini kurdukları önde basan, presle rakibini boğan ve bol gol atan Göztepe’yi artık izleyebiliriz.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..