Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Güzel Olmak Kadına Ne Sağlar ?

Güzel Olmak Kadına Ne Sağlar ?
 

en güzeli içindeki IŞIK :)


Pek çok kadın güzel olmadığınıya da güzelliğinin yetersiz olduğunu düşünüp kendini mutsuz ediyor. Kadınlar, belki de erkeklerin önemsediğinden çok daha fazla güzellik peşinde koşuyor. Manken gibi incecik vücutlar, bebek gibi cilt, hokka gibi burun, sırma saçlar, badem gözler...

En ince ayrıntısına kadar kendisinin veya başkalarının fiziksel özelliklerini inceleyen birisi güzelliği bir değer haline getirmişolabilir. Onun için hayatının merkezinde onu yöneten bir değer. Güzellik, estetik anlayışının derin kriterleri vardır. Peki kim koydu bu kriterleri? Neye göre güzel? Sürekli güzel olma derdindeyseniz kendinize bu sorularısormanızda fayda var. Ayrıca güzel olmak size ne sağlıyor? Ya da güzel olmadığınızıdüşünüyorsanız ne kaybediyorsunuz? Bütün cevaplar sizde, bu güzellik değeri sizi nereye götürecek acaba?

Sağlıklı olmak için ideal bir kiloda olma çabasıbaşka bir şeydir; 36 beden olabilmek için uğraşmak ve acı çekmek bambaşka bir şeydir. Kendine yakışanı giymek, kendi tarzında giyinmek başka bir şeydir; moda diye tüy takmak bambaşka bir şeydir :)

Dünyada giderek artan bir güzellik krizi var. Özellikle de kadınlar arasında. Tabii bu çok normal çünkü güzel, mükemmel kadın imajı her an, her yerde karşımıza çıkıyor. Araba tanıtımından tutunda, şampuan, çikolata, kozmetik, dişmacununa kadar her şeyin en iyisine sahip, mutlu kadınlar çok güzel. Mutlu olmak için güzel olmak lazım! :)

Eğer estetik kaygılarınız varsa, güzelliğinizi yetersiz bulup bundan acıçekiyorsanız bu konuyla ilgili bir an önce kendi üzerinizde özfarkındalık kazanmanız yaşam kalitenizi artıracaktır. Yoksa güzel olma çabasının sonu yok. :) Ve hayat kalitenizi yükseltmeye çalışırken daha da aşağı çekersiniz.

Maddi, fiziksel güzelliklere fazla bağlanmak insanı kendi özünden uzaklaştırır, kendinizle aranız açılır. :) Belki de ihtiyacınız güzel olmak değil değerli olduğunuzun farkına varmanızdır. Özdeğeri yüksek insan, içindeki güzellikleri görmüşve onları sahiplenmiş insandır. Ve son söz Mevlana'nın  “İçini dışından daha çok süsle! Dışın halkın için hak'kın baktığı yerdir.”

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin…

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanıve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..