Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '18

 
Kategori
TV Programları
 

Güçlü Kadın Karakterler

Güçlü Kadın Karakterler
 

Güçlü kadın karakterler... bu hafta ne yazık ki kadına ve çocuğa uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddetin korkunçluğu hakkında arka arkaya sarsıldığımız bir hafta oldu. Bu konular hepiniz gibi beni de üzdü. Belki biraz da bu yüzden yerli dizilerimizde ki en güçlü kadın karakterler hakkında bir liste hazırladım. Sözü fazla uzatmadan hemen başlıyorum

1. Muhteşem Yüzyıl: Hürrem. Meryem Uzerli'yi bize kazandıran aşkın, güce duyulan ihtirasın, bilinen tüm kuralları yıkarak Kanuni'nin nikahlı eşi olmayı başarmış. bir cariye olarak çıktığı yolda tüm düşmanlarını teker teker devirerek amacına ulaşmış bir karakter olarak ilk sıranın sahibi oldu.

2. Vatanım Sensin: Kara Fatma. Milli mücadelemizin sembollerinden olan kara Fatma vatanım sensin dizisinde Demet Evgar tarafından canlandırılmıştı. iki bölüm süren konukluğuna rağmen ekranlarda izlediğimiz en güçlü kadın karakterler  listemize iki numaradan giriş yapmayı başardı.

güçlü kadınlar

3. Ezel: Eyşan. Ezel ezber bozan bir diziydi. Bozduğu ezberlerden biri de esas kız algısı oldu. Eyşan güçlü kararlı zaaf ve zayıflıklarını göz önünde yaşamayan, pes etmeyen zekasına hayran bırakan bir kadın olarak hala hafızamızda.

4. Hayat Şarkısı: Hülya Çamoğlu. Toplumsal ikiyüzlülüğümüzü, amacına ulaşmak uğruna topluma karşı kullanan, zeki, kurnaz, kafasında kırk tilki dolaşan, onu istemeyen bir adamı kendine aşık eden istedikleri için savaşırken savaşta her şeyi mubah gören ilk 16 bölümün Hülya'sı... oldukça güçlü ve izlemesi keyifli bir karakterdi. Hülya Cevher ise kocişim diye dolanan onuru gururu ayaklar altına alınmış basit sıradan yılış yılış kocişime pilav yapmalıyım derdindeki gündüz kuşağı program karakterlerinden birisi ve haliyle konumuz dışı.

güçlü kadınlar

5. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Meryem. Hakkında ne söylense eksik kalacak iyi bir anne bir mayfa ailesinin büyük gelini kayın validesinin kızı, aile bireylerinin ablası olan, evladını yitiren bu kaybı yüzünden kocasını suçlamamış diğer evladını ise hapse gönderebilecek kadar yüreği büyük, güçlü bir kadın, yeri geldiğinde racon da kesebilecek kadar sözünü dinletiyor da aynı zamanda.

6. Güllerin Savaşı: Gülfem. Güçlü güzel soğuk ve tutkulu seven bir kadın kardeşine duyduğu tuktu belki de felaketi olan anlatılmaz izlenir diyebileceğimiz bir kadındı.

7. Kadın: Bahar. Annesi 8 yaşındayken terk etmiş onu. O terk edilmeye rağmen sevmeyi bilmiş. Çok güzel aşık olmayı bilmiş bir kadın Bahar ve bu mutluluğu yıllar önce onu terk eden annesinin kızı tarafından elinden alınıyor ve Sarp ölüyor. İki çocuk ve elde olmayan mesleği ile ayakta tertemiz durmaya çalışıyor. Çocukları ile ilişkisi o kadar güzel ve öyle sevgi ile büyütüyor ki onları. Olay ne olursa olsun gülen yüzünü ve şefkatini eksik etmiyor yavrularından. Esas güç de budur bence yani o çocukları bütün hüzünlerden kötülüklerden muaf tutup mutlu yetiştirebilmek. Ve sırtını kimseye yaslamadan dik,kibar ve iyi kalabilmek bu yüzden de listede yer alıyor Bahar.

8. Aşk-ı Memnu Firdevs Yöreoğlu: Entrika kraliçesi strateji dehası olmasına rağmen yinede başarısızlıklarla sonuçlanmış bir öyküsü olan Firdevs Yöreoğlu'da dizinin sonunda yaşananlardan bağımsız zekası ve insanları yönetilme gücü nedeniyle bu liste de kendine yer buluyor

9 .Ufak Tefek Cinayetler : Merve. Firdevs ile aynı gerekçelerden kendine listemizde yer bulan henüz karakterinin gücüne dair yeterli verilerimiz olmasa da o pontansiyeli hissettiren bir karakter olarak listede

10. İstanbullu Gelin: Esma: Güce aşık o güce ulaşmak için aşkını feda etmiş muhtemelen mutsuz bir evliliğin pençesinde yaşamış yaşamı oğulları kurduğu aile ve o ailenin yönetici olarak gücü elinde bulundurmak olarak algılamış ve bunun savaşına veren bir kayınvalide.

Güçlü kadın karakter sıralamamızı bu isimler oluşturuyor peki ya sizin bu liste de yer almalı dediğiniz karakterler hangileri?

Cevaplarınızı http://www.elifsel.com/ bu adreste bekliyor olacağım

 
Toplam blog
: 16
: 2691
Kayıt tarihi
: 23.11.17
 
 

Tarih mezunu...belkide bu yüzden manga okurken, anime izlerken dinlenen, bulunduğu coğrafyadan pe..