Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '14

 
Kategori
Magazin
 

HAYAT AĞACI VE TRT VERİMLİLİĞİ

HAYAT AĞACI VE TRT VERİMLİLİĞİ
 

Kanalların yeni sezon için kıyasıya rekabete girdiği dönemde 50’nci yılını kutlayan TRT de gerek televizyon filmleri, gerekse dizilerle bu zorlu yarışa doludizgin girme hedefinde.

Yaz aylarında oluşturulan kurulla, senaryosu olanlara kendini gösterme fırsatı tanıyan TRT, yeni sezonda verimliliğini sürdürürken Çırağan Baskını, Filinta Mustafa veBüyük Kafkas Sürgünü’nü gibi projelere ilaveten düşünülen Medine Müdafaası, Seydi Beşir Esir Kampı, Kut'ül Amare Zaferi, Seddülbahir Savunması, İttihat ve Terakki 31 Mart, Zenci Musa isimli yapımlarla ‘mini dizi’ olayını da canlandıracak.

Haftanın bir gününü bu 4-5 bölümlük mini dizilere ayırıp onlar sayesinde izleyiciye tarihi kıyaslama yapma fırsatı tanıyacak olan TRT, ayrıca herkesin zevkine hitap etme çeşnisinde, beğeniyle izlenebilecek dizilere de ağırlık vermiş durumda.

Aslıhan Güner ve Burak Sergen gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren ‘Kızılelma’nın kimi iddiaların aksine varlık göstereceği yeni yayın döneminde ‘Destansı bir aşkın hikâyesi’ sloganıyla tanıtılan ‘Diriliş/Ertuğrul’… Ege’de geçen bir dönem dizisi olup gerçek hayat hikâyesinden yola çıkan ‘Yeşil Deniz’… Ramazan ayı boyunca yayınlanıp seyirciden büyük ilgi gören ve buradan alınan cesaretle yenilenmiş konseptini Cem Davran, Rojda Demirer, Asuman Dabak gibi isimlerden oluşan kadrosuyla destekleyen ‘Hayat Yokuşu’… Derken, bir diğer göze çarpan yapım ‘Hayat Ağacı’!

 

KOCAMAN AİLEDEN KOCAMAN SEVGİ YUMAĞI

Yapımcılığını Nilgün Sağyaşar'ın ve yönetmenliğini ise Barış Yöş'ün yaptığı, senaryosu Volkan Yazıcı tarafından kaleme alınan ‘Hayat Ağacı’, saygı ve sevgiyi ihmal etmeyen, birbirine kenetlenmiş, hayatın zorluklarına karşı dimdik durmayı başarmış Karahanlı Ailesi’nin hikâyesini anlatacak bizlere.

Günümüzde fazlasıyla ihtiyaç duyulan ailevi değerleri samimi bir üslup ve sürükleyici bir tempoda işleme iddiasındaki ‘Hayat Ağacı’nın içeriği, çevresinde sevilen sayılan, özü sözü bir, dürüst bir adam olan Eşref ve oğlu Murat’a odaklı…

Baba-oğul birlikte çalışarak büyük bir atölyeye dönüştürdükleri ata yadigârı dükkândan tüm aileyi geçindirirken geçmişteki hesapları kapatmaya gelen Kenan’ın, ailenin üzerine bir kara bulut gibi çökmesiyle gelişecek öyküde, kendisini bekleyen fırtınalara hazırlıksız yakalanan Karahanlı Ailesi’nin olumsuzluklarla baş etmek için birbirlerine sıkıca kenetlenmelerine şahitlik edeceğiz.

Focus Film’in yapımcılığındaki yeni aile dizisinin öncelikli çekiciliği olan konusu kadar göze çarpan bir diğer özelliği, güçlü oyuncu kadrosu! Fikret Kuşkan’ın Murat rolünde yer alacağı dizide ‘Lale Devri’nin temel direği olan Kenan Bal da Eşref karakteriyle çıkacak karşımıza.

Her gecenin bir sabahı olduğunu, aile bireylerinin dayanışması üstünden ortaya koyacak olan ‘Hayat Ağacı’nda bu iki güçlü ismin yanı sıra Ayşe Tunaboylu (Keriman), İdil Fırat (Filiz), Özge Özberk (Ayşen), Onur Saylak (Cengiz), Tolga Güleç (Kenan), Beyza Şekerci (Umut), Enis Arıkan (Arif), Zeynep Aydemir (Esra), Fırat Temir (Fırat), Aycan Koptur (Birce), Hande Erçel (Selen), Mertcan Özsoy (Okan), Çağdaş Tekelioğlu (Samet), Alya İydiş (Didem), Ergin Torun (Can) da rol almakta.

Konunun gücü ve oyuncuların niteliği, diziyle ilgili ilk izlenimin olumluluğu için yeter de artar bile. Dolayısıyla bu denklemden samimiyetsiz bir iş çıkmayacağı büyük oranda meydanda! Tabii her işte olumsuzluk ihtimali de vardır bir ölçüde.

Bu nedenle Eşref Kundura’nın yok olmaya yüz tutan küçük esnaf halini yansıtıp günümüzün çekirdek aile yalnızlığı yerine büyük aile olabilme mutluluğunu hissettireceğini düşündüğümüz ‘Hayat Ağacı’nın yaşamın sürprizleriyle dolu içeriğinin işlenişini ve dizinin başarısını değerlendirmeyi, her zamanki gibi ekranda izledikten sonraya bırakalım.

Son söz; Kocaman aileden kocaman sevgi yumağı yaratırken sorunlarla baş etmenin zorluklarını da hissettirecek olan ‘Hayat Ağacı’ ve diğer TRT yapımları özellerin dizileriyle aşık atacak güçte çalışmalar olarak çıkacak yeni sezonda karşımıza.

Bu süreçte, ‘Süreci doğru okumayanlar dökülecek. Kasım'da iflaslar olacak’ diyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in açıklamalarıyla paralel doğrultuda bir tablo yaşanır mı dizi sektöründe? Onu da tıpkı ‘Hayat Ağacı’nın nihai durumu gibi şimdiden kestirmek güç!

Ancak olanakları çok daha geniş olan TRT’nin yeni yapımlarıyla eskisinden fazla izleyici toplayacağını ve dizi sektöründeki rekabette yavaş yavaş özel kanalların pabucunu dama attıracak popülerliğe ulaşacağını söylemek hiç de zor değil.

Bu çekişmede kazanansa, her durumda elbette ki izleyici olacak.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..