Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '17

 
Kategori
Borsa
 

Haftalık Analiz

HAFTALIK  ANALİZ

Fed  başkanı Yellen' ın geçen hafta yaptığı konuşmada algı mesajının çıkmadığını gördük. ABD doları zayıf bir düzeyde devam etti. TL dolara karşı güçlendi ve 3,53 seviyelerine geriledi. Bist yükseliş rallisini devam ettirdi, 105,000 seviyesini  geçerek  rekor seviyesini devam ettirdi.

Bu arada dikkatimden kaçmayan bir şeyi görüyorum. Yaklaşık 5 Banka ve toplam  10,12 hisse senedinde  gözle görülür yükseliş var.  Bu bende sıkıntı yapıyor.Yani borsa 73.000  den 105.000 e gelmiş  çoğu senet  değişmiyor veya yükselmiyor.

Borsa endeksinde; 106.000 seviyesi müthiş bir direnç,yani 3 cent seviyesinde.düzeltmenin burada gelmesi kaçınılmaz görünüyor.

Cuma günü Fitch değerlendirme yapacak, görünümü durağandan Pozitife yükselirse  Borsada 110.000 gelecek demektir. Diğer tarafta 6 aylık blanço beklentileri sanayiye dayalı, demir çelik,petro kimya v.s yükselişlerini sürdürüyor. Yatırımcıların kısa  vadede sanayi hisse senetlerine yönelmeleri veya ellerindeki bu senetleri satmamalarını tavsiye ediyorum.

Yatırımcıların  ECB  başkanının açıklamalarını da takip etmeleri gerekir, Draghi nin parasal sıkılaştırma ile ilgili ayrıntılı açıklamaları önem teşkil ediyor.

Bu yüzden kısa vadeli ve orta vadeli borsada yatırım yapanlara bundan sonra daha dikkatli alım yapmalarını tavsiye ediyorum, çünkü soluksuz yükselişin inişi de soluksuz olabilir. Düzeltme yapabilir.

Hayırlı kazançlar dilerim.

 
Toplam blog
: 9
: 166
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

Elazığ lisesini bitirdim. İzmir hava teknik okulları'nı bitirdim. Askerlik yaşamım Diyarbakır, Ad..