Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '15

 
Kategori
İnançlar
 

Günümüzün en büyük tehlikelerinden biri: Bağnazlık

Günümüzün en büyük tehlikelerinden biri: Bağnazlık
 

Günümüzün en büyük tehlikelerinden biri bağnazlıktır. Çünkü bağnaz zihniyete sahip kimseler dini Kuran’da Allah’ın bizlere bildirdiğinden farklı bir şekilde anlatıyorlar. Kendi uydurdukları hurafelerle insanlara barış, sevgi, şefkat dolu olan İslam dinini sanki çok zor yaşanabilecek, sevgiden, merhametten, affedicilikten, kaliteden, sanattan, her türlü güzellikten ve estetikten uzak bir dinmiş gibi lanse ediyorlar. Üstelik bunu yaparken de İslam adına ortaya çıktıklarını söylüyorlar. Oysa İslam dini bağnazların sunduklarının aksine sevgiyi, saygıyı, merhameti, fedakarlığı, barışı, güzel ahlakı esas alan bir din.

Bağnaz zihniyete göre müzik dinlenmez, televizyon seyredilmez, gülünmez, dans edilmez, resim yapmak günahtır, kadına değer verilmez; hatta kadınlar yarım insan olarak görülür, etraflarına karşı saldırganlardır, karşı tarafın düşüncesine saygı göstermezler, bakımsızdırlar, dini mümkün olduğunca zorlaştırmaya çalışırlar, dinde olmayan hükümleri varmış gibi gösterirler, uydurma hadisler üretirler, namaz kılmayanı, oruç tutmayanı öldürmekten, taşlamaktan bahsederler. Hepsinden önemlisi de Kuran’ı haşa yeterli görmezler. Bağnaz zihniyeti savunan insanların aksine Kuran’ın gerçek ruhunu yaşayan müminler son derece samimi, müzikten, resimden, sanattan zevk alan, estetikten hoşlanan, kadına Peygamberimiz (sav) gibi çok değer veren, çevresindekilere güzel söz söyleyen, güler yüzlü, herkesin fikrine saygı gösteren, adaletli, din konusunda kimseye bir baskı yapmayan, kazandıklarını biriktirmek yerine Allah yolunda harcamaktan zevk alan, Kuran’a ve Peygamberimizin (sav) sünnetine uyan dürüst kimselerdir.

İslam dini yaşanması çok kolay bir dindir. Bağnaz bakış açısına sahip kimseler ise dini zorlaştırdıkça zorlaştırmaya çalışırlar. Kuran’da olmayan hükümleri varmış gibi gösterip, yeni yeni hurafeler ortaya atarlar. Oysa Allah Kuran’ın birçok ayetinde İslam dininin çok kolay olduğunu bizlere bildirmiştir.

Allah adına gerektiği gibi mücadele edin. O, SİZLERİ SEÇMİŞ VE DİN KONUSUNDA SİZE BİR GÜÇLÜK YÜKLEMEMİŞTİR, ATANIZ İBRAHİM'İN DİNİ(NDE OLDUĞU GİBİ)(Hac Suresi, 78)

Andolsun Biz Kur'an'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için KOLAYLAŞTIRDIK. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı? (Kamer Suresi, 17)

Din hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan insanlar dini hep bağnazların anlattıkları gibi sanırlar. Böyle olunca da birçok kişinin son derece kolay olan İslam dinini yaşamalarına engel olurlar. Çünkü onların anlattıkları hurafelerle dini yaşamak imkansız bir hal alır. Allah’ın Kuran’da açıkça helal kıldığı şeyleri uydurma birtakım hadislere dayandırarak “din adına” haram kılıp, Allah’ın adını kullanarak çok farklı bir din anlatırlar. Rabbimiz bir ayetinde bu konuyla ilgili şöyle buyuruyor:

Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini Kitab'a doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (Al-i İmran Suresi, 78)

Ayetin de bize bildirdiği gibi bağnazlar Allah adına yalan söylerler. Dini zorlaştırmak için dinde olmayan şeyleri varmış gibi anlatırlar. Bağnazların bu tutumu biraz önce de bahsettiğim gibi birçok insanın dini yanlış tanımasına ve dini yaşamaktan uzak durmalarına neden oluyor. Örneğin Kuran’da tek bir ayetle açıklanan bir hüküm için yüzlerce sayfa kitap yazabiliyorlar. Allah’ın çok kolay kıldığı bir ibadete Kuran’da olmayan yüzlerce detay ekleyerek o ibadeti gerçekleştiremeyecek hale getiriyorlar. Bu şekilde insanlara İslam’ı tebliğ ettiklerini düşünseler de aslında birçok kişiyi dini yaşamak isterlerken yaşayamayacak duruma getirerek dinden soğutuyorlar. Anlattıkları konuları İslam’ın hükmüymüş gibi gösterip bilerek veya bilmeyerek insanları İslam ahlakından uzaklaştırıyorlar. Aslında bu şekilde davranarak ahirette çok büyük sorumluluk üstleniyorlar. Allah bir ayetinde bizlere şu şekilde bildirmektedir:

Kıyamet gününde kendi günahlarının tümünü ve bilgisizce saptırdıklarının günahlarının bir kısmını yüklenmeleri için. Bak, ne kötü yük yükleniyorlar. (Nahl Suresi, 25)

Allah’ın yukarıdaki ayette de bildirdiği gibi İslam’ı yanlış anlatıp insanları yanıltmak ve aldatmaya çalışmak dünyada ve ahirette kişiyi büyük bir vebal altına sokar. Bağnaz zihniyetin hakim olduğu bir ortamdan doğal olarak insanlar çok çekiniyorlar. Çünkü onların anlattığı sistem sıkıcı, nefret dolu, mutluluk karşıtı, kadın karşıtı, bilimin, sanatın gelişmesini istemeyen, neşeden uzak, öfke dolu. Oysa bunlar Kuran ruhuyla asla bağdaşmayan, Allah’ın bizlere Kuran’da tavsiye ettiği ahlaka tamamen ters kavramlar.

Bağnazların bu büyük tahribatına karşı bizler de uyanık olmalı ve İslam’ı, Kuran ahlakını insanlara en güzel ve doğru şekliyle anlatmalıyız. Şunu unutmamız gerekir ki, insanın dosdoğru yolu Kuran ayetleridir, uydurma hurafeler değil. 

 
Toplam blog
: 16
: 1464
Kayıt tarihi
: 22.10.14
 
 

İstanbul doğumluyum. Orta okul ve liseyi Nişantaşı Anadolu Lisesi’nde okudum. Boğaziçi Üniversite..