Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gribe karış ev yapımı doğal ilaçlar...

Gribe karış ev yapımı doğal ilaçlar...
 

Malum kış geliyor, ülkenin belli bölgeleri beyaza bürünmeye başladı…

Bu arada mevsimsel değişimlerden dolayı halkımızda grip ve benzeri rahatsızlıklar salgın hale gelmeye başladı. Tabi bu arada hacılarımızdan hızla yayılan MERS virüsünü ve Afrika’dan tüm dünyaya yayılan EBOLA virüsünü saymazsak.

Antalya Araştırma Hastanesinde bizzat yaşadığım EBOLA telaşını görünce, daha önceden araştırıp not aldığım, normal nezle, grip gibi hastalıklara evlerimizde yapabileceğimiz doğal ilaçları sizlerle paylaşmak istedim.

Gribe karşı ev yapımı doğal ilaçlar neler?

Havalar soğudukça herkesi saran ve uzun süre etkisi altında bırakan bir düşman:

Grip!

Bu hastalığı en kısa sürede üzerinizden atmak ya da hiç grip olmamak için aşağıdaki doğal besinleri tüketmemiz gerekiyor. Evde uygulayabileceğimiz bu sağlıklı tedavi sonucunda gribe elveda diyebiliriz!

Zencefil

Karabiber, limon, zencefil (toz)ile karıştırıp öksürüğe ve gribe doğal iksir hazırlayabiliriz.

Kivi

C vitamini destekli bir meyve olan kivinin isterseniz suyunu için, isterseniz dilimleyip yiyin. Her halükarda faydasını görürsünüz.

Elma

Bağışıklık sistemini güçlendiren elmayı isterseniz taze, isterseniz limon ve zencefil karışımlarda çay yapmak üzere kullanabilirsiniz. Ayrıca hoşaf olarak da kullanabilirsiniz. Tabi bu arada sirkesini yaparak, sabahları bir tatlı kaşığı içerek de faydalanabilirsiniz.

Bal

Kış günlerinde yenilebilecek en güzel besinlerden birisi. Tabi içerisine mısır şurubu katılmamış olan baldan bahsediyorum. Bir günde gripten kurtulmak istiyorsanız; taze zencefil çayı için! İçine de bal koyun! Bu gerçek bir mucize!

Portakal

En sevdiğim meyvelerden birisi. Belki de kendi bahçemden istediğim portakalı koparıp yemenin verdiği hazdan olsa gerek. C vitamini içeren portakal; bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Nane

Limonla çayı yapıldığında gribe karşı tam koruma sağlayan naneyi mutfağınızdan sakın eksik etmeyin. Evinizin içindeki küçük bir saksıya dikeceğiniz nane sayesinde devamlı kullanabileceğiniz taze naneye de kavuşabilirsiniz. Naneyi ilahi köklü dikeceğim diye de düşünmeyin. Pazardan alacağınız bir demet nanenin içinden bir veya birkaçını saksıdaki toprağa dikip, dibini sıkıştırarak, kısa sürede yeşerip büyümesini sağlayabilirsiniz.

Limon

Benim için en değerli meyve! Zencefil, kuşburnu gibi çaylarla birlikte kullanabilir ya da tadından hoşlanıyorsanız; tek başına tüketebilirsiniz. Bu arada basitçe yapacağınız “Salatalık Çayı”nın ana maddesi olarak da kullanabilirsiniz.

Kuşburnu

Tansu Çiller sayesinde ülke gündemine gelen Kuşburnu, son dönemlerde bol bol kullanılmaya başlandı. Yoğun C vitamini içeren kuşburnu meyvesinin çayını demleyip içebilirsiniz.

Su

Kamu Spotlarından da izlediğimiz gibi, günde 2 litre su içmek hem gribi kolay atlatmamızı hem de vücut sağlığını korumamızı sağlıyor.

Herkese sağlıklı günler…

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..