Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Hakem kararıyla Beşiktaş!

Hakem kararıyla Beşiktaş!
 

Son söyleyeceğimizi baştan söyleyelim…

Beşiktaş Fenerbahçe’yi hakem kararıyla yenmiştir!

Bu öylesine bariz şekildedir ki; MHK Başkanı Zekeriya Alp’in dışında kimse bunu inkâr edemiyor.

TFF ve MHK şampiyonu kafalarında belirlemişler!

Bu ligde Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar!

Daha bir hafta önce MHK Başkanı Zekeriya Alp TRT’ye demeç verip, ‘ hakem hatalarından en fazla etkilenen kulübün Beşiktaş olduğu’ fetvasını veriyor.

Bu sözleri söylerken hangi gözlükle maçlara baktığı açıkça belli oluyor. Fenerbahçe aleyhine verilen onca adaletsiz kararı görmezden geliyor.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, hafta içinde Galatasaray Başkanı ile baş başa yemek yiyerek ligin geleceğini kararlaştırıyorlar!

Beşiktaş-Fenerbahçe maçından sonra Beyaz TV.ye bağlanan Zekeriya Alp, hakemin yönetiminden çok memnun olduğunu belirtiyor. Ahmet Çakar’ın sorularına cevap vermek yerinde, inisiyatifin kendisinde olduğunu, hakem atamalarında adaletli davrandıklarını, Mete Kalkavan’ın da maçı çok güzel(!) idare ettiğini söylüyor.

Ahmet Çakar,  Mete Kalkavan’ın bariz şekilde yaptığı en az üç hatayı soruyor, bu sorulara cevap vermiyor. Ve hakemin güzel maç idare ettiğini söylüyor. Yani MHK Başkanının güzellik anlayışı ortaya çıkıyor.

Gelelim maça; Maçın 16. Dakikasında Fenerbahçe’nin attığı golü ofsayt gerekçesiyle hakem saymıyor. Bu arada verilen kararlar hep Beşiktaş lehine. Derken Fenerbahçe 24. Dakikada ikinci golü atıyor. Neyse ki bu golü sayıyor.  40. Dakikada el olmayan bir pozisyonda, el ile topu kesme kararı verip, Beşiktaş’ın golüne zemin hazırlıyor.

İkinci yarıda Gökhan Gönül’e yapılan ve ceza sahası içinde olan pozisyona penaltı çalmayarak, ne kadar tarafsız maç yönettiğini gösteriyor!  Bu arada Fenerbahçe’nin güme giden bir golü daha var. Aynı golü Beşiktaş atsaydı hakem çok rahat gol düdüğü çalardı. Ayrıca, maçın 75. Dakikasında Beşiktaş ceza sahası önünde yapılan bir harekete faul düdüğü çalıp, Fernandes’in 10 metre ileriden topu oyuna çabuk sokmasına sesini çıkarmıyor. Ancak aynı maç içinde, bu pozisyondan on dakika sonra yani 85. Dakikada Fenerbahçe ceza sahası önünde meydana gelen Faulü, Caner faulün yapıldığı yerden kullanıyor. Ve topu Sow’a atıyor. Sow’un önü boş ve kaleciyle yüz yüze kalmışken hakem düdüğünü çalıp, atışı tekrarlatıyor. Tabi bu arada Caner’e birde sarı kart gösteriyor.

Netice itibarıyla; Fenerbahçe 5 gol atıp, 3-2 yeniliyor!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..