Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Güvercin ağacı bitkisi ile basur tedavisi

Güvercin ağacı bitkisi ile basur tedavisi
 

güvercin ağacı


Basur, uzun süre hareketsiz bir şekilde oturan kişilerde sıklıkla meydana gelen ciddi bir problemdir. Genelde basur probleminin ortadan kaldırılması ameliyatsal yöntemler ile olsa da alternatif tıp dünyasında yer alan bitkilerin de basur problemini ortadan kaldırdığı tespit edildi. Son zamanların gözde bitkilerinden birisi olan güvercin ağacı basur sorunlarını neredeyse tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Güvercin ağacı kabız yapıcı tesiri ile ishali kesmekte yararlıdır. Meydana gelen kanamaları durdurmaya destek verir. Bu sayede yaralanmalarda ve basurda kanamayı durdurucu etkisi büyük önem arz etmektedir. Cilt rahatsızlıklarında ve kramplarda yararlıdır. Pişiğe şifa olur. Deri bakımı için de tüketilir.

Güvercin ağacı dallarının kabukları ve yaprakları nemden arındırılarak güvercin ağacı çayı demlenebilir. Tentür ve fitil olarak da tüketilebilir. Güvercin ağacı suyu, natürel ilaç üretiminde de tüketilir. Kullanması çoğu zaman haricendir. Çatal biçimindeki dalları su ve altın aramak için de tüketilmektedir. Güvercin ağacı hülasası deri bakımı ve güzellikte tüketilir.

Güvercin ağacı bitkisinin basur nedeniyle meydana gelen damar genişlemesini ciddi anlamda ortadan kaldırdığı tespit edilmiştir. Basurun probleminin ciddi anlamda rahatsızlık vermesinin en büyük nedeni damarların genişlemesidir. Damarların daralması durumunda basurun etkileri ciddi anlamda azalır. Bu nedenden dolayı güvercin ağacı bitkisinden sorunlarınıza çare bulabilirsiniz.

Kaynak: Basura iyi gelen yiyecekler

 
Toplam blog
: 8
: 44054
Kayıt tarihi
: 14.01.14
 
 

Elimden geldiğince insanlık yararına bilimsel makaleler yazmaya çalışan birisiyim. Sakarya'da..