Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

Hablemitoğlu'nun“Köstebek”ini Mutlaka Okuyun!

Hablemitoğlu'nun“Köstebek”ini Mutlaka Okuyun!
 

Suikasta uğramış yazarların kitaplarını daima alıp okurum. Belki de suikastın sebeplerini ve faillerinin izleri vardır diye bu merakım. Tıpkı “Uğur Mumcu” gibi “Necip Hablemitoğlu” da bu yazarlardan biridir. Peki, kimdir Necip Hablemitoğlu? Bekli de ölümüne davetiye çıkartan “Köstebek” kitabının yazarıdır.

Necip Hablemitoğlu, Ankara Üniversitesi İnkılap Tarihi Bölümü öğretim üyelerindendir.  Araştırmalarının çoğunu, “Gülen ve CIA ilişkisi”, “Alman vakıfları ve bu vakıfların yönlendirip yönettiği gruplar ve bu gruplara destek veren Alman İstihbarat Servisi BND’nin Türkiye faliyetleri’’  ile Emniyet ve istihbarat içindeki FETÖ’cü örgütlemeye üzerine yapmıştır. “Köstebek” adlı kitabında bu araştırmayı tüm belgeleriyle göreceksiniz.

Kitaptaki belgelerden rahatsızlık duyan şer odakları Hablemitoğlu’nun kalemini kırmıştır. Necip Hablemitoğlu’nun “Köstebek” adlı kitabını iki kere okudum. İlk okumam 2004’te oldu. Açık söylemek gerekirse o tarihte yazdıklarının çoğu ütopya gibi geldi. Kendi kendime “Madem bunlar doğru da neden devletin MİT’i, emniyeti harekete geçmiyor?” düşünmüş ve biraz da Hablemitoğlu’nun dünya görüşünden dolayı bunu İslam karşıtlığı olarak algılamıştım. Son okumamda algım tamamen değişti, kitaptaki bilgiler beni dehşete düşürdü. Kitabın yayın yılı 2002. Kitaptaki bilgi ve belgeler 2002 ve öncesine ait.

Kitapta FETÖ ve destekçilerinin hedefleri uğruna yaptıklarını ve tüm planlarını anlatan kaynak bir kitaptır. Tamamen müfettiş raporları, mahkeme tutanakları, araştırma raporları gibi belgelere dayanan bu kitap FETÖ’cülerin emniyet teşkilatındaki örgütlenmesini, polis akademilerini ve kolejlerini nasıl ele geçirdiklerini; “Telekulak” operasyonunu nasıl tertip ettiklerini,  bu vb. operasyonlarla kendilerine karşı olanları ayak oyunlarıyla nasıl bertaraf ettiklerini anlatan bir kitaptır.

Hablemitoğlu gibi ileriyi gören bir aydının kaleminin kırılmasına neden olabilecek kadar tesirli bir kitaptan aldığım “Bir kurbağayı kaynar suya atarsanız zıplayıp kaçmaya çalışır ama ılık bir suya atarsanız ve suyu yavaş yavaş ısıtırsanız önce uyuşur, hareket edemez hâle gelir ve sonunda ölür.” İfadeleri FETÖ’nün yapılanma taktiğini en iyi anlatan ifadelerdir.

 

 
Toplam blog
: 13
: 489
Kayıt tarihi
: 29.10.17
 
 

Öğretmen, Eğitim Yöneticisi, Yazar, Siyaset Bilimci ..