Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '18

 
Kategori
Güncel
 

Gücün Haklı Olduğu Yerde Adalet Olmaz

Gücün Haklı Olduğu Yerde Adalet Olmaz
 

Gücün Haklı Olduğu Yerde Adalet Olmaz


Einstein, 'Üçüncü dünya savaşı nasıl olacak bilmem ama dördüncüsü taş ve sopalarla olacak.' demiş. ABD, İsrail önderliğindeki emperyalist ülkeler sayesinde planlı bir şekilde üçüncü dünya savaşına ve Einstein'ın teorisine göre de medeniyetten uzaklaşmaya emin adımlarla gidiyoruz.

 

Bir söylemi sürekli tekrarlarsanız halk o söylemin nereden geldiğini unutur ve kendi fikri gibi benimser. Söylediğiniz yalan ne kadar büyük olursa o kadar etkili olur. İnsanlar büyük yalanlara küçük yalanlara göre daha çabuk inanır. Hatalı olduğunuzu yada yanlış yaptığınızı kabul etmeyip, kendinizi savunmak yerine karşınızdakileri sürekli savunmada bırakın() Önemli olan aydınlar değil kitlelerdir. Çünkü onları kandırmak kolaydır.

 

Tevazu bilmediğini bilmek, cehalet bilmediğini bilmemektir. Bir kaç söz ve bir kaç kitap okumakla kendisini bilgili zannedenler çok günümüzde.

 

Olan biten değil, sadece algılayabildiğin kadarsın. Fikrimce alim olmanıza gerek yok ama cahil olarak da kalmak zorunda değilsiniz.

 

İlk liyakat şartı vatana, millete bağlılık olmalı, yoksa kendi milletinin böbreklerini satan bir cerrah dünyanın en iyisi olsa ne anlamı olur? Başarılı olmak vatanın, milletin ilerlemesini sağlamak anlamına geldiği zaman bir anlam ifade eder. Atatürk çok başarılı bir asker ve çok başarılı bir stratejistti, bu meziyetlerini vatan, millet için kullanmasaydı bir anlamı olur muydu? Yurt dışında atomu parçalayan zeki bilim adamları gerekli şartlar sağlandığı halde ülkesine hizmet için çağrıldıklarında parayı, şanı, şöhreti, nobel ödülünü tercih edip gelmezlerse başarılı mı, Liyakatlı mı olmuş olacaklar? Liyakatin ilk şartı vatan, millet, insan sevgisi olmadıkça bir adım öteye geçemeyiz.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..