Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '15

 
Kategori
Sinema
 

Güreş ve paranoya içiçe...

Güreş ve paranoya içiçe...
 

Carell ve Tatum müthiş oyunculuklar sunuyorlar


Foxcatcher Takımı

Yönetmen: Bennett Miller

Oyuncular : Steve Carell, Channing Tatum, Mark Rufallo.

Foxcatcher Takımı” gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkan bir psikolojik gerilim. 1984 Los Angeles Olimpiyatlarında güreşte, farklı iki sıklette şampiyon olan Mark ve Dave Schultz kardeşlerin, sponsorları John Du Pont ile olan karanlık ilişkilerine odaklanan film, atmosferi ve oyunculuklarıyla temposu düşmeyen bir gerilim sunuyor. Şampiyon olduktan sonra istediği ilgiyi görmeyen Mark’ı (Channing Tatum), güreş sporunu çok seven milyarder Du Pont (Steve Carell) Foxcatcher çiftliğinde antreman yapan takımına transfer eder. İçine kapanık Mark ve anne bağımlısı Du Pont zamanla yalnızlıklarını paylaşan iki dosta dönüşür. Mark’ın sportif başarılarının düşmeye başlamasıyla, onun hayattaki en büyük destekçisi ve antrenörü olan ağabeyi Dave’de (Mark Rufallo) ikiliye katılır.

Bu filmiyle son Cannes festivalinde en iyi yönetmen ödülü alan Bennett Miller, karakter yansıtmalarını aralarındaki çekişmeleri, özenli bir analizle sunuyor.Küçük yaşta ebeveynlerini kaybetmiş Schultz kardeşlerden Mark içine kapanık, baba sevgisini arayan, pasif agresif davranışlarını kendisine bile yöneltebilen bir karakter. Dave sabırlı, babacan, sahiplenen,  dışa açık bir kimlik. Her ikisinin ortasında duran Du Pont ise her şeyi parayla satın alan, annesine yaranmak için çırpınan, paranoyakça davranışlar içinde yalnız bir insan.

Reagen döneminin muhafazakar ve milliyetçi politikalarına sahip çıkan Du Pont’un, ne yapacağı belli olmayan ruh durumu öykünün gerilim noktasını oluşturuyor.Steve Carrell tanınmayacak bir makyajla canlandırdığı Du Pont karakterinde, unutulmayacak bir karakter yaratıyor. Oscar yarışmasında en iyi erkek oyuncu ödülüne adaylığı hak ederek almış. Channing Tatum güreşçi fiziğine eklediği kırılgan ruh durumuyla, Mark Ruffalo’nun ise kardeşini sahiplenen ağabey inandırıcılığı ortaya müthiş oyunculuklar çıkarmış. Du Pont karakteri Amerika'nın ulusal güvenlik poltikaları için dünyanın her yerinde etkinliği olan Neo-Conlar'dan başkası olamaz diye düşünüyorum.

Filmin soluk renklerine, alttan eşlik eden müzik kuşağı gerilimi besliyor. Miller “Capote” ve “Kazanma Sanatı-Moneyball” dan sonra, bir kez daha yalnız karakterlerin dramını ustaca yönetiyor.Soluksuz izlenecek bu psikolojik gerilimi kaçırmayın. Oscar’larda aldığı 5 dalda adaylık yanında en iyi film dalında da aday olmalıydı.                    

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..