Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '14

 
Kategori
TV Programları
 

Güllerin Savaşı / Cihan köşkü yaktı, Mert Gülru’ya evlenme teklif etti!

Güllerin Savaşı / Cihan köşkü yaktı, Mert Gülru’ya evlenme teklif etti!
 

Kanal D.in yeni dizisi “Güllerin Savaşı” 3.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Geçen yazımda belirttiğim gibi dizi tuttu ki, reytinglerde her iki kategoride gecenin birincisi oldu.

Gülru’ya geçen bölüm sonunda, Gülfem Hanım köşkte ailesi ile kalması için iş teklif etmişti. Gülru, atölyede çalışacağını zannediyordu. Halbuki Gülfem Hanım onu özel hizmetlisi olmasını istemesi, onda şok etkisi yaratır. Hal bu ki Gülru mesleğini yapacağını zannediyordu. Bu hayal kırıklığı ile eve döner. Banyoya kapanır, ağlar. Kardeşleri onu banyodan zor çıkartır. Kardeşleri ve babasına işi kabul ettiğini söyler, kendisini ispat edene kadar işini yapacaktır.

Mert, Gülru’nun ablası alışverişten dönerken karşılaşır. Gülru’un Gülfem hanım ile çalışacağını, bu nedenle taşınmaktan vazgeçtiklerini söyler.

Gülfem Hanımın halası Ayla Hanım gelir. Halasını akşama küçük bir parti vereceklerini söyler. Halası, babasının henüz haftası dolarken nasıl bir meydan okuma diyerek Gülfem’i eleştirir.

Parti Ömer’in ailesinin komşu olarak taşınma şerefine verilir. Şevket karısı Mebrure’nin gelmesini istemez. Anne Cahide Hanım bu parti ailemiz için veriliyor o da gelecek. Şevket’in karısı evin hizmetlisi iken, Şekvet ile evlenmiştir. Şevket de bu nedenle onu hor görmektedir.

Ekran Alıntısı.PNG GS3.1

Köşkte parti bütün hızıyla başlamıştır. Herkes eğlenirken Cihan pencereden bakar, kendi kendisine babamın ölümünü kutlayamayacaksın diye söylenir. Diğer tarafta müştemilatta, Gülru’nun ailesi 7. gün helvasını yerler. Damat köşke de gönderelim diyerek adeta dalga geçer. O sırada Halide gelip, parti için yardım ister.

Cihan, oyunu bozma, partiyi engellemek için bir şeyler yapacaktır.

Doktor Ömer de partiye katılır. Gülru, pot kırar bütün kadınlar peşinizde deyiverir.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.2

Gülfem Hanım bir hoş geldiniz konuşması yapar. Cihan, yukarıda benzin bidonunu yerlere boşaltır. Kibriti çakar, yangın başlar. Gülru görünce şok olur. Yangın bütün köşkü sarmıştır.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.3 - Kopya

Cihan alevlerin ortasındadır. Gülru ona koşar, tutar alevlerin arasından çıkartır, ama aşağıya indiremez, kendisi de dumandan bayılır. Herkes panik halindedir. Mebrure alevlerin arasında kalmasına rağmen kocası Şevket oradan uzaklaşır. Ömer, Gülru’yu kucaklar çıkartır. Cihan’ı da Salih omuzlar indirir. Gülfem Hanım perişandır. Gülru ciddi bir duman zehirlenmesi sonunda yoğum bakıma alınır.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.4 - Kopya

Cihan da zehirlenmiştir. Ablası başında konuşmaya çalışır. Cihan, babımın ölümünü kutladın, ben de senin partini yaktım. Dr. Ömer onları kapıdan dinler.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.5 - Kopya

Gülfem Hanım, gözyaşlarını tutamaz. Cihan, Gülru da oradaydı diye panikler, ortalığı birbirine katar. Sakinleştirici iğne vururlar. Gülru da kendine gelir, gözlerine açar. Dr. Ömer yangın söndü, herkes iyi diyerek onu da sakinleştirir.  Gülru, kendisini kurtardığı için Ömer’e teşekkür eder.

