Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Güzelbahçe sosyal aktiviteleri ile önde

Güzelbahçe sosyal aktiviteleri ile önde
 

 İsmi güzel olanın, cismi de güzeldir ezelden.  İzmir’in şirin beldesi Güzelbahçe diyoruz. Peş peşe etkinlikleriyle ünlü. Değişim sunumlarla halkımıza güzellikler ve ilkler yaşatan bir beldemiz.

         Güzelbahçe dedin mi, orada duracaksın. Birileri durmuyorsa, mesela, Kandıralı, o da duracak. Kimse kusura bakmasın.

         Halkla beraber olmak, halkla bütünleşmek, belediyelerin görevleri. Eskidendi o cart curtlu, eli sopalı belediye zabıtalı, sık sık işaret parmağını sallayarak orkestrayı yönetmek. Şimdiki belediyeler akıllı. Ve de Ege’de her biri fırtına gibi esiyor. Gürlüyorlar,  dağlarda yankılanıyorlar ve insanlarımızın hissiyatlarına ortak oluyorlar. 

         Belediyelerin böylesi sosyal faaliyetleri herkese ilaç gibi geliyor. Zaten eski idarenin verdiği yıkım belli. Memleket ruhen enkaz haline getirilmiş AKPE’nin basiretsiz diktotorya’sından. Şükür bu günlere gelinmişken. Hala daha “ağlayak da yürekten, sızlayak da gözden mi olak?” Di mi?

         Şimdiye kadar en güzel balkon yarışmalarında. Kuçu kuçulara yuva bulmak, kadınları formda tutmak,, iftar sofralarında kaynaşmak, imam nikahını elinin tersiyle itmek,  hep onlarda kaldı.

         Görebildiklerimiz arasında yemek yarışları da ses getirdi, ressamların pazaryerindeki sergileri de. Şimdi ise Deniz festivali, bütün hızı ile sürüyor. Pazar günü  dans gösterileri sahilde yakamozlanacak, serpintileri bütün kıyıya vuracak ve Güzelbahçe, güzelliklerinin birini daha noktalayacak En güzel bahçeleri de seçtik bu arada. Devamı var daha. Daha çok sürprizler. Var. Durun bakali.  Yolumuz uzun daha. Göreceklerimiz var. Yaşayacaklarımız var.

        

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl  dördüncüsü gerçekleştirilen Deniz Festivali renkli görüntülerle start aldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başlayan  Deniz Festivali kapsamında denize çelenk bırakıldı, havai fişek atıldı ve ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Hüseyin Çebi yönetimindeki orkestranın solistleri  Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Esi Taviloğlu, Cevher Doğan, Bahar Kalaycı, Şen Sılay Erman  ve Cansu Kırca seslendirdikleri eserlerle izleyenleri coşturdu. Aydın Uştuk’un “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor” adlı eseri seslendirdiği sırada alanı dolduran yüzlerce kişilik dev koro sanatçıya eşlik etti.

         Güzelbahçe Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi de izleyenlerin  büyük beğenisini topladı.

         Gecenin sonunda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Kent Orkestrası Şefi Hüseyin Çebi’ye teşekkür plaketi, sanatçılara ise birer buket çiçek verdi.

          Festival bugün (4 Temmuz) en güzel bahçe yarışmasında dereceye girenlere verilecek ödül töreni ve ardından sanatçı Fırat Tanış’ın sahne alacağı konser ile devam edecek.

         Pazar günü finalde, saat 21de dans gösterileri var.

GÜZELBAHÇE bELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İNCE - SOLDA-

BAHÇE TANZİM YARIŞMASINDA ÖMÜR YILDIRIM VE NAZMİ MERT ,İN BAHÇE DÜZENLEMESİ EN YÜKSEK DERECELERİ ALARAK BİRİNCİ SEÇİLDİLER. / ÜSTTEKİ VE ALTTAKİ RESİMLER /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..