Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güneş gözlüğü neden kullanılır ve nasıl temizlenir?

Güneş gözlüğü neden kullanılır ve nasıl temizlenir?
 

Siyaset ortamından sıkılıp, insanlara faydalı bilgileri araştırarak yazmak daha faydalı gibi gelince, b.ende bu konudaki araştırmalarıma hız verip, bulduğum faydalı bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

Bu yazımızda sizlere ilk olarak güneş gözlüğü neden kullanılır sorusunun yanıtları arasında yer alan, güneş gözlüğü kullanmanın faydalarından söz edeceğim. Sonrasında da güneş gözlüğü nasıl temizlenir sorusunun yanıtını arayacağız.

Eğer siz de, hem yaz; hem de kış aylarında güneş gözlüğü kullananlara tuhaf tuhaf bakıyor ve güneş gözlüğü neden kullanılır diyerek, siz de güneş gözlüğü kullanmanın faydalarından yararlanmak istiyorsanız, güneş gözlüğü nasıl temizlenir diyorsanız, zaman kaybetmeden aşağıdaki yazımızı okuyun…

Güneş gözlüğünü, sadece gençlerin, biraz da hava atmak adına, özellikle yaz aylarında kullandıkları gibi bir yanlış düşünce, ne yazık ki toplumumuzda hakim.

Oysaki durum, sanılanın aksine, oldukça da ciddi...

Sadece yaz aylarında değil, havaların açık olduğu günlerde kış aylarında da kullanılması gereken güneş gözlüğü, denizde ve karda da kullanılmalıdır. Çünkü bu ortamlarda güneşin yansıması oldukça kuvvetli ve denize baktığımızda dahi güneşin zararlı ışınlarından etkilenebiliyoruz.

Düşünün güneşin suya olan yansımasını…

Ayrıca sadece gençler değil, başta çocuklar olmak üzere, yaşlıların da güneş gözlüğü kullanmaları gerekiyor.

Özellikle çocukların, sonrasında da gittikçe hassaslaşan yaşlıların, güneşin sadece görünen değil, görünmeyen yanlarından aldıkları hasarlar, hiç istemediğimiz kadar çok olabilir…

Peki, güneş gözlüğü neden kullanılır diye bir düşünceniz hala var mı?

Güneş gözlüğü kullanmanın faydaları arasında ilk olarak katarakt oluşumunun önlenmesinden söz etmemiz gerekmektedir.

Aslında gözlerimiz, sadece güneş ışığında değil, normal ışıkta dahi göz bebeklerini küçültür ve ışığın zararlarına karşı kendisini korumaya çalışır.

Gelgelelim güneş ışığı o kadar fazla gelir ki, her ne kadar göz bebekleri küçülse de göze etki eden güneş ışığı, göz merceğine zarar vererek, retinada olumsuz etkilere neden olur ve dolayısı ile de katarakt oluşumu gündeme gelir.

Öncelikle bu nedenden dolayı güneş gözlüğü kullanmalısınız.

Güneş gözlüğü kullanmanın faydaları arasında yer alan bir diğer detay ise, korneanın hasar görmesinin önlenmesidir.

Güneş gözlüğü nasıl temizlenir?

Güneş gözlüğünü temizlemek için özellikle yumuşak ve pamuklu kumaşlardan yararlanmamız gerekmektedir. Bunun yanında, gözlük satan yerlerden, güneş gözlüğü temizlemek için özel olarak satılan bezleri de alabilirsiniz.

Unutmayın ki güneş gözlüğünü temizlerken, camları çizecek olursanız, hem görüntü kaliteniz bozulacaktır, hem de o çiziklerden gözlerinize zararlı ışınların gelmesi olası bir hal alacaktır…

Sağlıklı gözler dileğiyle…

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..