Mebrure de hastanede panik içindedir. Yangında çok korkmuştur, onu da sakinleştirmek gene Dr. Ömer’e düşer.

Mert, hastane bahçesinde bekler. Gülru’yu merak etmektedir. Dr. Ömer Gülru’nun iyi olduğunu Mert’e söyler. Mert, Ömer’e hesap sorar, kimsin sen orada burada karşıma çıkıyorsun.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.6 - Kopya

Gülru ailesi tarafından hastaneden çıkartılır. Sende nazar var kurşun döktürelim diye espri yaparlar.

Cahide Hanım taşındıkları evde eşyaların yerleştirilmesini nezaret eder. Ömer, ağabeyi şevket ile konuşmak ister.  Şevket konuşacak bir şey yok

diye geçiştirir. Mebrure ne anlattıysa beni suçlayacaksın. Ömer, yangının ortasında onu gördüğün halde, kurtarmadın, onu ölüme nasıl terk ettin.

Ekran Alıntısı.PNGgs3.7

Ağabey Şevket gözlerini açarak, ölmesini istedim. Bir sarhoşluk gecesi yüzünden, hayatımın baharında evlenmek zorunda kaldım. 5 ay sonra hamile olduğunu öğrendiğimde, babam zorla evlendirdi. Ömer bir şey söyleyemez.

Mert elinde bir demet papatya ile köşkün duvarın dan atlar girer. Kızlar aralarındaki konuşurlar. Ömer Beyin karizması ile Mert’in odunluğunu karşılaştırırlar. Mert duyduklarından bozum olur, döner gider. Gülru, tıkırtı hisseder, telefon eder ama ulaşamaz. Pencereyi açınca yerde papatyaları görüler. Gülru, Mert’i görmem lazım diyerek evden çıkar. Deniz kıyısında bulur, konuşmaları duyduğunu, anladıklarını söyler. Gülru duydukların Yonca ile Çiçek’in saçmalamaları dese de Mert’i ikna edemez.

Gülfem Hanım basında çıkan yangın ile ilgili haberleri çok üzülmüştür. Bu haberi yazanlara tazminat davası açacağını söyler. O sırada gelen Dr. Ömer’in yangını Cihan’ın çıkardığını bilmesi Gülfem’i üzmektedir. Ömer Gülfem’e Cihan’ın öfkesi ile yüzleşmesini ister. Gülfem Hanım Ömer’e babam sana sadece hastaneyi emanet etti, Cihan’ı değil.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.8

Şevket karısı Mebrure’ye bu gece sen yatakta ben yerde yatayım, der. O sırada oğlu Taner gelir. Annemi nasıl yerde yatırırsın diye çıkışır. Olaya babaanne de karışır, kavga başlar. Taner babasına ağır konuşur. Annen dün de hizmetçiydi, bu gün de hizmetçi deyince Taner babasının çenesine sert bir yumruk atar. Baba oğul kavgası başlar.

Gülru ısrarla Mert’i arar ulaşamaz. Ablası siz Mert ile sadece çocukluk arkadaşısınız, sen seviyor musun Mert’i diye sorar. Halide, Gülru’yu Cihan’ın çağırdığını haber verir. Güru Cihan’a gider, Cihan sana bir şey olsaydı ölürdüm ben. Gülru, köşkü yakmaya çalıştığını söyler, nedenini sorar.

Ekran Alıntısı.PNGgs3.9

Ömer Bey, taksi direksiyonunda uyuyan yeğeni Taner’in yanına gelir, aniden kornasına basar, Taner irkilerek uyanır. Amca sen sormadan ben söyleyeyim, babama vurduğum için pişman değilim, eve girmiyorsam onun suratına bir yumruk daha vurmamak için, der. Ömer önce babandan özür dileyeceksin, sonra babaannenden dilersin. Ömer otelden valizlerini toplar, anne evine dönmüştür.

Mert’in babası Recep’de yangın için geçmiş olsun der. Senin kız yanmaya alışkın, benim işsiz oğlana da yanık deyince, Salih çok bozulur.

