Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '14

 
Kategori
TV Programları
 

Güllerin Savaşı / Gülru’nun çaresizliği!

Güllerin Savaşı / Gülru’nun çaresizliği!
 

Kanal D.in aşk ve drama dizisi “Güllerin Savaşı”  heyecanlı bir bölüm ile ekranlarımızdaydı. Sevilen dizi bu hafta Beşiktaş-Arsenal maçı nedeniyle, reytinglerde her iki kategoride 2.sırada yer aldı.

Gülru ile Ömer Bey, kardeşi Yonca ile Levent’in peşine düşmüşlerdi. Ama bir bar çıkışında paparazzilerin resimlerini çekmesi ile ortalık karışacaktır.

Ömer Bey Yeğeni Levent’in gittiği oteli tahmin eder ve eliyle koymuş gibi onları yatakta yakalarlar. Yonca çok bozulur. Ömer Bey Gülru ile Kardeşi Yonca'yı evlerine bırakır.

Gülfem Hanım gördüklerini inanamaz, Ömer ile Gülru’yu bir arada düşünememektedir. Evde kendisini kahreder. Ertesi gün gazetelerde boy boy resimleri görür, kendini toparlayamaz, çalışamaz.

Gülru ile ablası Yonca sabah aralarında tartışırlar. Gülru, Gülfem Hanımın kahvaltısını götürür.  Gülfem Hanım kahvaltıyı istemez evden çıkar. Yolda internet magazin haberlerinden dün akşamki haberi görür. Atölyeye gitmekten vazgeçer, hastaneye Ömer’e gitmek ister.

Haber her tarafta duyulur. Ömer Beyi hastanede garip bir şekilde bakarlar. Gülfem Ömer Beyin odasına gider. Dün geceki baskının hesabını sorar. Haberi gösterir, Ömer Bey ne bu diyerek şaşırır. Ömer, Gülru için üzülür.

Gülru konuşmak için Mert’in çalıştığı iş yerine gider. Gülru’nun eniştesinin yeğeni kız gazeteyi çarşaf gibi açar, Mert’in görmesini sağlar. Mert görünce çok sinirlenir, kendisini utamaz. Gülru izah etmekte zorlanır. Mert fırlar çıkar, amacı Ömer’i bulup bunun hesabını soracaktır.

Ekran-Alıntısı.PNGGS6_.1

Gülfem Hanım işin aslını tam bilmese de olgunlukla karşılar. Akşama gel birlikte konuşuz.  Yonca Ömer Beye açıklama yapar. Ömer Bey, Yonca’yı Gülru’nun yanına gönderir.

Ömer’in annesi Cahide Hanım seyahatten dönmüştür. O da gazetedeki bu haberi görmüştür. Ömer ile annesi hastaneden çıkarlar. Mert hastaneyi basar, Ömer Beyi arıyordur. Ömer Beyin sekreteri olan Yonca onu sakinleştiremez. Güvenlik görevlileri hastaneden atarlar.

Mert güvenlik görevlisini pataklar.  Mert karakolda gözetim altına alınır. Sabah savcıya çıkartılacaktır.

Mert’in babası gazetede haberi görür. Sokakta Gülru, Yonca ve baba Salih Beyle karşılaşır. Ben demiştim diyerek gazeteyi Salih’in gözüne sokar. Her şeyi öğrenen baba evde, benim şerefimi iki paralık ettiniz diyerek,  kızlarını sorguya çeker. Yonca bir yalan uydurur, Gülru o gece Gülfem Hanımın cüzdanını götürdüğünü söyler.

Ömer Bey Gülfem Hanım ile konuşur. Gülru’nun babası ile konuşup yanlışlığı düzletmek ister. Gülfem gazetelerde tekzip çıkacak deyip, vazgeçirmeye çalışır.

Ömer Bey, bahçede Salih Beyle görüşüp, durumu izah etmeye çalışır. Tekzip çıkacak dese de Salih Bey düşüncelerinden vazgeçemez. Bir kere çamur sıçramıştır kızının üstüne. Ertesi gün gazetede tekzip çıkar.

Salih Bey kızı Gülru ile olanları konuşurlar. Gülru, bir gün gelecek beni fark edecek, ben o zaman onun hizmetçisi olmayacağım. Yalvarırım işime karışma baba, istediğin cezayı ver der.

Gülru Gülfem hanımın yanına gider, dilinin döndüğünce izah etmeye çalışır. Gülfem Hanım, bu haber seni rahatsız etmiş olabilir. Benim için sadece bir hiç.

Gülru’ya, hizmetli Halide zehrini kusar. Gülru lafının altında kalmaz, o da söylenir. Halide tokat vurmaya kalkınca, kolunu tutar. Dikkat edin artık 8 yaşında değilim. Bütün o olanları Gülfem Hanım kapıdan görür ve duyar.

Gülru, Cihan’a uğrar, olanları anlatır. Aralarında konuşurlar. Mert’in nasıl karşıladığını sorar. Mert için kötü o, bırak sen onu, der. Gülru, Cihan’a sarılır, dostluğuna o kadar ihtiyacım oluyor ki…

Ekran-Alıntısı.PNGGS6_.3Gülfem Hanım, Halide’ye 8 yaşında ne olmuştu diye sorar. Halide, büyüyünce Gülfem Sipahi olmak istiyorum demişti. Bu laf Gülfem Hanımı keyiflendirir ve güldürür.

 

 

Gülru, Ömer Bey ile karşılaşır, Gülru’dan olanlar için özür diler. Ömer Bey ilk karşılaşmalarında en iyi biri olduğunu, hiç kimseye aldatmayacağını düşünmüştüm. Gülru’ya Mert’in içeri alındığı telefonu gelir.

Gülru ile Ömer Bey karakola giderler. Olaya Ömer Bey müdahale eder, görevli şikayetinden vazgeçer.

Levent annesi ile babaannesi arasındaki konuşmaları dinler. Cahide Hanım düğünde kendi inci kolyesini gelinin takmasını ister. Levent mücevherciye gider, sevgilisi Yonca için ağır bir sanat eseri kolye satın alır.

Gülru Cihan’a keşke bu dört duvar arasından çıkabilseydin demişti. Cihan bu sözleri düşünür, odasından çıkar. O sırada Gülfem Hanım görür.

Levent hediyesini Yonca’ya verir, Yonca soluğu kuyumcuda alır, değerinin en az 60 bin dolar olduğunu duyunca, heyecandan ağzı kurur.

Ekran-Alıntısı.PNGGS6_.4Mert nezaretten çıkınca kapıda Ömer Bey ile Gülru’yu görünce çılgına döner. Ömer Beye saldırmak ister. Gülru, Mert’in karşına dikilir. Sen bana aldattın de, yüzüme söyle. Mert, yazıklar olsun sana, sana verdiğim emeklere, yıllara… Yüzüğünü çıkartır yere atar ve gider.

 

Ekran Alıntısı.PNGGS6.6

Gülru, gözyaşlarını tutamaz. Ve 6.Bölüm burada sona erer. Gülru çok çaresizdir. Ömer Beyde olanlara bakar kalır.

Med yapım'ın titiz bir çalışması olan bu bölümde, bir yanlış anlaşılmanın nelere mal olduğunu ve Gülru’nun çaresizliğini gördük. Bence güzel bir bölümdü. Burada belirtmek isterim, Damla Sönmez  çok başarılı, süper oynuyor.

 

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten, dizifilm.com’dan ve diziden tarafımdan kopyalanmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..