Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '15

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Gülmek Sadece Dişlerimizin Görünmesi Midir?

Gülmek Sadece Dişlerimizin Görünmesi Midir?
 

gülüş


Gülüşümüz kimliğimizin önemli bir parçasıdır ve harika dişlere sahip olmak daha çekici görünmemize ve daha çekici hissetmemizi sağlar. Güldüğümüz veya kahkaha attığımızda dişlerimiz, iyi bir ağız sağlığına da sahipsek kendimizi daha iyi hissettiğimizi gösterir. Ancak gülmenin dışında bir şey daha düşünebilirsiniz: mükemmel bir gülüş sadece mutluğunun simgesi değildir, bu aynı zamanda kültürün bir parçası da olabilir.

 

Pek çok ülkede gülümsemek mutluluğun simgesi olarak görülürken, Japonya’da insanlar sinirli ya da kafası karışık olduğunda, Asya’nın diğer kesimlerinde insanlar utandığında gülebilir. Amerika’da perakende sektöründe ‘bir gülümseme ile hizmet’ çok meşhurdur.

 

Girişimci Richard Branson gülümseme ile daha iyi iş yapıldığına inanır: “gülümsemek gerginliği ve zor durumları dağıtır” der. Eğer zor bir yatırımcı ile pazarlık yapıyorsanız ya da bir müşterinizle tartışıyorsanız; gülümsemek dinlemenizi ve yardım etmeye istekli olduğunuzu gösterir.

 

Bununla birlikte gerçek gülümseme ile sahte gülümseme arasında farklar da vardır. 19.yy da Fransız bilim adamı Guillame Duchenne’den sonra ‘Duchenne Gülüşü’ olarak adlandırılan gülüşte elmacık kemikleri büzülür, ağız köşeleri yukarı kalkar ve yanak ve göz çevresindeki yuvarlak kaslar dediğimiz orbiküler kaslar yükselir. Bunun aksine sadece ağız hareket ederken yapılan gülümse insanlar arasında sahte gülüş olarak kabul edilir.

 

30 milyon yıl önce pek çok bilim adamı gülümsemenin aslında bir korku işareti olduğuna inanıyordu. Maymunlar gülümsemeyi taklit ederek yırtıcı hayvanlara zararsız olduklarını göstermişlerdir.

 

Kaşlarımızı çatmak için 43 kasımızı çalıştırmamız gerekirken, gülümsemek için sadece 17 kasa ihtiyaç duyuyoruz. Yüzümüzdeki kaslar ve tonlama için gülümsemeyi kullanırız. Bu yüzden güldüğümüz her zaman aslında kendimize ücretsiz yüz gerdirme terapisi hediye ediyoruz. Günümüzde gülümsemek doğal bir ilaç olarak kabul ediliyor. Gülmek endorfin, serotonin gibi salgıların açığa çıkarır. Yakın zamanda yapılan araştırma sonuçları gülümsemenin kalp sağlığına da iyi geldiğini gösteriyor. Belki sadece biraz daha gülümseyerek daha iyi ve kaliteli bir yaşam sürebiliriz, üstelik hiç bir yan etkisi de olmadan.

Gülerken dişlerimizdeki problemler rahat gülmenizin önüne geçiyorsa bugün modern estetik diş hekimliğinin sunduğu bir çok tedavi yöntemiyle hızlı bir şekilde daha güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Diş beyazlatma ve porselen yapraklar (porselen laminate vener işlemi) en yaygın uygulamalardır. Hızlı bir şekilde doğal bir gülüşe sahip olmak için diş hekiminize başvurabilirsiniz.

Diş Hekimi Onur Öztürk


http://onurozturk.com/estetik-dis-hekimligi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler/

 

https://www.facebook.com/dtonurozturk

 

https://instagram.com/dronurozturk/

 

 

 
Toplam blog
: 57
: 351
Kayıt tarihi
: 17.12.14
 
 

Diş hekimliğinde merak edilen, aklınıza gelip doktorunuza sormak isteyeceğiniz bir çok sorunun ce..