Gülru’nun babası kızı Mesude ile konuşur. Mert’ten uzak durmasını, babası çok pis konuştuğunu söyler. Mert ile Gülru ağız dalaşına girer, kavga ederler.

Cihan’ın halası Ayla Hanım, Cihan’ı yanında çiftliğe götürmek ister. Cihan kabul etmez. Cahide Hanım, Ömer’in eve taşındığı müjdesini Gülfem Hanıma verir.

Gülfem Hanıma yan evden, Cahide Hanım akşam yemeğine davet eder. Gülfem Hanım, Gülru’nun yardımıyla hazırlanır, yemeğe gelir. Cihan’ın ilaçlarını düzenli vermesi için tembih eder.  Gülfem Hanım, o sana çok değer veriyor. Gülru, arkadaşım o benim der.

Gülru’yu kardeşi Çiçek Mert’in yanına götürür. Cihan bu manzarayı yukarıdan görür. Cihan ifade edemese de Gülru’yu gizli bir aşk duymaktadır. Cihan, barışma, gelmesin üzmesin seni, der. Cihan bir daha buraya gelmesin diye tembih eder.

Gülfem Hanım Ömer Beyin yanına hastaneye gelir. Cihan ile Gülru konusunu açar. Cihanın Gülru’ya karşı özel duyguları var. Aralarında bu meseleyi biraz da tartışarak konuşurlar. Ömer, Gülru ile olan ilişkisinden korkma, onun yalnızlığından kork. Ömer, sen kendi körlüğünden kork Gülfem. Çok sinirlenen Gülfem çıkar gider.

Ekran Alıntısı.PNGgs3.10

Mert ile sokakta karşılaşan Mesude konuşurlar. Mert’in babasının söylediklerini anlatır. Mert eve koşar, Gülru’nun babası Salih’den özür dilemesini söyler. Mert’in babası oğluna sağlı sollu tokat ile karşılık verir. Mert ısrar eder, özür dilemesini ister.

Gülfem kafayı dağıtmak için bir bara gider, içer, dans eder. Barda bir arkadaşı ile karşılaşır. Gülfem’i eve getirir. Bir kahve içmek ister. O sırada gelen Ömer, onu o eski arkadaşının elinden kurtarır. Ömer yatak odasına kadar çıkarır. Gülfem çok uykum var der, Ömer’i korkaklıkla suçlar, bütün ona karşı kinini kusar. İlk günden beri kızgın olduğunu, beni çaresiz bıraktığından beri kızgınım. Ömer’in göğsünü yumruklar. Ömer dayanamaz Gülfem’i öper. O geceyi birlikte geçirirler.

Ekran Alıntısı.PNGGS311

Sabah Ömer kalkar, giyinir gider. Gülfem gözünü açar ama, bir şey söylemez.

Mert bir çılgınlık yapar. Bir arabanın üstüne hoparlör koyar, mikrofondan Gülru…  diyerek bağırır. Babamın eşeklikleri için özür dilerim. Bir çuval dolusu çiçeği Gülru’nun başından aşağı döker.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.12

Bu çılgın hareketi Gülfem Hanım da yukarıdan görür. Sonra da, benimle evlenir misin? Diye evlenme teklifini yapar. Gülru şaşkınlıktan ne söyleyeceğini bilemez. Karmaşık duygular içinde Mert’e bakar ve 3.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNGGS3.13

Mert’e Gülru’nun cevabı ne olacak, bu evlenme teklifini duyacak olan Cihan nasıl bir tepki verecek, haftaya hep beraber göreceğiz.

Med Yapımın bu güzel aşk dizisinde Gülru (Damla Sönmez) saç ayağı üç aşk arasında kalacak. Çocukluk aşkı Mert (Yiğit Kirazcı), hayran olduğu doktor Ömer (Barış Kılıç)ve tutkulu bir aşk ile onu seven Cihan'ın (Sercan Badur) aşkı.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden alınmıştır.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..