Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

Gözümüz aydın! Türban ana okuluna giremedi!

Gözümüz aydın! Türban ana okuluna giremedi!
 

Ülke olarak bazı zorluklarla ve karanlıkla mücadele ederken, hemen ülke gündemini değiştirecek bir konu gündeme alınarak, insanların yaşamlarına müdahale ediliyor.

Ben böylesi günlerde, yani puslu havalardan hep çekinmişimdir. IŞİD’in elinden kurtarılan rehinelerimiz sevinirken, ülke olarak onların nasıl kurtarıldığını tartışmaya açtık. Sonunda bazı takasların yapıldığı ortaya çıktı. Daha ne gibi tavizlerin verildiği tartışmaya açılırken, ülke gündemine bomba gibi düşen Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik değişikliği piyasaya sürülüverdi.

ABD’nin Suriye ile anlaşıp, Suriye içindeki ‘IŞİD unsurlarına(!)’ saldırması bile, Milli Eğitim Bakanlığının Yönetmelik değişikliği kararının önüne geçemedi.

Bu yönetmelik değişikliğine CeHaPe’den sadece Nur Serter tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, üzerine atılan Baykal kaseti iddiası nedeniyle sesini soluğunu çıkarmıyor.

Gelelim Ortaöğrenim’e türbanı serbest bırakan yönetmelik değişikliğine:

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin orta öğrenim “Kılık Kıyafet Yönetmeliği”ndeki  “başı açık” ifadesini kaldırarak, türbanın önünü açtı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "5. sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir" dedi. Bu açıklama ile ülke olarak rahatladık! Türban ana okuluna girmemişti..!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikteki "başı açık" ibaresinin kaldırılmasına ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Yapılan değişiklik ilk önce "türban liselerde" şeklinde yorumlandı. Ancak Bakan Avcı'nın açıklamaları, türban serbestliğinin 9 yaşında okula başlayan kız çocukları için çıkarıldığını belirtti. 

Gördüğünüz gibi çok önemli bir açıklama yaparak, eğitimin kalitesini türbana indiren idarecilerimizi ayakta alkışlamak gerekiyor. Tıpkı fırça yiyen TUSİAD üyelerinin Cumhurbaşkanını ayakta alkışlamaları gibi..!

Gelelim Milli Eğitim Bakanı Nabin Avcı'nın açıklamasına: "Öğrenci ve öğrenci velilerinden gelen yoğun talep üzerine bu uygulama isteyen öğrenciler için kapsamı genişletilmiş oldu. Tabi anaokulunda bu söz konusu değil. Bazı medya organlarında öyle şeyler de vardı. Ortaokul ve liselerde zaten bazı okullarda uygulanıyordu. 5.sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir, başörtüsü takabilir " dedi.

Demek ki, ülke olarak eğitimimizin teme sorunu 9 yaşındaki kız çocuğunun başını örtmesiymiş. Bu konuda öyle yoğun talep varmış ki; ‘Milli İrade’nin temsilcileri bu talepleri görmezden gelememişler!..

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’yi zorunlu din dersi konusunda mahkûm etmişken,  ülkedeki İmam Hatip okullarının sayısını zorla arttıran bu irade, bırakın zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılmasını, ellerinden gelse Türkçeyi yasaklayıp, ana dili Arapçaya çevirecekler!

Ülkenin kurtuluşu ve kuruluşu için mücadele etmeyen bu zihniyetin, ülkeyi getirdiği durumu görünce söylenecek fazla söz kalmıyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..