Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '15

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Güzelliğe gidemiyorsanız,güzellik size gelsin.

Güzelliğe gidemiyorsanız,güzellik size gelsin.
 

 Uzun yıllar çok dolaştım şehir,şehir,ülke,ülke. Sanırım yoruldum artık. Yıllar önce taze evli iken askerlik, iş bulma derken uzun süre doğduğum şehirden uzak kaldım. Gençtik, kanımız kaynıyordu. Bu yılları bol bol gezerek değerlendirdik. Sonraki yıllarda küçük kızımın eğitimi için uzaklaştım doğduğum şehirden,ülkemden.Gene kızımın peşinde bir çok ülkeye gittim. Ne deniz aşırı dedim, ne uzak diye düşündüm .Hep kızıma ulaşmaktı amacım.Biliyordum ve hissediyordum bana ihtiyacı vardı. 

 Sonra ülkemde şehirler arası gidiş gelişler başladı. Eşimin işi nedeniyle oturmak zorunda olduğumuz büyük şehir ile kafamızı dinlediğimiz cennet yerler arasında sürekli gidiş gelişler. Bu gidiş gelişlere yurt dışından gelen kızımın konser turneleri de eklenince göçmen kuşlara dönmüştüm.

 O zamanlar bana soruyorlardı ikametiniz hangi şehirde diye.Ben de  gezginciyim devamlı bir ikamet adresim yok diyordum.

 Zamanla yaşamım duruldu. Eşim emekli oldu. Kızımın artık bana fazla ihtıyacı yoktu. Bizim de gidiş gelişlerimiz yavaş yavaş azaldı. İyi ki azaldı. Yoksa ilerleyen yaşımla , ağrıyan bacaklarımla artık fazla didişemiyecektim hava alanlarında, uçaklarda, otomobillerde.

 Şimdilerde Egede sakin bir sahil kasabasında keyiifli bir yaşam sürüyoruz eşimle.Son senelerde dikkat ettim ben güzelliklere gidemeyince güzellikleri getirmeye başladım yaşadığım yerlere.

 Gerçi önceki yıllarda da yaşadığım mekanları hemen ufak bir cennete çevirme eğilimim vardı. Bu bazen bir dekorasyon, bazen dikilen ağaçlar, çoğu kere de çiçeklerle sağlanıyordu. 

 Son zamanlarda bu yaşadığım yeri güzelleştirme işlemim daha çok arttık. Güzellikler de ben onları çağırdıkça daha çok gelmeye başladılar. Bu bazen pencereme sarılan bir begonvil dalı oluyordu, bazen balkondan içeri giren bir yasemin, bazen de bir hanım eli .

 Anladım ki insan cennetini kendi yaratıyor. Yaşadığımız yerleri cenete çevirmek bizim elimizde. Güzelliklere gitmek değil onları çağırmak önemli bence.

  Bu arada seyahatlerden iyice vazgeçmedim. Önümüzdeki aylarda çok uzun süreli bir seyahate daha çıkacağız eşimle. Çok uzağa , çok uzun süreli bir yolculuk. Hem de sebebi çok güzel bir yolculuk. Çok uzaklarda gelecek olan minik bir canı karşılamaya  gideceğiz eşimle el ele.

 Ben tabii  güzelliklerimi de yanımda, gönlümde götüreceğim oralara. 

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..