Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '14

 
Kategori
Eğitim
 

Gözümüz aydın , imam hatip okulları çoğalıyor.

Gözümüz aydın , imam hatip okulları çoğalıyor.
 

arsiv.cagdasses.com


Hani bir zamanlar Necmettin Erbakan ne demişti “Türban” için… “Gün olacak bütün kadınlar türbanlı olacak… İsteseler de olacaklar istemeseler de… Kendilerinden..” Bu mealde bazı sözler söylemişti, hatırlarsanız. O zamanlar Meclis’te bir tek türbanlı vekil yoktu. Bir Vekil vardı, Merve Kavakçı , hatırlarsanız Meclis’e türbanlı girmek istemişti de; Ecevit tarafından Meclis’ten kovalanmıştı… Kaç yıl önceydi bu olaylar. 20 yıl oldu mu? Şimdi bakın kurulan kabinelere… Bakın Bakan eşlerine, içlerinde türbansız olan var mı?  Necmettin Erbakan’ın dediği  gibi, zaman geçiyor ve insanlar değişiyorlar.
 
Ama insanlık bazen ileri gider. Bazen de geri… Takvimin geriye çalıştığı zamanlar da vardır.. Bunu çevre ülkelerden de görebiliyoruz.
 
İnsanlar çoğu kez zamana uyarlar; bazen de zamanı kendilerine uydurmaya çalışırlar. Veya zamanı geriye çalıştırmaya. O zaman her şey çok gerilimlidir. Çünkü akıllı insanlar bunu ilelebet kabul edemezler.  O zaman artık kutuplar belli olur..!
 
IŞİD Okullardan Resim, Müzik, Tarih, Coğrafya ..gibi derslerini kaldırmış…  Allah bilir yakında fen dersleri de kalkar!
 
 Taraf gazetesinin bugünkü başlığı şu şekildeydi: “Laik Eğitim Sona Eriyor: Bilal Erdoğan’ın sözünü ettiği imam hatiplerin artırılması projesi gerçek oluyor. İstanbul Beykoz’da yoğun talep var diyerek 30 ortaokulun 11’nde imam hatip sınıf açıldı.” (Taraf.30.8.14)
 
Hadi buyurun.
 
İmam Hatip Liseleri de pıtırak gibi çoğalıyor.
 
Çevreme bakıyorum. Erdek’te atadan dededen kalma kocaman bir ilköğretim okulu vardı. Ta Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış , çok güzel mimarisi olan bir bina. Sonra bir gün bir levha “İmam Hatip Lisesi” . Geçen yıl öğrenci alamadılar. Bu yıl hızlı bir tamirata giriştiler. O eski binanın içi dışı bir güzel elden geçti. Böylece öğrenciler ve veliler için daha çekici hale getirildi.
Bandırma’da hemen evimin yanında yeni bir “Halk Eğitim Merkezi” yapılıyordu. Bir de baktık bir haber, bina İmam Hatip Lisesi olacakmış. Atatürkçü Düşünce Derneği gösteri filan yaptı ama nafile. Kafaya koymuşlar bir kere. Olur. İstediler mi yapıyorlar. Millet de seyrediyor. Bunlar ne yapıyor diye? Ama kendi çocukları zorlanarak imam hatibe yönlendirildiği zaman feryadı basıyor başka.
 
Bunlar gibi sayısız okul hızla imam hatip okullarına çevriliyor. Onarım filan ,derken bir levha “İmam Hatip Ortaokulu”, İmam Hatip Lisesi”… Hadi hayırlı olsun… Ama gidiş nereye? Bütün okulları imam hatip yapacaksınız da ne olacak? 
 
Şu duruma bakın : 
Balıkesir (Bandırma) milletvekili  Namık Havutça’nın MEB’nına önergesinde şu bilgiler var:
“..birçok genel lisenin imam hatip lisesine dönüştürülmesiyle, imam hatip okullarında bir artış yaşanmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 730’u bağımsız, 369’u imam hatip lisesi bünyesinde olmak üzere toplam 1099 imam hatip ortaokulu bulunurken, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 946’sı bağımsız, 415’i imam Hatip lisesi bünyesinde 1361 imam hatip ortaokulu bulunmaktadır. Bu okullarda okuyan öğrenci sayısı ise 2012-2013 eğitim öğretim yılında 94 bin 467 iken, Bakanlığınızın çalışmaları ile 240 bin 15’e çıkmıştır. Derslik sayısı ise 7 bin 134’tür. Yani derslik başına 33 öğrenci düşmektedir.”
 
Rakamlar ne kadar hızlı tırmanıyor görüyor musunuz? Her şehirde, her kasabada sağımızdaki, solumuzdaki okulların hızla imam hatibe çevrildiğini görüyoruz Buna siz de şahitsinizdir.
 
MEB’gı anlaşıldığa kadarıyla ilke olarak Bilal Erdoğan’ın güdümüne girmiştir. Kocaman bir Profesör , Nabi Avcı onun etkilerini bertaraf edemiyor. Onun suyunda gidiyor. ODTÜ’de çalışmış böyle bir insana eğitime bu kadar işkence etmesi veya edilmesine alet olması yakışmıyor.
 
Genel liseler (Akademik liseler-Düz lise) Düz lise lafına da çok bozuluyorum. Bütün dünya ülkelerinde esastır. Bizde ilke olarak kaldırılmasına karar verildi. Neymiş? Hepsi Mesleki Teknik Lise olacakmış. Ama AKP’nin mesleki teknikten anladığı “İmam Hatip Lisesi”! Bunu herkes biliyor…  Bütün okulları imam hatip lisesine çevirmek için hızlı manevralar yapıyorlar. Gençleri bu okullara kaydırmak için sınavlar içat ettiler ; ondan sonra Ermeni gençlerini imam hatipe yerleştirmeye kalktılar. Büyük bir kargaşa, büyük bir kaos. Bakan da itiraf etmiş “Gençleri çok üzdük..” demiş. Yalnız gençlik değil, sizin halinize bütün millet üzülüyor. Yazık.
 
Havutça önergesinde : “Bunun somut göstergesi üniversiteye giriş sınavlarındaki başarı oranındaki düşüştür.Öğrenciler kendilerine sorulan 50 matematik sorusundan ortalama olarak 2011 yılında 15.93, 2012’de 14.43, 2013’te 12.88 ve 2014’te 10.58 doğru yanıt vermiş. Geometri, fizik, kimya ve biyolojide de benzer sonuçlar eğitimdeki bilimsellikten uzaklaşmanın bir göstergesidir” dedi.
 
Demek ki neymiş ; İmam Hatip’ler yükseliyor; bilimsellik düzeyimiz azalıyor. Haydi buyurun!
 
Bu gidişle, yavaş yavaş  bütün okullar imam hatip olacaktır. Ondan sonra , Milli Eğitim Bakanımız saçlarına kına yaksın. Biraz insanlarda utanma olur.
 
Kimse , ne olacak bu milletin 50 yıl sonraki hali demiyor. Siyaset uğruna, bütün ilkeleri çiğniyorlar, dini dünya işlerinin içine sokuyorlar; eğitimi tümden kendi  inançlarına oturtuyorlar. Kimsenin sesi çıkmıyor. Öyle seyrediyoruz.
 
Çevremizde pıtırak gibi imam hatip okulları yapılıyor. Seviniyoruz. Ne yapalım! Galiba bu da Allahın bir hikmeti.
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..